Siirry sisältöön
en jaksa enää

Moi. Mua on pitkään vaivannut ongelma, nimittäin se, että äitini haukkuu minua läskiksi. Haukkumiset vaihtelevat ’Kato nyt tota mahaaskin!’ – tyylisistä kommenteista keskusteluihin siitä, miten painan liikaa ja miten painoa tulisi pudottaa. Olin pitkään omasta mielestäni normaali, mutta kommentointi on aiheuttanut sen, että olen alkanut laihduttaa. [osa tekstistä poistettu] Miten saan haukut loppumaan? Paljonko mun pitäisi vielä laihtua?

Nimetön

Moi!

Kannattaa katsoa netistä sun painon indeksi. Jos se on normaali, äitisi on vain jostain syystä ilkeä. Mutta jos olet oikeasti ylipainoinen äitisi yrittää kertoa sen, mutta sanoo liian ilkeästi. Mutta älä laihduta laihana!

HotChocolate

Lapsille yleensä painoinkedsilaskureita ei ole, ne voi näytää vääristyneen indeksin jos sen tekee aikuisten laskurilla.
Uskon että olet normaalipainoinen, mullakin on vähän pömppömaha (mikä näyttää ihan pallomahalta kun se turpoaa syömisen jälkeen…) mutta oon oppinut hyväksymään sen.
Yhteen aikaan rehellisesti koitin olla syömättä koska mun siskoni huomautteli vatsastani kokoajan, terveellisin osio siitä oli, etten syönyt karkkia tai muuta epäterveellistä, mutta huomasin kyllä että syömättömyydestä (huom. terveellinen ruoka) oli vain haittaa,
Hiukset alkoi lähteä, kynnet lohkeili, olo oli kuin zombilla en jaksanut tehdä mitään, joten liikuntakin jäi nollaan.

Tein tota onneksi lyhyen aikaa, mutta ei todellakaan auttanut. Oon itsekin vielä kasvava lapsi, silloin pitää syödä kunnolla ja terveellisesti, liikkua ja olla iloinen :)
En tiedä sun ikääsi, en painoasi tai muutakaan, mutta uskon että olet ihan normaalipainoinen.
Pari ylipainokiloa ei edes haittaa, ne kyllä lähtee kun kasvaa lisää, ja tietty voit aloittaa jonkun kivan liikuntaharrastuksen jos haluat?
Esim. ratsastus, palloilulajit, uinti jne, on tosi suosittuja ja kivoja harrastuksia! Moniakaan niistä ei tarvitse harrastaa veren maku suussa vaan voi edetä omaa tahtiaan.

Äitisi on kuitenkin tehnyt törkeästi. Voisi olla että häntä on haukuttu samanlailla ja hän on kokenut siitä samanlaisia paineita, ja hän haluaa purkaa sen sinuun tms?
Yritä puhua siitä äidillesi, ihan tiukasti ja tosissasi, koska ei hänelläkään ole oikeutta pilata sun itsetuntoasi ja haukkua sinua!
Sano että olet tyytyväinen itseesi, pidit itseäsi normaalina kunnes hän alkoi valittamaan painostasi.
Uskon todellakin että olet normaalipainoinen, vaikkei kaikki normaalipainoiset todellakaan näytä sellaisilta malleilta mitä televisiossa ja lehdissä näkyy, joten ole tyytyväinen itseesi! :)

Voit yrittää puhua myös koulupsykologin tai terveydenhoitajan kanssa? Uskon että heillä on enemmän tietämystä painosta ja voivat neuvoa sinua.

Tsemppiä ja siunausta! :)

nimetön

tulin kattomaan näitä keskusteluja kun mä sain tänään äidiltä kommentin ”katonyt ei vaatteetka enää mahu sun päälle” ja mietin voiko 10 vuotias tulla läskiksi?

.

Itse olen kyllä vähän lihava (en ylipainoinen) ja olen oppinut että eu kannata välittää ilkeistä huomautuksista.

[osa viestistä poistettu, emme julkaise linkkejä]

Vastaa aiheeseen: Oma äiti haukkuu läskiksi

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top