Siirry sisältöön
11v tytsy

Minusta tuntuu että olisin vähän ajan sisällä kasvanut hyvin paljon.on ihmissuhteita ja kasvuongelmia. Haluaisin olla vielä se pieni 4v ja ihmetellä maailmaa😯 en haluaisi kasvaa ja se tuntuu rankalta. Ihan kuin harteilleni olisi laitettu iso paino!! En tiedä osaatteko vastata mutta KIITOS suuresti niille jotka vastaa❤

JuStInCaSe

Tuo on tuttu tunne. Murrosiässä ihmiset muuttuvat paljon ja kovaa vauhtia. Joskus se voi tuntua kyllä rankalta, kun ei itsekään aina pysy perässä mitä tapahtuu.
Olisi tärkeä jos kävisit juttelemassa jollekin turvalliselle aikuiselle, mikäli siltä tuntuu. Jos haluaisit jutella esimerkiksi niistä ihmissuhteista tai murrosiästä ja kasvamisesta.

Tsemppiä sulle kuitenkin sinne, kyllä se rankkuus vielä jossain vaiheessa hellittää :)

Lisa, verkk@ri<3

Hei. Kivaa kun laitoit viestiä. Ymmärrän tuon tunteen, kun ei haluaisi kasvaa ja haluaa, että pysyisi lapsena vielä pidempään. Kun ihminen kasvaa tulee enemmän vastuuta ja ihminen ymmärtää paremmin syvällisiä asioita. Aikuistuminen ja kasvaminen saattaa tuntua tosi raskaalta.

Et varmaan ole ainoa, kenestä tuntuu tältä. Jos sinua asia ahdistaa, voisit vaikka kokeilla puhua siitä ystävien kanssa ja kysyä, kokevatko he sitä samaa tunnetta. Voit myös esim. kirjoittaa sun ajatukset ylös tai. Kukaan ei oikeastaan tiedä, millaista on kasvaa isoksi, ennen kuin sitä on kokenut. Jos susta tuntuu siltä, että kasvat liian nopeasti, voit esim. tehdä jotain mistä tykkäsit pienenä ja sillä tavoin säilyttää sitä muistoa esim. jos sulla on jotain vanhoja leluja joita voisit ottaa esille. Voit myös miettiä, mitä hyvää kasvaminen tuo sun elämään.

Toivottavasti tästä oli apua <3

Janus

Et ole yhtään hullu. Murrosiässä alkaa tulla noita. Muistan yhen kerran kun itkin itseni uneen ja toivoin, että olisin se 4-6 vuotias poika, joka leikki ja kävi pihalla liukumäettä laskemassa. Voisin vaikka jatkaa asioita joita minulla on ikävä, mutta joo. Ei ole hävettävää, jos on ikävä varhaislapsuutta.

Mulla oli kesällä pitkä jakso, jonka aikana en tehnyt muuta kuin makasin sohvalla, itkin ja olin masentunut. Halusin olla taas sellainen kolmevuotias ilman huolia ja murheita. Se helpotti ajan kanssa, mua ainakin auttoi kaikkien niiden huolettavien asioiden kirjoittaminen ylös ja kaikki, mikä sai huomion muualle, kuten vaikkapa YouTube- videot. Tsemppiä! ✨

Vastaa aiheeseen: Olenko hullu vai semi normaali?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top