Siirry sisältöön
Solita⚘

Onko normaalia, että minua on seksuaalisesti ahdisteltu, mutta se ei haittaa yhtään? Aika monet olisivat ahdistuneet siitä tosi kovasti, ja olisivat heti tehneet ilmoituksen ahdistelijasta ja olisivat tosi vihaisia. Mutta minä en, ei haitannut yhtään, että tuolla tavalla tapahtui. Ajattelen myös, että pojat ovat poikia: miehillä on haluja, eikä siitä pitäisi suuttua. Olen varmaan ainoa, joka ajattelee näin, eikä ahdistu seksuaalisesta ahdistelusta. Mutta kuitenkin mietityttää: olisiko oikein, että masentuisin ja ahdistuisin tapahtumasta, koska niin kuuluisi käydä, vai pitäisikö minun pysyä tässä tilassa, eli ihan rauhallisella mielellä? Toivoisin, että kertoisitte sen.

MLL Nuortennetin ylläpito

Hei Solita⚘,

Kiitos viestistäsi. Asia, josta kirjoitit, on sellainen, että haluamme tarjota sinulle vertaistuen lisäksi aikuisen tukea. Viestisi on siirretty kokonaisuudessaan myös ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -keskustelualueelle. Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjät osallistuvat kyseisellä keskustelupalstalla keskusteluun. Kun päivystäjä vastaa viestiisi, julkaisemme myös viestisi tai osan siitä. Tekstisi saatetaan julkaista ajoittain hitaammin kuin muilla keskustelualueilla.

Jos asiasi on kiireellinen, suosittelemme olemaan yhteydessä Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111) tai chattiin https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/. Voit myös kirjoittaa anonyymisti Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun https://lasten-ja-nuorten.kirjepalvelu.mll.fi/.

Lämpimin terveisin,
MLL Nuortennetin ylläpito

Solita⚘

Milloin tähän vastataan?

Joo

No ei siinä ole mitään vakavaa. Itse asiassa nykyään ahdistutaan niin herkästi, että kaikki tuntuu sopimattomalta. Mutta jos sinua ei kerta haittaa niin mikä on ongelma?

Solita⚘

MIKS HITOSSA TÄHÄN VIESTIIN EI VASTATA? Alkaa jo kyllästyttää.. menee muutenkin huonosti, ja joudun ehkä tällä viikolla laitokseen. Että silleen…

Miumau

Hei, olen pahoillani, että sinua on seksuaalisesti ahdisteltu. Eli sinua on lähestetty epämieluisalla tavalla, ja ilman lupaasi. Ei ole oikein, että sinua on koskettu haluamattasi/sinua ollaan katsottu epämiellyttävästi/sinulle on sanottu jotain epämiellyttävää seksuaalista.

On tietysti hyvä asia, ettei seksuaalinen ahdistelu ei ole aiheuttanut sinulle traumoja tms. Ja kuten tiedostatkin, monille (ellei lähes kaikille) se on ahdistavaa.

Olen erimieltä sanomastasi lausahduksesta ”pojat ovat poikia”. Lausahdus oikeuttaa ahdistelua poikien toimesta. Ja muutakin huonoa käytöstä. On haitallista ajatella, että pojat vain eivät voi hillitä itseään. Kyllä he voivat.

Ja vastaan vielä nimimerkille ”Joo”. Sanot, että ”nykyään ahdistutaan niin herkästi, että kaikki tuntuu sopimattomalta”. Mielestäni seksuaalinen ahdistelu on todellakin sopimatonta. Se on ahdistelua. On luonnollista, että se aiheuttaa ahdistusta. Aiemminkin ollaan ahdistuttu, mutta siitä ei olla vain voitu puhua.

Ja lopuksi: ei tietenkään kannata suuttua siitä, että ”miehillä on haluja”. Suurimmalla osalla meistä on seksuaalisia haluja. Mutta se on eri asia, että jonkun halut aiheuttavat haittaa muille. Seksuaalinen ahdistelu, ei ole hyväksyttävä tapa toteuttaa halujaan.

Vaikka jotakuta luvaton seksuaalinen lähestyminen ei haittaisi, se ei silti ole hyväksyttävää. Koska eihän lähestyjä voi tietää, miltä se lähestyttävästä tuntuu. Voi olla, että lähestyttävälle se olisi traumatisoivaa.

Aina kun lähestyy jotakuta seksuaalisesti, pitää kysyä lupa. Ja jos toinen muuttaakin mielensä, se pitää hyväksyä. Seksuaalinen ahdistelu on vakava ongelma, eikä sitä pidä ilmiönä hyväksyä.

Stilla08

Nimimerkille Joo: olen samaa mieltä!

Vastaa aiheeseen: Onko normaalia?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top