Siirry sisältöön
epämääräinen

Minulla on monta siskoa. Ja minulla on yksi korvaamaton ystävä josta en voisi koskaan päästä irti. se on ollut paras ystäväni jo 7 vuotta. Hän on arvokas minulle. Ja harrastan jalkapalloa. kun tulen koulusta kotiin menen koneelle ja vähän ajan päästä harkkoihin ja tulen myöhään teen lläksyt menen suihkuun ja nukkumaan. se on jokapäiväinen rutiini. Viikonloppuisin menen yleensä kaverini kanssa kauppakeskukseen ja olen illan siellä. Ja kun tulen kotiin olen koneella ja menen nukkumaan. minulla on pelejä useasti lauantaisin ja ne vievät koko päivän. Su´nnuntaina nukun pitkään ja olen yksikseni. Masennun helposti pienistä asioista hetkellisesti. tykkään olla yksin ja rakastan ystäviäni. joten perheeni ei ole usein yhdessä koska kaikilla on menoa. minä olen vähiten kotona ja olen 13 vuotias. siksi tunnen itseni jääväni perheestä pois. ihan kun en olisi tässä perheessä tärkeä. saman tekevää missä olen ja kenen kanssa. lomilla olen mummolla koska rakastan mummoani ja viikon loppusin kun ei ole pelejä niin kaverini on meillä yötä tai minä niillä. en oikeastaan koskaan näe ketään. jään pois kaikesta. kaikki ovat vain sillee hah hah haaa sä et olukkaa mukana, oisko kannattanu?? ja minä vastaan ihan hiton sama mulle. en kumminkaa koskaa ole missään. juuri tälläiset jutut masentavat minut hetkellisesti. joten olen masentunut vähäsen todella usein. Mutta en voi mitään koska tykkään olla yksin ja tyehdä yksikseni kaikkea. mutta en taas halua jäädä pois perheestäni. mutta olen melkein jo jäänyt. minua ei enää huomata. ja se tuntuu minusta pahalle. Enkä uskalla puhua tästä kellekkään aikuiselle varsinkaan äiskälle tai iskälle. kun ei he kummiskaan ymmärtäis. laittaaa murrosiän pikkii:/ haluaisin aikuisen apua koska tämä tekee kipeää..

MLL Ylläpito

Hei,

tosi kurjaa, että sinulla on ulkopuolinen olo perheessäsi. Kuulostaa kuitenkin siltä, että sinulla on paljon omia menoja ja tekemistä, joten voisiko perheesi myös ajatella, että et halua tehdä asioita heidän kanssaan? Voisivatko vanhempasi olla jopa hyvillään, jos sanoisit heille, että tahtoisit olla enemmään mukana perheen yhteisissä tekemisissä ja/tai että toivoisit enemmän yhteistä tekemistä perheen kesken? Käyvätkö vanhempasi joskus katsomassa pelejäsi? Voisitko ehdottaa, että joku lauantai lähtisitte pelin jälkeen vaikka syömään yhdessä?

Ihanaa, että mummosi on sinulle rakas ja tärkeä! Olet myös mummollesi varmasti tosi, tosi rakas. Oletko koskaan jutellut mummollesi näistä ajatuksistasi ja tunteistasi koskien ulkopuolisuuden tunnetta? Voisiko mummo olla sellainen luotettava läheinen, kenelle voisit uskoutua ja joka voisi ehkä jopa puhua vanhemmillesi?

Jos haluat jutella luotettavan aikuisen kanssa, niin voit myös soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen 116 111 täysin nimettömänä ja ilmaiseksi. Puhelin on auki ma-pe klo 14-20 ja la-su klo 17-20. Voit myös kirjoittaa Lasten ja nuorten netin kirjepalveluun!

Sanni

Ihana kun mummosi on sinulle läheinen. Minun mummoni asuu niin kaukana etten voi käydä hänen luonaan kuin muutama kerta vuodessa. En tunne edes mummoani kovin hyvin, enkä voisi hänelle kertoa mitään ”salaisuuksia.”

Voisit kertoa huolistasi myös koulukuraattorille tai terveydenhoitajalle. He ovat todella luotettavia ihmisiä, olen itsekin kertonut heille mieltäni painavista asioista. Jos sinulla on luotettava ystävä, voisitte kahdestaan miettiä ratkaisua ongelmaasi.

Vastaa aiheeseen: olenko tosiaan ylimääräinen?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top