Siirry sisältöön
Apua

Hei kaikki! Oon 13-vuotias tyttö. [osa tekstistä poistettu] Laihdutin sen takia, kun ajattelin että voisin tiputtaa muutaman kilon. Mutta mun ruokahalu väheni ja väheni. En pysty syömään mitään herkkuja, rasvanen ruoka ällöttää.. En voi lopettaa laihdutusta mitä teen? [osa tekstistä poistettu] Eli mun ongelma on se, että laihduttaminen on karannu käsistä. En halua kertoa tästä vanhemmille. Mitä teen?? Auttakaaa!!!!

MLL Ylläpito

Hei,

viestistäsi herää huoli sinusta ja terveydestäsi. Kuten itsekin toteat, laihduttaminen on karannut käsistäsi etkä oikein enää itse osaa löytää ulospääsyä siitä. Kuvailemasi ruokavalio on hälyttävän vähäinen. Et saa edes tyydyttävästi ravintoaineita kuvailemastasi määrästä ruokaa. Kehosi tarvitsee polttoainetta jaksaakseen suorittaa edes päivän vähimmät askareet. Hengittämiseenkin tarvitsee energiaa ja sitä energiaa saa juurikin ruuasta.

Rasvaista ruokaa sinun ei tarvitsekaan syödä eikä välttämättä edes herkkuja, jos ne eivät maistu. Normaali ruoka, kuten se, mitä koulussa tarjotaan, ei lihota ja kehosi ja aivosi tarvitsevat välttämättömiä rasvoja, jotka ovat hyviä eivätkä todellakaan lihota.

Voisiko tiukan kontrolloinnin ja liikkumisen taustalla olla jotain muuta? Mitä muuta elämääsi kuuluu?

Kaiken kaikkiaan asia on vakava ja tarvitsisit aikuisen apua löytääksesi jälleen normaalit ja terveelliset elämäntavat. Asiat voivat kääntyä nopeastikin parempaan suuntaan, kun saat apua ja tukea lähellä olevilta aikuisilta. Vanhempasi rakastavat sinua ja haluavat auttaa, jos vain tietäisivät kamppailustasi näiden asioiden kanssa. Jos vanhemmille kertominen tuntuu vaikealta, niin voisitko mennä juttelemaan koulun terveydenhoitajan kanssa? Tärkeää olisi, että juttelisit mahdollisimman pian kenen tahansa luotettavan aikuisen kanssa, joka voi auttaa sinua. Sinulla on koko elämä edessä ja ihania asioita luvassa, joiden kohtaamiseen ja nauttimiseen tarvitset terveyttä ja energiaa!

Muista, että voit aina myös soittaa nimettömänä Lasten ja nuorten puhelimeen 116 111 (puhelu on maksuton) tai kirjoittaa Lasten ja nuorten netin kirjepalveluun, johon pääset Nuortennetin etusivulta. Älä jää yksin tämän asian kanssa!

Vastaa aiheeseen: ongelma laihduttamisessa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top