Siirry sisältöön
Kaksnaamanen paska..

Sanoin vahingossa erästä tyttöä läskiksi ja tiedän kuinka hirveä olen! Ja hän tietenkin sain tietää tästä….Nyt tämä tyttö on jo unohtanut jutun mutta on alkanut puhua kaikkea että itkee iltaisin siksi että on läski ja aikoo ssyödä vain yhden banaanin päivässä yms…. Mitä minä teen olin niin kauhea….jos saisin muuttaaa yhdean asian niinnse olisi että en ois koskaan asanonu mitään…[osa viestistä poistettu] aiheutin hänelle anoreksian…..en keskestä…..tarvin apua

MLL ylläpito

Hei!

Kiitos kun kirjoitit tänne! Kerroit, että olet sanonut vahingossa erästä tyttöä läskiksi ja nyt sinusta tuntuu hirveälle. Huomaan kirjeestäsi, että olet tosi pahoillasi siitä, mitä sanoit ja ymmärrän tosi hyvin, että sinusta tuntuu kurjalle. Joskus elämässä tulee sanottua tai tehtyä sellaista, mitä myöhemmin katuu, kun ymmärtää, mitä se on saanut aikaan. Näin käy meille kaikille aina välillä. Se, että sinusta tuntuu pahalle toisen puolesta, kertoo että olet oikeasti toista ajatteleva nuori.

Kuulostat vastuuntuntuiselle nuorelle, kun toivot, että saisit sanomisesi pois. Joskus on niin, että huolen saa pois itseltään niin, että käy vaikkapa juttelemassa ja pyytämässä anteeksi ihmiseltä, jota on loukannut. Mitä luulet, voisiko tämä helpottaa sinun oloasi? Voit esimerkiksi aloittaa puhumisen tytön kanssa kysymällä mitä tälle kuuluu. Voitte jutella arkipäiväisistä jutuista ja keskustelun edetessä mukavasti voit myös sanoa, että olet huomannut tytön puhuneen siitä, että hän itkee iltaisin, koska kokee olevansa läski. Voit kertoa omasta sanomisestasi ja sanoa, että olet tosi pahoillasi siitä, että vahingossa sanoit tyttöä läskiksi ja ettet tarkoittanut sitä. Voit kertoa, että sinulle on jäänyt sanomisestasi paha mieli ja että pyydät anteeksi. Mitä luulet, voisiko tämä onnistua tytön kanssa? Jos tuntuu, että suoraan puhuminen ei ole luontevaa, voitko laittaa tytölle esim. viestiä?

Uskon, että omakin olosi voisi helpottua, kun juttelisit tytön kanssa. Mietin myös sitä, että olisikohan sinun mahdollista jutella huolestasi jonkun turvallisen aikuisen kanssa? Voisiko se olla vanhempasi, ystävän äiti, joku koulun henkilökunnasta? Terkka tai joku mukava opettaja? Pääasia, ettet jää huolesi kanssa yksin vaan saat puhua siitä jonkun kanssa. Voit myös soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen p 116 111 joka päivä ja jutella luotettavan aikuisen kanssa anonyymisti ja maksuttomasti. Yksin huolten jäädessä pyörimään omaan päähän, ne alkavat vaivata enemmän, joten sen vuoksi olisi tärkeää, että pääsisit purkamaan oloasi. Sekä sinun, että toisen tytön on mahdollista saada apua. Ole meihin rohkeasti yhteydessä, haluamme olla tukenasi!

Tsemppiterkkuja kovasti!

Vastaa aiheeseen: olin vaan niin kauhee..

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top