Siirry sisältöön
Tyttö 16v

Mulla siis olis kaikkien käyrien mukaan 10kg ylipainoa. Oon alkanut käymään salilla parhaimmillaan 3x/viikko. Kuitenkin mun paino ei laske! Olen pitkään laittanut herkut sivuun (en syö karkkia enää ollenkaan jne) ja pyrin syömään terveellisesti (syön esimerkiksi aamulla puuroa missä on marjoja, hedelmän ja mahdollisesti ruisleivän, jos on vähän enemmän nälkä) Juon paljon vettä ja teen myös joka ilta lenkin.

Silti tää 10kg pysyy mussa kiinni. Jopa tuntuis, että tulis enemmän (näytti et nyt ois jo 12kg ylipainoo!!) en ole varma sitten olenko mä ns ”ulkoisesti” laihtunut, koska en itse huomaa tälläisiä eroja. Kuitenkin mua enemmän pelottaa toi ylipaino, koska pelkään et mun sydän pettää (olen sydänvikainen) tai saan diapeteksen (menee suvussa)

En siis ole lihava, sillä rinnanympärykseni on 105cm, ja lantio sitten taas joku 85cm. Sitten lantio taas on joku 100cm. Kuitenkin, mua harmittaa tää paino vaan. Missä noi kilot oikein piileksii?

Mitä mun pitäis tehdä?

Et

Painosi voi myös tulla sisäelinten painosta tms. ja veikkaisin että jos painosi on noussut, saattaisi se johtua lihasmassan kasvusta mikäli olet käynyt jo pitempään siellä salilla.

don´t worry!

Koska käyt salilla usein ei sitä vaakaa kannata hirveästi katsoa. Parempi mittausväline on tuossa tapauksessa mittanauha. Painosi voi nousta vaikka muut mittasi pienenisivät koska lihasmassa painaa enemmän kuin läski. Ja useimmat urheilijat BMI:n mukaan olisivat ylipainoisia lihasmassan vuoksi vaikka ovatkin laihoja!

Piip

Tsemppiä sinne kaikille

Vinku

Olen 12v tyttö ja [viestistä poistettu osa]. Kaverini ovat paljon kevyempiä ja häiritsee kun itse painan ihan kauheesti. Olen voimistelia ja osaan semi paljon kaikkii temppuja (bäkkärii, kierrettä yms). Mitä mieltä olette. Olenko ylipainoinen?

Perttu pukeen

No itsellä semmoset 24,8 ylipainoa eikä se edes haittaa muutakuin kompastellen, vatsamakkarat, ei löydä kunnolla kokoa XXL vaatteita, ei pysty oleen kyykyssä kunnolla, herkku addiktio ja portaat on rankkoja. Lääkäri sanoi että se on suuri terveysriski jos ei laihduta mutten koskaan jaksa kuntoilla

kukiii kukiiii

ällähä nytte oikest huoletu oikest

Annas

Hyvä, että olet alkanut liikkumaan enemmän ja syömään terveellisemmin. Paino ei laske heti, joten kannattaa kiinnittää huomiota liikkumiseesi ja syömiseesi vähän kauemmin. Muista kuitenkin kohtuullisuuden rajat. Kuinka kauan olet liikkunut enemmän ja syönyt terveellisemmin.

Ei hätää

Itse olen semmoiset 5-6kg ylipainoinen ja olen oppinut että niin kauan kuin syöt terveellisesti ja liikut vähän joka päivä, kaikki on hyvin. Lihasmassa saattaa nostaa painoa, varsinkin jos käyt salilla 3x viikossa.

13 vuotias tyttö

Joo sma onkkelma, mut mutsi sano (se on sairaanhoitaja) et lihas painaa ja et meidä perheellä/suvulla on isot luut. Et ei kannata panikoida

14-vuotias tyttö

Minulla on todella huono itseluottamus, ja en tiedä miten parannan sitä. Se on häiritsevää sillä ajattelen aina että olen huonompi kun muut ja taitoni ei riitä mihinkään.. Harvoin tunnen että olisin onnistunut missään, en edes harrastukseni treeneissä tai peleissä vaikka kaikki kehuu minua. Onko kelläkkään sama tai onko ollu? Jos on ollu ja olet pystynyt parantamaan, halautko kertoa miten! Kiitos<33

hea

Hei et ole ylipainoinen jos vaan kokoajan käyt puntarilla niin kehosi stressaa eikä silloin edistä laihtumiseen sen takia suosittelen että jatkat terveellisillä elämän tavoilla mutta muistat nauttia ruuasta etkä seuraa liian tarkkaan. Syöt herkkuja jos siltä tuntuu. Paras laihtumisen keino on kun syöt yhtä paljon kun kulutatkin. Treeni muoto koko kehon treeni etkä keskitä sitä vaan esim keskivartaloon. Ihanaa syksyn jatkoa sulle ja toivottavasti pystyin oleen avuksi. :)

Huolestunut 12.v tyttö

Moi eli siis oon 12 vuotta vanha ja oma paino huolestuttaa tiiän et ei oo terveellistä ajatella sitä näin nuorena mut haluun vaa tietää oonko ylipainoinen [osa tekstistä poistettu] [Luethan nuortennetin ohjeet kiitos]

Jee jee

Muista pitkät yö unet,niin keho pääsee palautumaan treenistä

Kiki

Oon 10-vuotta [osa tekstistä poistettu] en tietääkseni ole ylipainoinen onko mun OK laihduttaa sellaiset joku7kg

Vastaa aiheeseen: Olenko ylipainoinen?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top