Siirry sisältöön
Avuton04

Moi, en tiiä oikein että onko tää kiusaamista, koska koulussa kun oon mun kavereitten kanssa, mietin että haluuko ne oikeesti olla mun kavereita ollenkaan? Koska kun joku sanoo jotain toiselle, ja ne nauraa, kysyn mille, vastaus on aina ”mmhh, ei mitään.” tai sitten ne esittää ettei ne kuule ollenkaan. Ja tunnilla kun on ryhmätyö ja saa valita ryhmän, niin kaikki menee omiin ryhmiinsä, ja jään automaattisesti ulkopuolelle. Mun mielipiteitä ei oikein kuunnella, kyllä suht usein mutta välillä ei. Ja meidän luokassa, aina mä oon se ”nolo”. Mun luokalla on pari tyttöä, ja ihan sama mitä ne tekee, se on aina osuvaa siihen tilanteeseen. Ihan sama mitä ne sanoo, se saa kaikki nauramaan, tarkotuksella tietenkin. Mutta ne kyseiset tytöt,molemmat on aina takertumassa mun joka sanaan/tekoon, esim. Kun hölmöilen jonkun kanssa, niin ne saattaa tulla siihen ja nauraa ivallisesti, ”mitä ihmettä Emma?” (Nimi muutettu) tai vaikka wapissa kun kaverit laittaa spämmejä, niin sanon että voitteko mennä johonkin yksäriin nii ei muiden tartte kestää, niin ne sanoo heti että ”ei tartte ragee, voit laittaa äänettömälle jos on noin vaikeeta” Ja toinen tytöistä esim seiso käsillään koulun käytävällä, eikä kukaan sano mitään. Mietin aina, että jos mä olisin tehny niin, niin kaikki olis varmaan kattonu ilmeellä ”mitä ihmettä”. Ja kun kerron jotain asiaa, (tätä käy myös harrastuksessa) niin lopetan jutun kesken, koska huomaan, ettei ilmiselvästi kukaan kuuntele, eikä ketään yksinkertasesti kiinnosta. Ne kaikki on pieniä tekoja, mutta aina nolaan itteni, mua ei kuunnella, mulle ei anneta puheenvuoroo, oon kaikkien mielestä nolo, ja mun ulkonäöstä kommentoidaan kokoajan koska käytän enemmän meikkiä kuin muut, mutta tykkään siitä, ja en käytä kuin ripsaria ja vähän rajauskynää. Niin kuin jo sanoin, nää kaikki on pieniä tekoja, mutta niiden edessä tuntuu vaan niin avuttomalta. Auttakaa pliis!

Avuton04

Hei pliis, vastatkaa…

satsumalaadi

Mulle on käyny just samalla lailla. Mä vaan etin uusia kavereita luokan ulkopuolelta ja menini vaan juttelee joittenki kaa niinku tutustuun paremmin. Muuten ei oo oikein mitään vinkkiä antaa yritä kestää

Tuttu tilanne

Jos koet sen itse kiusaamiseksi kannattaa puhua vaikka terkkarille itse samassa tilanteessa rupesin etsimään uusia porukoita ja nyt asiat on hyvin. Asia riippuu minkä ikäinen olet jos olet vielä ala-asteella kannattaa puhua terkkarille.

auttaja

Mielestäni sinun kannattaisi puhua tilanteestasi esimerkiksi vanhemmillesi tai vaikka opettajalle. Älä välitä muiden mielipiteistä. Ole oma itsesi. Tsemppiä sinulle!

Elina

Hei!

On! Tekstisi pohjalta voin sanoa, että kyse on kiusaamisesta. Asioitasi/sanomisiasi mitätöidään ja aliarvioidaan. On tilanteita, jolloin sinua ei noteerata kuten normaalisti pitäisi. Sinua myös ikään kuin jätetään ulkopuolelle.

Jo se, että olet kirjoittanut asiasta, kertoo siitä, että sinua vaivaa asia ja kaikki ei ole hyvin. Mutta sinulla on oikeus voida hyvin!

Toimi näin:
-kerro kotona (pakko!)
-ole/olkaa yhteydessä luokanvalvojaan/kuraattoriin,sillä koulun velvollisuus on toimia (tapauksesi on sellainen, että koulu ei nyt välttämättä kyllä tiedä asiasta)

Jos et toimi, asia ei muutu ja tulee vaivaamaan sinua.

Sinulla on oikeus olla tasavertaisena jäsenenä ryhmässä. Mutta mieti myös, onko tuo ryhmäsi sellainen, jossa sinun on pakko olla? Ryhmällä on joskus omituinen voima kääntyä jotakin/joitakin vastaan. Se on väärin!

Mutta heti nyt, kerro kotona ja sitten oikeasti yhteys luokanvalvojaan tai kuraattoriin. Jään odottamaan vastaustasi, miten homma eteni. Lupaathan toimia?

Voimia sinulle!

isf 4ever

Moi, mulla on toi sama tunne, että en tiiä haluuko mun kaverit olla oikeesti mun kavereita. Neki tekee tota samaa, että kun mä kysyn mille ne nauraa nii ne on vaa just sillee ”mmhh, ei mitää.” mut yritän olla välittämättä siitä. En oikeen osaa sanoo onko toi kiusaamista mut jos tunnet, että sua syrjitään, nii se on eräänlaista kiusaamista. Jos susta tuntuu siltä että sun jutut ei kiinnosta sun kavereita tai ne tekee just tota yllä mainittua, nii kannattaa ettii uusia kavereita. Sellasii jotka ymmärtää sua ja hauu oikeesti olla kavereita sun kaa :)

Nimetön

Moi, mun mielestä toi on kiusaamista.
Syrjimistä ja kaikkee. Oon tosi pahoillaan sun puolesta, toivottavasti toi loppuu.

Kiusattu

On se.oon itekki kiusattu eikä kukaa ope puutu

Itsekkin kiusattu ja syrjitty :*(

Kaikki mikä tuntuu ikävältä omasta mielestä on kiusaamista, jos pahanolon aiheuttaja on ollut joku ulkopuolinen.Toiselle töniminen voi kiusaamista kun taas toiselle ei. Kaikki syrjiminen ja tahallaan ulkopuolelle jättäminen on kiusaamista. Kiusaamisesta kannattaa kertoa aikuiselle, jotta tilanne paranisi.
Tsemppiä kertomiseen? se ei ole helppoa

Vastaa aiheeseen: ONKO TÄÄ KIUSAAMISTA????

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top