Siirry sisältöön
:3

Menetin todella luotettavan ystäväni viime joulun jälkeen. Olimme tunteneet ja olleet samalla luokalla puol vuotta eli yhden syysluku kauden. Hän muutti pois… Muut ’kaverini’ sanoivat että ei hän voinut olla niin tärkeä mulle, koska tunnetiin vaan puol vuotta. Mut silti itken aina iltaisin kun on muutenkin paha mieli. Minulla ei ole yhtäkään kuuntelevaa kaveria enää. Olen huomannut että en jaksa keskittyä koulun käyntiin tai muihinkaan juttuihin kunnolla. Minulla pyörii mielessä aina välillä itsetuhoisia ajatuksia. Mutta ei pahasti. Minua sattuu todella pahasti. Enkä voi kertoa kellekkään… Sekä minun on vaikea kertoa isoja juttuja kasvotuksen, siksi en edes harkitse kuraattoria… Help?

MLL Ylläpito

Hei,

todella kurja kuulla, että hyvä ystäväsi muutti pois. On täysin ymmärrettävää, että sinusta tuntuu pahalta, sillä ei ystävyyden laatua ja syvyyttä voi mitata sillä, miten pitkään on toisen tuntenut. Jos kemiat kohtaavat ja syntyy luottosuhde, niin se on todella arvokasta tuntemisen pituudesta riippumatta!

Kuulostaa siltä, että sinulla on tosi paha mieli. Olisi tärkeää, että pystyisit kertomaan jollekin luotettavalle aikuiselle olostasi. Jos puhuminen tuntuu vaikealta, niin voisitko kirjoittaa kirjeen esimerkiksi kuraattorille/terveydenhoitajalle tai vanhemmallesi? Nuortennetin Huoli puheeksi -lomake on myös tarkoitettu juuri helpottamaan asioiden esille tuomista. Puheeksi ottaminen ei todellakaan ole aina helppoa. Huoli puheeksi -lomakkeen löydät tältä sivulta: https://mll-fi.directo.fi/nuortennetti/mista_apua/ (sivun alareunassa linkki).

Voit myös soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen nimettömänä ja täysin luottamuksella numeroon 116 111. Puhelu on maksuton ja on auki ma-pe klo 14-20 ja la-su klo 17-20. Voit myös kirjoittaa Lasten ja nuorten kirjepalveluun, josta saat aikuisen vastauksen tai jutella nimettömänä MLL:n chatissa, joka päivystää Irc-galleriassa ti-to klo 17-20. Nettikirjepalvelu ja chat ovat myös täysin luottamuksellisia.

Vastaa aiheeseen: olenko masentunu?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top