Siirry sisältöön
outoa

Kun olin pikkunen kävin usei mummulassa. Serkkuni olivat myös monesti yhtä aikaa. Samanikäiset serkkuni sattuivat olemaan poikia. He halusivat aina leikkiä kotista. Lopulta aina suostuin olemaan leikkien äiti. He alkoivat pussailemaan minua ja riisumaan minulta vaatteet pois pikkareita myöten. Sitten riisui omatkin aatteensa ja alkoi harrastaa ”seksiä” (en tiedä voiko sitä seksiksi sanoa) en uskaltanut kieltää heitä koska olin ujo jo pikkuisena, vieläkin vähän. Nyt minua ahdistaa edes nähdä serkkuni ja minua alkaa ”pelottaa” että käy niinkuin sillon joskus kävi. Olen monesti ajatellut että onko minua käytetty hyväksi? Olisi todella kiva jos osaisitte vastata joku tuohon neuvoja ja vastaisitte että miten pääsen asiasta yli kun se vaivaa minua lähes joka ilta.

MLL Ylläpito

Hei,

taisitte olla kaikki aika pieniä silloin, kun leikitte kotia mummulassa? Lapsuuteen kuuluvat erilaiset leikit ja joskus samanikäisten leikkikavereiden kanssa saatetaan tutkia omia ja toisten ”paikkoja” tai leikkiä seksuaalisväritteisiä leikkejä. Siinä ei ole mitään väärää, mutta tietysti näissä, kuten kaikissa leikeissä, kaikkien tulee olla suostuvaisia eikä tulisi joutua pakotetuksi mihinkään sellaiseen, mikä tuntuu itsestä epämiellyttävältä. Voisiko olla, että serkkusi eivät ymmärtäneet, että sinusta tilanne ei ollut kovin mukava, jos olitte kaikki pieniä?

Olisi tärkeää, että saisit juteltua asiasta jonkun läheisen aikuisen kanssa. Voisitko jutella vaikka äitisi kanssa? Kertoa hänelle näistä leikeistä ja siitä, miten koit/koet tapahtumat ja miten sinua ahdistaa nähdä serkkujasi nykyisin. Et ole tehnyt mitään väärää, joten äitisi varmasti kuuntelee ja ymmärtää sinua. Usein ahdistavasta ja mietityttävästä asiasta puhuminen jonkun luotettavan ihmisen kanssa, helpottaa oloa, kun asiaa saa pohtia eikä sitä tarvitse kantaa yksin. Ehkä voisitte yhdessä äitisi kanssa jutella myös serkkujesi kanssa noista leikeistä ja hekin voisivat kertoa, miten itse muistavat ja kokivat/kokevat kotileikit. Ehkä sinua helpottaisi, jos he pyytäisivät anteeksi sitä, että eivät tarpeeksi huomioineet sitä, tuntuiko leikki sinusta lainkaan mukavalta?

Jos serkkusi koskaan käyttäytyvät sinua kohtaa painostavasti millään lailla tai ehdottavat jotain vastaavaa, niin sinulla on täysi oikeus kieltäytyä. Sinun vartalosi on sinun ja ainoastaan sinulla on siihen määräämisoikeus ja oikeus koskemattomuuteen. Jos jotain mieltäsi vaivaavaa sattuu tapahtumaan kenen tahansa kanssa, niin kerro heti jollekin aikuiselle asiasta. Olit rohkea, kun kirjoitit tänne!

Vastaa aiheeseen: olenko hyväksi käytetty tyttö?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top