Siirry sisältöön

Onko noloa mennä lukioon vuotta nuorempien kanssa?

moi

Mä oon 06, mut en päässyt viime vuonna lukioon 7.75 keskiarvolla. (Kaikki lähilukiot oli noin 8.25 luokkaa eikä mun vanhemmat halunneet että meen kauemmas koska ei voida muuttaa). Vietin vuoden Tuvassa (*** kokemus) ja sain korotettuu 8.17 keskiarvoon.
Nyt pääsinkin sit lukioon, ja kaikissa olikin nyt tänä vuonna 7.5 keskiarvorajat (***). Oon tosi onnellinen et vihdoin pääsin koska pääsen vihdoin etenemään elämässä koko vuoden mittaisen tauon jälkeen.
Mutta meen nyt 07 kanssa, eli kukaan mun tuttu ei luultavasti tuu olemaan samassa koulussa. En oo vielä ihan varma miten saisin kavereita, ja oon myös miettinyt et jos saan niin kertoisinko ees et oon 06 koska jotenkin se vaan on ainakin mun lähipiirissä ”noloa” jos jää vuoden omaa ikäluokkaa jälkeen.
Ehkä ainut asia joka sentään jotenkin helpottaa tätä mun jännitystä on se, että mun paras kaveri (myöskin 06) lähtee nyt syksyllä vaihtoon ja tulee vasta ensi keväänä takaisin, eli sen pitää käydä uudestaan lukion toinen vuosi jolloin me tullaan olemaan samalla vuosikurssilla sen palattua.
En vaan tiedä, miten selviän tän vuoden yksin? Haluisin uusia kavereita lukiosta, mutta mieluiten joku 1-3 eikä mitään suurta porukkaa. En vaan tiedä onko helppoo saada kavereita, kun kaikilla muilla on varmaan jo entiset kaveriporukat jostain ala-asteelta tullut samaan kouluun.
Myös toinen mikä vähän jännittää on se, et tiedän et mun vanhoja luokkalaisia yläasteelta käy samaa koulua. Mitä jos ne saa tietää että tulin vuoden myöhässä?

gold rose

ei oo yhtään noloo, kerro vaan rohkeesti että oot 06 <3. täälä pohjois-suomessa lestadiolaisilla alueilla on ainaki tosi normaalia että mennään kristilliseen opistoon eka vuodeks ja sitte lukioon/amikseen vuotta nuorempien kans. myöskään kaikilla muilla ei varmasti oo kaveriporukkaa/kavereita entuudestaan joten oon ihan varma että saat kavereita kyllä. tsemppiä lukioon sulle!

Lukion 2. vuoden opiskelija

Ei todellakaan ole noloa. Omassakin opintoryhmässäni on yksi vuottavanhempi, en itse ainakaan ajatellut siitä mitään ihmeellistä. Enkä ole kuullut, että häntä kohtaan olisi ollut mitään huonoa kohtelua läkenenkään suunnalta. Luokkien tuplaaminen tai lukioon myöhemmin meneminen on muutenkin nykyään aika yleistä. Ja tuskin kukaan edes tajuaa, että olet nollakutonen jos et sitä erikseen halua mainita.

Lukiossa muutenkin on eri-ikäisiä eri vuosikursseilta välillä samoilla kursseilla kun lukio muuttui luokkarajoista vapaaksi. Itselläkin on opintosuunnitelmastani johtuen joitakin kursseja ykkösten kanssa ensi vuonna. Eli ihan reippaasti sinne vaan.

kasiluokkalainen

Hei! Mikä on tuva tai tupa?

Lukion 2. vuoden opiskelija

Moi, tuva on tutkintoon valmistava koulutus peruskoulun 9. luokan jälkeen, käytännössä entisen kymppiluokan korvaaja. Tupa taitaa sitten olla jonkinlainen synonyymi tälle, en ole itse koskaan tosin kuullut puhuttavan kuin tuvasta.

Vastaa aiheeseen: Onko noloa mennä lukioon vuotta nuorempien kanssa?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top