Siirry sisältöön
epätoivoinen

Moi!

Meidän perheessä on ollu tosi kireä tunnelma jo muutaman vuoden, enkä oikeen tiedä enää mitä pitäisi tehdä. Olen 15-vuotias tyttö ja mulla on kaksi isosiskoa, joista enää toinen asuu kotona.

Mutta siis mun vanhemmat ei nykyään edes puhu toisilleen, tai jos puhuu, se on kiihtynyttä keskustelua ja/tai riitelyä sekä toistensa syyttelyä. Ne ei tuu yhtään toimeen keskenään ja se on hirveetä kun ne vaan syyttelee toisiaan. Äitin kanssa ollaan tästä puhuttukin, mutta tuntuu että iskä ei ymmärrä yhtään tätä tilannetta. Äitikin aina sanoo että ei tää oo kivaa, mutta ei kuitenkaan tee asialle yhtään mitään. Miksei ne vaan sitten eroa kun ei selkeesti halua olla toistensa kanssa?

Tää tilanne on alkanu vaikuttaa myös meihin lapsiinkin ja ainakin itse kaipaisin vielä sellasta yhteistä aikaa perheen kanssa ja sellasta että kaikki oikeesti välittäis toisistaan, kun nyt tuntuu että ketään ei kiinnosta miten toisella menee. Kotona ollessa kaikki vaan sulkeutuu omiin huoneisiinsa, eikä edes iltaruokaa syödä enää kaikki yhdessä niin kuin pienenä tehtiin. Juhlissa ja muualla kyllä esitetään täydellistä perhettä, vaikka tosiasia on ihan muuta..

Itse en vaan jaksa tätä. Mullakin on nykyään vaan enemmän ja enemmän riitoja äidin ja iskän kanssa, ei ne kauaa kestä mutta ei se silti ole kivaa kun mulle huudetaan ja sitten itsekin kiihdyn. Tiedän että syy ei ole pelkästään vanhemmissa, mutta en tiedä miten itse toimia paremmin ja tuntuu että ne ei ymmärrä yhtään mun tunteita.

Vinkkejä mitä tässä tilanteessa pitäisi tehdä? Voinko itse vaikuttaa jotenkin tähän tilanteeseen? Haluaisin vaan perheen joka välittäisi ja jonka kanssa voisi viettää yhdessä aikaa.

Kata, verkk@ri

Moi,
tosi hyvä kun kirjoitit tänne keskustelupalstalle. Tosi ikävää, että sulla on noin hankala tilanne. 15-vuotiaana voi olla muutenkin haastavia asioita, ja jos kotona on ikävä tunnelma, se ei ole yhtään hyvä ja on tärkeää hakea apua. <3

Mä en tiedä tilanteestanne tarkemmin, joten en oikein osaa sanoa mitä sun pitäisi tehdä. On kuitenkin selvää että myös sun pitää saada näyttää tunteitasi kotona ja sanoa, jos asiat ei oo hyvin sun mielestä.

Jos haluat puhua jollekin aikuiselle, johon voi luottaa niin esimerkiksi Lasten ja nuorten puhelimessa päivystetään sitä varten:

Lasten ja nuorten puhelin
p. 116 111 (puhelu on maksuton)
ma–pe klo 14–20
la–su klo 17–20

Voimia & tsemppiä! -Kata

Sasu, Verkk@ri

Moikka! Hyvä että laitoit viestiä ❤️

Et ole yksin asian kanssa. Varmasti tilanne stressaa lapsiakin, ei pelkästään aikuisia. Voi myös olla, ettei vanhemmat tahdo erota vaikka suhteessa olisikin ongelmia. :/

Lasten ja nuorten puhelin
päivystää numerossa 116 111

Voit soittaa lasten ja nuorten puhelimeen:
ma–pe klo 14–20 ja la–su klo 17–20

Kirjepalvelu: https://www.lastenjanuortennetti.net/

Tsemppiä paljon ja mukavaa syksyä sulle!
Sasu, verkk@ri

Vastaa aiheeseen: ongelmia perheessä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top