Siirry sisältöön
Mävaan.

Moi. Oon tosi ongelmainen tyttö. Oon 14-vuotias ja tässä on mun kaikki ongelmat:
1) Mä en pidä mun kavereista ku ne kertoilee mun asioita muille. Sit ne parhaat tyypit on rinnakkaisluokalla, ja ne keiden kaveri haluaisin olla haukkuu mua. Oon koulukiusattu, ja musta levitellään kamalasti juoruja.
2) Oon mun mielestä ihan nätti, ja jotkut on sanonu myös että oon (en tarkota äitiä :D) nii, mut sit mun saksanryhmässä on 2 poikaa, jotka levittelee musta juoruja ja haukkuu mua aina tosi rumaksi ja sanoo ettei kukaan ikinä halua mua ku oon niin hirveä. Sit ku yks tyttö ei saa mennä riparille sen takii et siel on poikii, ni ne sanoo et mulla ei ole mitään ongelmaa kun kukaan ei koskaan tykkää musta. Ja kaikkea tollaista, se on tosi inhottavaa.
3) Oon ihastunu 2 poikaan. Toinen on mun ikäinen, rinnakkaisluokalla, hieman pyöreähkö. Se on tosi ihana ja näin, mut se ei käy facessa eikä käytä nettiä usein. Sen numeroki on salainen, eikä kukaa tiedä sitä. Paitsi sen bestis, mut sen bestis haukkuu mua eniten meidän koulussa. No, en tiedä miten voisin tutustua tähän poikaan tarkemmin (ollaan oltu 2kk samalla luokalla :D kun mä vaihdoin luokkaa kiusaamisen takia, mutta sen bestis alotti sen niiden luokalla ja kaikki tytöt myös.. Paitsi ne mun kaverit sillä luokalla, niinpä vaihdoin takaisin sinne mistä lähdin.) Sain tietää että tämä poika pitää leveähköistä reisista ja takapuolista, ja minä olen kuulemma ihan tikku, vaikka muut pojat haukkuvatkin minua läskiksi. Olen 157cm 50kg :/ Enkä haluaisi lihottaa itseäni. En siis tiedä, mitä teen.
4) Toinen poika, josta tykkään on minua vuoden NUOREMPI. Tutustuin häneenn facessa, mutta hän on siskoni luokalla. Hän ei pidä tästä pojasta yhtään. Joten, kun kysyin, voisiko tämä poika olla jokin päivä, siskoni näki sen, joten en ollutkaan hänen kanssaan, koska minua nolotti liikaa. Enkä myöskään uskalla olla tämän pojan kanssa enää, kiitos siskoni.
5) Facebookissa minua haukutaan kamalasti. Kaikki kertovat juoruja toisilleen, ja silloin tällöin joku kertoo minullekin. Lähinnä ne saksanryhmäläiset..

6) [Osa viestistä poistettu]

Toivoisin apua ongelmiini, voisit vastata vaikka jokaiseen ongelmaan esim näin: 1) VASTAUKSESI 2) VASTAUKSESI jne :)
Kiitoksia kaikille, jotka tämän lukevat!

MLL YLLÄPITO

Tämä on Nuortennetin ylläpidon viesti.

Hei,
Kirjoitit kohdassasi 6) vakavasta asiasta, jonka selvittämiseen tarvitset aikuisen apua. Löytyykö lähipiiristäsi sellaista aikuista, jonka puoleen voisit kääntyä? Kouluissa ja oppilaitoksissa tällaisia tilanteita varten on esimerkiksi kouluterveydenhoitaja tai koulukuraattori, jotka osaavat ja haluavat auttaa.

Voit myös soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on auki arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20 (puhelu on maksuton) tai kirjoittaa Lasten ja nuorten nettiin. Tai käy tutustumassa nuortennetin sivuilta http://www.mll.fi/nuortennetti/ löytyviin ”aikuisen apua” – teksteihin.

Arttu – Verkkari

Hei !

Hyvä juttu kun kerroit tästä asiastasi.

Kiusaaminen ei ole oikein, ei koulussa, eikä missään muuallakaan!
1.) Onko sinulla jotain muita kavereita, joiden kanssa voisit olla koulussa tai vaikka vapaa-ajalla ? Koulussa kannattaa puhua ko. asiasta esim. jonkun aikuisen kanssa, koska koulukiusaaminen ei muutenkaan ole oikein. Lisäksi toisten haukkuminen yms. ei ole oikein. Tuo juorujen levittäminen on myös yksi sellainen asia, josta kannattaa puhua jollekin aikuiselle tai jollekin muulle luotettavalle ihmiselle.
2.) Itse voin sanoa, että jokaisella on omat mielipiteensä, mutta ketään ei saisi koskaan sanoa rumaksi yms. Jokainen on sellainen kuin itse on, eikä muiden tarvitse puuttua siihen :D Jokainen saa mennä riparille, vaikka joku olisi sitä vastaan. Kannattaa jutella aikuisen kanssa asiasta, jos se auttaisi :D
3.) Ihastuminen on ihana asia, mutta se jos ihastuksesi bestis tai joku muu haukkuu sinua, ei ole oikein. Voisit vaikka sopia tämän ihastuksesi kanssa tapaamisen henkilökohtaisesti tai vaikka soittamalla hänelle. Painosi ja pituutesi on ok :) Ei kannata kuunnella toisten mielipiteitä. Luokanvaihto auttaa kiusaamiseen, kun voi saada uusia kavereita :) Ei siis kannata välittää muiden mielipiteistä, antaa niiden vain olla
4.) Kannattaa puhua siskollesi tästä, että voisitko tapailla tätä kyseistä poikaa. Voisit myös puhua tälle pojalle, että siskosi ei pidä hänestä. Tai voisit puhua vanhemmillesi asiasta, sekin auttaa :D
5.)Facebookissa haukkuminen on yleistä (itsekin olen törmännyt siihen), joka ei tosiaan ole kivaa (eikä se myöskään ole oikein). Juorut leviävät Facebookissa helposti, joka ei myöskään ole kivaa (itse olen kokenut samaa). Kannattaa puhua asiasta vanhemmillesi tai vaikka poistella sellaisia kavereita, jotka ovat ilkeitä. Kannattaa myös harkita, haluatko olla tekemissä näiden ko. henkilöiden kanssa.

Toivottavasti tästä oli apua!

Vastaa aiheeseen: Ongelmia JOKAPAIKASSA :(

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top