Siirry sisältöön

Oletko puoliksi jotain muuta kuin Suomalainen??????

Halfblooded

Moi!
Teen tämän silti, vaikka kukaan tuskin on samanlainen kuin minä.
Joten niin, olen puoliski suomalainen, puoliksi jotain muuta. Ja se on välillä paskaa. Anteeksi kielenkättöni.
”suomalaisille”
”et asu englannissa, joten et voi käyttää sovellusta, pahoittelemme”
”me suomalaiset”
Kukaan ei ymmärrä. Onko kenelläkään samanlaisia kokemuksia? Onko kukaan muu ulkomaalainen, vaikka on asunut koko elämänsä Suomessa? Ja tuntee silti olevansa myös muunmaalainen? Joudutko sinä sietämään eräiden ihmisten puheita maahanmuuttajista vanhempasi takia?
Jos niin, feel free to comment.

Hevos tyttö 2010

Okei joo mä haluun vaa kysyy et onks vanhemmat tai toinen niistä ulkomaalainen? Mutta vastaan; musta kyl tuntuu välil et en ois asunut tääl koko elämää mut joo

kala

Mun äiti on suomalainen ja iskä nigeriasta. On ollut kiusaamista syrjintää jne. aina oletetaan että en puhu suomea tai että oon jotenkin muita tyhmempi vaikka 8.8 on mun mielestä hyvä keski-arvo. Oon asunu suomes koko elämäni mutta silti multa kysellään että mistä muutin tänne suomeen, adoptoiko äiti mut ja että missä opin puhumaan suomea.
tsemppiä sulle<3

kilpauimari kans

mun isä on italialainen mut en oo kokenu syrjintää tai ennemminki mun kavereita kiinnostaa ja sillee mut harmi jos ootte kokenu syrjintää esim ulkonäön perusteella!

Tee

Yks kaveri on kertonu et hänest tuntuu aina tältä, kertonu myös et kiusataan sen takia. Mä oon puoliks Suomest, puoliks yhest Euroopan maast. Oon etuoikeutettu siinä mieles, et mua ei koskaan vähätellä, ignoorata tai häiritä sen takii. Tunnen itteni suomalaiseks ja saan olla rauhassa sen kans. Tää on oikee ongelma mitä te kohtaatte ja ois parasta, jos useempi ihminen puuttuis siihen…! Ärsyttää suomalaisten suhtautuminen maahanmuuttajiin ja muihin ihmisiin. Niit ei kiinnosta muu ku oma napa.

Suonjar

Mun äiti on suomalainen ja isä saamelainen. [osa viestistä poistettu – emme julkaise henkilötietoja] Koulussa mua jonkin verran syrjitään, mut en oo varma johtuuko se saamelaisuudesta vai siitä, että oon biseksuaali. Todennäkösesti saamelaisuudesta, koska tietääkseni kovin moni meiän luokalla ei tiiä, että oon bi. Ei syrjintä sillee hirveesti haittaa; eniten mua ehkä haittaa se, että asun saamelaisten kotiseutualueen ulkopuolella, vaikka tunnen itteni enemmän saamelaiseks ku suomalaiseks.

Mai, verkk@ri

Moikka Halfblooded!
Hienoa, että kirjoitit palstalle tästä. Tiedän miltä susta tuntuu, mun äiti on Aasiasta ja isä suomalainen. Oon itse syntynyt Suomessa ja asunut koko ikäni Suomessa. Mutta silloin tällöin tuntuu siltä, että yhteiskunnan mielestä oon muuta kuin suomalainen. Viimeksi joululomalla koin, että olen jotenkin todella poikkeuksellinen tapaus, kun eräs tuttavani kysyi, että millaisia jouluperinteitä perheessäni on. Ihan kuin ne olisivat jotenkin erilaiset kuin muilla Suomessa asuvilla ihmisillä. Samastun teidän kaikkien tuntemuksiin, koska monesti ajatellaan että suomalaisen tulisi näyttää tietynlaiselta ja jos satut olemaan erinäköinen niin sulta helposti kysellään just esimerkiksi sitä että osaatko suomea jne. Jotkut kommentit niistä ovat kyllä tosi ikäviä. Jos ne kommentit tuntuu pahalta, niin kannattaa vaikka vanhempien tai jonkun muun luotettavan aikuisen kanssa jutella asiasta.

Toivotaan, että tietoisuus meistä Mixed Finns-ihmisistä lisääntyisi ja ajan myötä suomalaisuuden käsite laajenisi. :)

En oo kokonaan suomalainen.

Joo. Mä oon puoliksi Kosovolainen. Tai tä on oikeastaan tosi vaikea määrittää niin että joku ymmärtäisi. Mä olen kolmasosan tai puoliksi Kosovolainen, kolmasosan Bosnialainen ja 20% romani.

Aloittaja. Minkä maalainen sä olet puoliksi?
Heippa.

Vastaa aiheeseen: Oletko puoliksi jotain muuta kuin Suomalainen??????

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top