Siirry sisältöön
NÄLKÄ KURNII

Mä oon nyt 16, ja lopettanut jo kasvamisen vuosia sitten. Urheilen päivittäin ja syön terveellisesti. Juon vettä ja muutenkin pidän ruokavalioni mahdollisimman terveellisenä.

Mulla on aina ollu jatkuvasti nälkä, mutta yleensä se on ollut semmosta että sen on voinut sivuuttaa, tai tukahduttaa lasilla vettä. Nyt mulla on niin nälkä, et saatan syödä 3 kunnon lämmintä ateriaa päivässä, + tuhti aamupala, iltapala ja välipala(t). Silti mulla on aina nälkä. Kun syön ison aterian, mulla on nälkä viimestään 15min päästä. En sorru naposteluun, mutta se on silti ikävää, kun on nälkä.

En siis täytä vatsaani myöskään sokerilla, vaan syön esimerkiksi vihanneksia aika paljon. Syön myös marjoja, viljoja, hedelmiä ja muita terveelliseksi mainittuja. Syön myös proteiineja. Missä menee vikaan? On puuduttavaa urheilla, jos nälkä kurnii aina.

Nimetön

Itse suosin pienehköjä aterioita usein (n 5-6krt päivässä) mutta aamupala tosiaankin saa olla tuhti koska kehon energiavarastot on aina tyhjät yön jäljiltä.
Napostelu on myös hyvä keino välttää nälkää, ei suklaapatukoita tai takeaway – herkkuja vaan vaikka banaani/muu hedelmä tai pähkinöitä tms. mukaan kouluun ja muuallekin, ja vaikkei olisi ihan hirveäkään nälkä niin vaikka puoli kourallista pähkinöitäkin pitää hyvin nälän kurissa.

Eli siis napostele terveellisesti aterioiden välissä (muista purkka ;)) koska sillon ne pitää tasasesti energiavarastot täynnä ja keho ja mieli jaksaa, myös ateriakokoa voit pienentää ja jakaa ne useampiin osiin että saa siitäkin tasaisesti sitä ravintoa.

En osaa neuvoa sen enempää mutta itselläni kyllä toimii :)

poika

En kyllä osaa sanoa. Mullakin on nykyään melkein koko ajan nälkä, mutta mä oon kasvavassa iässä ja kyllä aina saan sen tukahdutettua… Pitäiskö sun mennä terkkarille puhumaan siitä, tai jotain? Toivottavasti saat apua tähän :)

Vastaa aiheeseen: Onko normaalia et on jatkuvasti nälkä?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top