Siirry sisältöön
Huono itsetuntoko?

Elikkäs… En ole maailman laihin ihminen ja oon muuten ihan normaalipainonen mutta mun läheinen perheenjäsen haukkuu mua mun mahani takia. Mulla on siis pienehkö pömppömaha ja jos syön vaikka paljon niin se turpoaa aika isoksi, ja koska mua huomautellaan että se on pömppömaha, niin oon alkanu itekkin huomioimaan sitä.
Jotenkin vaan satuttaa kun ei mulla ole oikein mahdollisuutta liikkua kuin huippu-urheilija mutta oon alkanut syömään terveellisemmin ja vähemmän mutta en tiedä miten pääsisin tosta vatsasta eroon, siihen vinkkejä kyselisin.

Myös koska huomioin sen muös itse, en oikein käytä mitään vaatteita mistä ite tykkään, vain löysiä t-paitoja ettei kukaan huomaa sitä. Ei siis mitään ihonmyötäistä ja olen vähän kateellinen kun kaikki muut voi mennä vaikka pelkällä topilla kaikkialle ja vatsa on littana ja kaikki…

En liiku paljoa mutta yritän käydä joka päivä lenkillä (ei mitään nopeatempoista ja lenkki on itsessään aika lyhyt, kävelen perheeni kanssa ja muut ei jaksa tai halua mennä pitempiä reittejä) ja syön aamupalaksi ruisleipää juustolla, hedelmän ja maitoa, ja päivälliseksi ja lounaaksi normaalia ”kotiruokaa” kuten vaikka makaronilaatikkoa tai keittoa. Tykkään herkuista ja joskus repsahdan mutta kai sitä nyt vaikka juhlina saa syödä jotain ilman että kuihduttaa itseään?

En halua olla mikään tikku mutta olisi kiva jos mun mahaa ei olisi korvattu jalkapallon kokoisella läskipallolla :(
Mun sisko muutenkin haukkuu mua välillä oahastikin eikä tajua miten se sattuu, kun mulla on rumat silmät tai kauheat hiukset enkä kelpaa kenekään seuraksi koska olen muka niin ruma.
Tiedän kyllä että oikea kauneus tulee sisältä mutta onko kellään vinkkejä pienempään vatsaan tai jotain rohkaisevaa? En haluaisi pukeutua säkkeihin koko elämääni :(

mäki

Mä oon mitä luultavimmi paksumpi ku sä etkä kuulosta kauheen paksulta. Mä tiiän milt tuntuu ku joku koko aja huomauttaa vattast kosk mun veli ja sisko ja välil iskäki tosi se tekee sen leikkimielisesti ja sit mun kolmanneksi paras ystäväki haukkuu mua rumaks ja läskiks. Se satuttaa. Välil o hetkii jolloin mä aattelen et mä näytän hyvält mut seuraavana hetkenä on taas hyyyii mä oon läski ja ruma. Mä harrastan kaiken näköst ja liikuntaharrastuksii mul o baletti ja karate. Mä syön leipää aamupalal ja sit syön koulus ja koulun jälkee sit vast seuraavan kerran joskus yheksält jos jaksan mut en aina ees syö iltapalaa. Aina mietityttää ku meiän luokal ei oo yhtää muuta paksuu kuin mä et miks just mä. Ja mietin sitäki et ku en sinällää syö nii paljoo ja kuitenki neljä kertaa viikos o 1 j puolen tunnin liikunta juttui ja liikkatunnil vedän aina täysil ni miks mä oon näin paksu oon jotai 157.5cm pitkä [osa tekstistä poistettu]… :(
Ent sä?

the helper

Mulla ollut myös sama ongelma:'(. Aloin kuitenkin vähän yrittämään enemmän liikkumista ja nyt on kahen viikon aikana lähteny kolme kiloo;-). Kannattaa kävellä päivittäin iltalenkki jonka mitta n.1, 5 km ja siitä kolmasosa hölkätä omaa tahtia. Aamupalaksi kannattaa syödä ruisleipää, mutta jättää juusto ja voi. Laita päälle esim. Kurkkua ja leikkelettä. Vaatteita kannattaa pitää omasta mielestä hienoja, ja ottaa arvostelut positiivisena apuna seuraavalle vaateostosreissulle. Ja älä ota siskoos raskaasti. Se on vaan kateelkinen kun oot
kauniimpi;-). Eli ota kaikki positiivisesti. Tulee paljon parempi mieli. Kokemusta on.

The Helper

Noh

Kokeileppa vatsalihas treeniä, se voisi kiinteyttää vatsan seutua.

piupiu :D

Turhaan huolehdit :)jos o tosiaa pikku pömppö ni ei haittaa..jos oot viel normi painonenki ni vielä vähemmän haittaa :DD sano siskolles takas,käske lopettaan tai naura,vaikka väkisin :D perhe tutun pitäs sanoo sitten vasta kun se o täydellinen!Älä taivu median taivuttamaan likka muottiin… ps.ite omistan kans pömpön joka o jumppapallo ku o syöny XD

miä

Voisitko keskustella asiasta vaikkapa vanhempiesi kanssa?

