Siirry sisältöön
auttakaa :D

niin.. siis olen ihastunu yhteen poikaan joka on mua 4 vuotta vanhempi ja vanhemmat ei oo aiemminkaan ottanut hyvin jos on ollut tommonen ikäero.. miten kertoisin vanhemmile tästä pojasta?

John

Asiahan ei sun vanhemmille ees kuulu, jos ei tykkää ni olkoo tykkäämättä. Ite en ikimaailmassa puhuis tollasesta aiheesta vanhemmille. Vastaajaan ollu joskus ihastunu 4 vuotta nuorempi tyttö ^^

tellofcourse

Oon ollu samassa tilanteessa, mutta omat vanhemmat otti sen ihan hyvin. Riippuu tietty siitä minkä ikäinen sä oot, mutta vanhempien pitäs hyväksyä tilanne, tutustua siihen poikaan ennen kuin tuomitsee:)

tytsy

”Rakkaus ei katso ikää.” Sun kandeis sanoo toi sun vanhemmille jos ne ei hyväksy sitä..:)

arveton on arvoton

Hmm. No pakko sanoa että ymmärrän vanhempiasi, jos olet esimerkiksi 15-vuotias ja ihastuksesi 19. Suomessahan on lakikin, että seksin suojaikäraja on 16, ja jos toinen on auktoriteetti asemassa (esim. opettaja, valmentaja tms.) niin silloin ikäraja on 18. Voi olla että jos ihastuksesi on kovin vanha, niin silloin hänellä tosiaan voi olla tietynlaista auktoriteettia sinuun. Vanhempasi varmasti ajattelevat, että koska olet kehittyvä nuori, niin silloin tämäkin asia tulee varmasti esiin jossain vaiheessa, ellei ole jo tullut. Heillä on siis vain huoli, ettet vain vahingoita itseäsi liian vanhalla seurustelukumppanilla (tai siis ettei hän vahingoita sinua. Suomen kielen helppous :D ). En nyt sano että kaikki on tästä kiinni, mutta kannattaa pohtia rehellisesti, että minkä ikäinen olet, minkä ikäinen ihastuksesi on, onko hänellä auktoriteettia ja olisiko hän oikeasti sopiva seurustelukumppani.Jos kuitenkin tulet siihen tulokseen, että hänen kanssa haluat ikäerosta huolimatta seurustella, kannattaa kertoa siitä vanhemmillesi jossain rauhallisessa tilanteessa, kysyä mikä ikäerossanne huolestuttaa ja lupaa, että käyttäydyt ikäistesi mukaan, että sinuun voi luottaa.

Vastaa aiheeseen: ongelmia..

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top