Siirry sisältöön
jâkkooumaž_(•-• )

Otsikostakin sen näkee, eli onko kukaan nähnyt Katja Gauriloffin Je’vida-elokuvaa. Jos olet olisi ihan kiva kuulla mielipiteitä ja ajatuksia siitä! Itse olen nähnyt sen ja tuli mieleen, että olisi kiva tietää josko muutkin ovat. Se on kuitenkin ensimmäinen koltansaamenkielinen pitkä näytelmäelokuva, eli siis historiallinen juttu. Minusta se oli ihan hyvä, vaikka tietenkin surullinen. Kuitenkin se ehkä ei ollut juurikaan paljon uutta, paitsi että se oli ensimmäinen koltansaameksi kuvattu elokuva. Pidin juonta keskivertona, ja olisi ollut kivaa jos asiaa olisi kuvattu hieman tarkemmin nimenomaan Je’vidan ja koltansaamelaisten näkökulmasta! Je’vida on kuitenkin sinänsä taide-elokuva, joten osan voi antaa anteeksi. Asioiden kuvaus ja symboliikka oli kuitenkin ainakin osittain hieno. Kaikesta huolimatta historiallinen ja merkityksellinen elokuva. (En kyllä tiedä kuinka monta tämä kiinnostaa, tai kuinka moni tähän vastaa, varsinkin kun ei varmaan täällä ole hirveästi koltansaamelaisia ja kirjoitin suomeksi)

Girl_power 010 💋

En ole ❤️

Arvedávgi

En oo kattonu, mut haluisin nähä. Koltansaamea en osaa, mut saako siihen pohjoissaamen- tai suomenkieliset tekstitykset? Mistä sen voi kattoo?

Ootko sä nähny sen viime toukokuussa tulleen elokuvan Ellos eatnu? Musta se oli aika hyvä. Vähän synkkä ehkä, mutta kun ottaa huomioon, että 1970-luvulla saamelaisten asema ei ollut Norjassa (tai missään muuallakaan) mitenkään kehuttava, synkkyys on ymmärrettävää. Tykkäsin, miten tarkasti siinä kuvattiin ne Altajoen mielenosoitusten tapahtumat. Mun isän mukaan suurinpiirtein sellainen tapahtumakulku se oli. Käytiin vikassa näytöksessä joten saatiin sieltä mukaan mainosjuliste, joka nyt on mun seinällä.

PS. ČSV❤️💚💛💙

jâkkooumaž_(•-• )

Vastaan nyt, vaikka ehkä vähän myöhään. No kuitenkin siis ei varmaan vielä näe muualla kuin elokuvateattereissa, esim. lokakuussa oli saamenmaalla ja muualla alko marraskuussa näytökset ja riippuen missä asut niin saattaa olla, tai on saattanut jo olla, ainakin jos et asu ihan pikkupaikassa. Uskon tosin että tulee varmaan Ylelle jonkun vuoden parin kuluttua, eli kannattaa käydä välillä tarkistamassa. Tai siis Ylellä on ollut Gauriloffilta jo ainakin kaksi elokuvaa, joten ei yllättäisi.

Ja sit joo, olen nähnyt sen Ellos eatnu – elokuvan. Aika samaa mieltä olen, aika hyvä, pidin siitä, ja kun riippuen tilanteesta historialliset elokuvat on aika hyviä. Varsinkin jos liittyy johonkin itselle tärkeään asiaan! Siis samaa mieltä. Ja aika siistiä et sait julisteenkin!!

ČSV :D

jâkkooumaž_(•-• )

Ai niin ja siis riippuu paikasta, mutta kai yleensä on suomeksi tekstitykset, siis ainakin jos asuu etelämmässä!

Vastaa aiheeseen: Onko kukaan nähnyt Je’vida-elokuvaa?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top