Uskon, että kehosi on hyvä sellaisena kuin se on. Kehosi kasvaa, eikä sille ole hyväksi laihduttaminen.

Sisaresi käytös sinua kohtaan on tökeröä ja kannustaisinkin sinua juttelemaan vanhempiesi tai vaikka terveydenhoitajan kanssa.

Aloittaja

Kiitos kaikille! :)
Piristitte kaikki mun päivää ja elämää! Mulla on elämässä ollut vähemmän ja enemmän suurempia asioita jotka on joko syönyt tai kasvattanut mun itsetuntoa mutten oikeasti tiedä että mitä se itsetunto on.
Onko se sitä että yritän muuttaa itseäni niin paljon etten olisi enää minä, vai hyväksynkö itseni sellaisena kuin olen ja keskityn siihen mihin voin vaikuttaa, mitä sanon, miten käyttäydyn…? Koska vaikka olisi täydellinen vartalo ja naama niin silti se vanhenee, tulee arpia ja vaikka mitä.
Näin erään inspiroivan kuvan joka selitti juuri tuota ja halusin jakaa sen myös muille ”samasta ongelmasta” kärsiville :)
En itsekään pidä laihduttamista parhaana mahdollisena, mutta yritän vähentää tunnesyömistä, syödä terveellisemmin ja liikkua enemmän, eli teen elämästäni terveellisempää enkä yritä esim. ”Riuduttamista” mikä on kuuluisuuksien ja muiden keskuudessa ilmeisesti aika yleistä ja ”hienoa”.

Kiitos teille vinkeistä ja mielipiteistä !! :)

`¤•°□■♧♣

Liikunta ja ruoka auttaa mut pitää muistaa että et syö liian vähä koska sitte ei ainakaa paino tipu. ;)

pätkä töis xd

Mulla o sama tyyppine ongelma..vähä alle 160! ”Palosammutin,pätkä,miltä siel alhaal näyttää” yms..joooka päivä…sano kaverille takasin jotai jos uskallat c:
Jos mua sanotaa lyhyeks ni vastaan aina et ”kastumpa myöhemmi ku sä jos alkaa sataan”
ja positiivisia asioita olla lyhyt:
mahtuu ovie suista lyömättä päätään,paidat ei o lyhyitä,jätkie silmis saatat olla söpö,pääset eteen juhlissa,näytelmissä yms katsoma tilanteis,pääsee huomaamatta ihmisten ohi ja tää lista jatkuu c:
miten outo? Ja oot nii nuori ei tarvi laihduttaa..os haluat laihtua ni ei herkkuja,liiku säännöllisesti ja syö vitamiini pillereita ja juo c:
jod karkki hammasta kolottaa suosittele kromia :3 toivottavasti oli apua :))

belle

Mäki oon lyhyt, jotain 158 senttii ja oon sentään jo 17! : D Mut eipä täs mitään, ei pituudelle ite voi mitään, näillä mennään! : )

minävaan

kiitos iha tosi paljon! tuli tosi hyvä mieli :)

Nimetön

Jos koskaan tuntuu että oot outo, nii mietippä: mitä on outo? Mitä on normaali?

Normaalius on yhteisön kesken vallitseva ihanne johon pyritään, koska ollaan sanattomasti päätetty sen olevan hyväksyttävää. Normaalius voi olla myös asia joka pätee suurimpaan osaan ihmisistä, jollon siitä on tullu tietynlainen oletusarvo. Mutta kuinka moni ihminen sitten on kaikissa asioissa ”normaali” tai keskiverto? Tuskinpa kukaan.

Muista myös, et eri yhteisöissä ja kulttuureissa eri asiat on normaaleja. Esimerkiks Suomessa homoseksuaalisuus on jo nyt yleisesti aika hyväksyttävää, ”normaalia” (ainakin nuoremman väestön keskuudessa). Mutta toisissa paikoissa homoseksuaalisuus katsotaan sairaana ja rangaistavana. Joissain kulttuureissa on tapana tehdä erilaisia aikuistumisrituaaleja, joihin voi kuulua esim arpitatuoinnit. Täällä päin se tuntuu tosi oudolta, jopa inhottavalta.

Eli älä huoli, oot ihan yhtä normaali/epänormaali kuin kaikki muutki. Ja jos et kelpaa jollekkin, niin se on sen tyypin oma menetys.

en kerro

Sano niille että ”älkää kiustko mua tai mä en oo teidän kaa ja kerron opelle ja teidän vanhemmille”

girl 16v.

moikka! mä entiiä mite sais hyvännäkösen perseen,nii et olis ihe tyytyväine ja ehkä nuo pojatki tykkäis:) ja nää mun hiukset on iha hirveet,entiiä yhtää mitää millä näitä sais ’tuuhemmaks’ oon iha ulapalla..hyviä vinkkejä kaipailen!:) ja kiitos jos joku osais kertoo!

Vastaa aiheeseen: Oma keho

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top