Siirry sisältöön
Taiteilijasielu

Erityisherkkä tarkoittaa sekä aistillista että henkistä herkkyyttä. Se on synnynnäinen ominaisuus ja se ei ole sairaus tai asia mitä pitäisi korjata. Netistä löytyy paljon tietoa.

Olen itse erityisherkkä säikähdän helposti, en voi sietää väkivaltaista sisältöä ja monet äänet sattuvat korviini sekä ilmaisen tunteeni voimakkaasti.

Toisaalta olen taiteellinen, saan nauttia mm. musiikista ja elokuvista enemmän ja pystyn aistimaan muiden tunteita. Olen erittäin empaattinen ja ylpeä herkkyydestäni

Monesti sosiaalisten tapahtumien jälkeen olen aivan puhki. Jopa normaali koulupäivä voi viedä kaikki mehut. Tärkeää on muistaa ottaa omaa aikaa ja levätä.

Erityisherkkänä myös loukkaantuminen on yleistä kun puhuu kavereiden kanssa. Silloin pitää olla ymmärtäväinen ja ymmärtää että henkilö yleensä tahallaan on loukannut.

Viimeisenä sanotaan että 15%-20% ihmisistä on erityisherkiä. Olisi kiva jutella jonkun muun kanssa aiheesta.

UWU

En oo erityisherkkä mut toi kuulostaa vähä multa. Mäkään en kestä esim väkivaltasia kohtia kauhuleffoissa ja jos oon esim kaks päivää isossa ihmisjoukos, nii vaik tykkäisin olla niien kanssa, mun täytyy sen jälkenen päivä ottaa PALJON omaa aikaa et jaksan. Mäkin oon aika tunteellinen ja taiteellinen ja rupeen itkee suht helposti esim musiikin tai jonkun kirjan takia

:)

Mä tutustuin tähän ’erityisherkkyys’ aiheeseen vasta ihan muutama viikko sitten ja sitä ennen luulin vaan et se on mun luonna ja oon vaan tosi herkkä ja nössö. Kun luin et erityusherkkyys ei oo mikään sairaus eikä siihen tarvii diagnoosia, menin lukee ne kriteerit ja kaikki täytty mun kohalla. Oon miettinykki et miks oon tällanen, itken herkästi, aistit toimii vähän ylihyvin ja sosiaalisuus on väsyttävää. Mä oon viettäny monet yöt vaan miettien miks mun kaverit sano mulle niin ja niin, oliks se ilkee loukkaus vai vaan hauska vitsi. Usein perun tapaamisia koska en vaan jaksa olla sosiaalinen ja tarviin omaa aikaa. Oon todella luova ja taiteellinen persoona, koulussa vahvuuksia on taideaineet ja rakastan käsitöitä ja kirjottamista. Haluun olla aikuisena kirjoittaja ja oon alottanut mun ensimmäisen kirjan (Fantasia) luomisen :) Jos on esim ukkospäivä, saatan vetäytyy omaan huoneeseeni ja kuunnella sateen ropinaa, sillä se on todella inspiroivaa.

Moikkuu

Mäkin oon erityisherkkä (:

Vastaa aiheeseen: Oletko erityisherkkä?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top