Siirry sisältöön
Valtamerilaiva

Olen aina ollut epävarma itsestäni, ulkonäöstäni, tyylistäni ja oikeastaan kaikesta itsessäni. En ole ikinä ollut kovin suosittu, mutta juurinyt minulla on kaksi ystävää jotka ovat ehkä tärkeintä minulle koko maailmassa.
Luokallani on WhatsApp ryhmä (jossa ei ole tosin koko luokkaamme) jossa juttelemme päivittäin hetämme läppää ja tämän ryhmän kanssa käydään välillä ulkona ja muuta.
Kuitenkin vähän aikaa sitten kun aloimme lisätä ryhmään kuvia laitoimme kaikki sixpaceistämme/mahoistamme kuvat. Ei siinä mitään luotamme toisimmee niin ettei kukaan levitä mitään niistä kuvista. Kuitenkin kun ryhmässä on viisi poikaa ja kolme tyttöä (Me kolme tyttöä olemme BFF koulussa ja muutenkin) Pojista neljällä oli sixpac ja tytöillä molemmilla noilla toisilla oli aivan laihat vatsat. Minulla ei. Pojat sanoivat että näytän hyvältä ja tytöt tottakai. Muille kaikki laittoilat bueno merkkejä jnejne. mutta he laittoivat niitä myös minulle
Tästälähtien kun olen huomaillut että ystäväni ja muutkin ovat paljon paremman näköisiä kuin minä olen alkanut laihduttaa. En vain millän onnistu. Toinen näistä tytöistä (Sanotaan vaikka Ella) On huolissaan minusta ja sanoo että olen sairastumassa anoreksiaan. Itse olen tätä kokoajan kieltänyt.
Käyn jo nuorisoneuvolassa (Lievä masennus) Isäni ei ole minusta kiinnostunut, siskoni sairasti vakavaa masennusta ja eräs tyttö levittää minusta juoruja koko koululle. [osa tekstistä poistettu]
Miten saan laihdutettua, ja/tai parannettua itsetuntoani. Ja varmistettua ystävälleni että en ole anorektikko.
Ainiin olen 14 vuotias [osa tekstistä poistettu]

MLL Ylläpito

Hei,

kuulostaa kivalta, että teillä on hyvä kaveriporukka koulussa, jossa on sekä tyttöjä ja poikia. Ystäväsi ovat vähän huolissaan sinusta, kun olet alkanut laihduttaa. Ymmärrän heidän huolensa, sillä kuulostaa siltä, ettei sinulla ole syytä laihduttaa.

Ymmärrän myös sen, että sitä helposti vertaa itseään kavereihin/muihin ihmisiin. Totuus kuitenkin on, että meistä jokainen on erilainen. Jollain on luonnostaan litteä vatsa ja jollain pyöreämmän mallinen. Silti molemmat saattavat olla saman painoisia ja kokoisia. Vartaloita vaan on monenmallisia. Tytöt/naiset myöskin ovat usein luonnostaan muodokkaampia, kuin vaikka pojat. Sekin toki vaihtelee yksilöllisesti eikä ole mitään oikeaa ja väärää. Murrosiän kehitys vaikuttaa myös sinun iässäsi.

Yritän tällä siis sanoa, että kertomasi perusteella sinun ei tulisi laihduttaa. Olet normaaleissa mitoissa, jopa hoikka, ja sen lisäksi kasvavassa iässä! Sinun iässäsi on tärkeää, että syö monipuolisesti ja terveellisesti, jotta kehosi saa tarpeeksi energiaa ja ravintoa kasvaakseen ja jaksaakseen. Ja kasvamisella en tarkoita lihomista, vaan normaalia kehon muotoutumista lapsesta ja nuoresta kohti aikuisuutta. Liian vähäisellä ravinnolla voi olla todella ikäviä vaikutuksia sekä fyysiseen että henkiseen terveyteen. Mielen tasapaino ja vireys on sidoksissa siihen, mitä ja miten ravintoa saamme. Siksikin on tärkeää, ettet turhaan vähennä syömistä tai liiku liian paljon vähällä energialla.

Voisitko ajatella, että puhuisit siellä nuorisoneuvolassa ajatuksistasi liittyen ulkonäköösi ja laihduttamiseen? Siellä saat puhua mistä vaan ja luottamuksella.

Voi kunpa näkisit itsesi yhtä kauniina ja täydellisenä yksilönä, kuin kaikki ystäväsi! Ne, jotka eivät sinua arvosta itsenäsi ja esim. levittävät sinusta ilkeitä juoruja, ovat ehkä ihmisiä, joilla on omassa elämässään haasteita ja purkavat pahaa oloaan muihin ihmisiin tai eivät kykene antamaan hyvää, koska ovat solmussa omien asioidensa kanssa. Silloin kannattaakin keskittyä niihin ihmisiin, jotka välittävät. Kuunnella heitä ja keskittyä hyvään. Olet nimittäin vain hyvän arvoinen!

Tsemppiä!

Vastaa aiheeseen: Oikeastiko

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top