Siirry sisältöön
Regre

Oon 17-vuotias tyttö ja mulla on ongelma. Mua ei huvittaisi millään mennä illalla nukkumaan. Aamuisin ja päivän aikana tunnen itseni väsyneeksi ja tiedän että olisi pitänyt mennä ajoissa nukkumaan. Mutta kun tulee ilta, en haluaisi mennä nukkumaan. Kun tietää että yön jälkeen on edessä taas uusi päivä, josta pitäisi selvitä, ei yhtään huvita mennä nukkumaan, vaikka tiedän että pitäisi. Mitä minä teen?

yöpöllö

oot ilmiselvä yöpöllö iha normaalia, on tutkittu että olisi viisaampiakin kun muut yleensä

Se kukkaruukun purkki

Mulla itselläni on ollut sama ongelma syntymästäni (2002) tähän vuoteen asti (2016). Ja nyt vasta noin kuukausi sitten se vain yhtäkkiä loppui.
Itseäni auttanut jonkun verran musiikin kuuntelu ja kirjan lukeminen sekä nyt uutena, se, että vietän aikaa ulkona koirani kanssa ennen nukkumaan menoa.
Se, että ajattelet huomista niin ei auta uniongelmaa. Oletko kokeillu nukahtamisaikaa lyhentäviä lääkkeitä? Entä osaisiko terveydenhoitaja auttaa? Vai vaivaako jokin mieltäsi niin paljon ettet voi nukkua? Onko masennusta, apaattisuutta?

Nimetön

Lopeta koulut niin saat elää rentoa elämää

Nimetön

Miksi MLL:n Ylläpito on julkaissut ylläolevan kommentin ”Lopeta koulut niin saat elää rentoa elämää”, sen kuulostaessa vahvasti pilailulta viesti on myös erittäin huonoa esimerkkiä.
Koulujen lopettaminen ei takaa unta, koulutus takaa sen sijaan mahdollisen tulevaisuuden työn, ammatin ja palkan: edes kohtalaisen elämän jottei tarvitse elää tuilla ja kitua leipäjonossa koska muualtakaan ruokaa ei saa.
Rento elämä ja sossussa ramppaaminen/syrjäytyminen/toimettomaksi jääminen eivät kuulosta mielestäni samalta.

Monet saa vähän myöhemmin unta kuin toiset normaalisti. Liikkua kannattaa jotta energiaa purkautuisi, laitteet kannattaa sulkea ajoissa ja omasta makuuhuoneesta kannattaa tehdä pimeä ja rauhallinen ”rentoutumispaikka”.
Terkalle tai lääkärille on hyvä mennä juttelemaan kun on kysyttävää ja heiltä varmasti saa ammattitaitoisia ohjeita nukahtamiseen ja siihen, kuinka oppia säätämään nukkumaanmenoaikaa ja muuta.

Vastaa aiheeseen: Nukkuminen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top