Siirry sisältöön
sad

Koulun välitunnit vietän aina kyllä tosi hyvän kaverin kanssa mutta olen todella masentunut ja väsynyt, seisoskelen välkillä en näytä kovin eloisalta. Kaikki kattelevat mua ihmeissään kun olen niin melankolinen. Vapaa-ajalla minulla on mukavaa parhaan kaverini kanssa mutta koulussa en vain jaksa olla. Itse juuri tulin koulusta pois kesken kaiken kun en kestä sitä! Miten voisin herätä uudelleen elämään? Tunnen voivani kuolla pois. Minulla on mahtavasti asiat mutta niin pahalta tuntuu…..

MLL Ylläpito

Hei,

onpa kurja kuulla, että olet surullinen. Ilmeisesti olosi on kestänyt jo jonkin aikaa? Onko jotain sattunut koulussa, mikä saa sinut tuntemaan olosi/olemisen huonoksi ja kestämättömäksi siellä? Onko esimerkiksi kiusaamista?

Joskus paha mieli kehittyy pikku hiljaa pienten mieltä painavien asioiden summana. Sitten voi olla, ettei oikein osaa enää sanoa, mistä paha olo johtuu ja mistä se sai alkunsa. Sitten kun joku ehkä kyselee ja kartoittaa tilannetta, niin sieltä alkaa paljastua niitä syitä.

Kaverin kanssa on vapaalla kivaa, mikä on tietysti hienoa! Joku kuitenkin kaihertaa mieltäsi koulussa olemisen suhteen ainakin.. Onko itse koulunkäynti hankalaa vai enemmänkin se oleminen siellä muiden joukossa?

Mitäpä jos puhuisit koulussa esimerkiksi terveydenhoitajalle tai kuraattorille tuntemuksistasi? He ovat koulussa juuri sitä varten, että auttavat oppilaita. Heille voi mennä juttelemaan ihan kahden kesken asioista ja murheista.

Toivottavasti ainakin harkitset aikuiselle puhumista! Tietysti hienoa, jos pystyisit puhumaan kotona vanhemmillesi, mutta tiedän, että joskus vanhemmille on vaikea puhua ja siksi halusin kertoa madhollisuudesta puhua myös ulkopuolisille luotettaville aikuisille.

Tsemppiä ja valoisampaa kevättä sinulle!

Viestin aloittaja

Hei MLL:n ylläpito,

Olen keskustellut koulupsykologin kanssa ja tulen jatkossakin keskustelemaan. Vanhempani ovat hyvä tuki minulle kans.

MLL Ylläpito

Heippa,

kiitos, kun tulit kertomaan kuulumisia! Onpa mukavaa kuulla, että olet saanut koulupsykologilta sekä vanhemmiltasi tukea. Toivottavasti olosi helpottaa! Saat olla ylpeä itsestäsi, kun kerroit huolistasi. Jatka samaan malliin! Tsemppiä!

Moi

Mulla on niin turha olo vaikka mulla on kaikki elämässä hyvin…voiskohan tä johtua vaan teini-iästä?

Vastaa aiheeseen: Olen niin surullinen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top