Siirry sisältöön

Onko täällä masentuneita? Mulla ois kysymyksiä

🌈rainbow🌈

⚠️Tw sh⚠️

Siis mulla on ollu jo aika kauan aikaa sellanen ”masentunu” olo.
(Tein tästä erillisen viesti jonka nimi on TW sh/ed? nii en viiti nii tarkasti tässä kertoo)
Oon viillelly
Rankaisen itteeni kaikesta mikä menee pieleen.
⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️

(meen puhuu kuraattorille, koska mun ope varaa mulle kuulemma ajan)

Mutta siis…
1) Kuka teille totesi masennuksen?
2) Millasia ”fiiliksiä” teillä on (you know ☠)
3) Onko teijän mielestä tää⬆️ huolestuttavaa (käykää vaik lukemas se mun toinen viesti?) ??

Tsemppii teille! :’D

[osa viestistä poistettu]

moms spaghetti 🇺🇦

no siis en oo käyny millää lääkärillä tai kuraattorilla nii mul ei oo niiku diagnosoitu masennusta, mutta oon aika varma että mullakin myös on.

1. noh niiku kerroin nii en oo käyny kellää lääkäril mutta mun mieli on nii paskas kunnos nii oon aika varma et mul on.

2. masentunut ihminen osaa myös olla iloinen, se ei ole vain sellaista että itketään 24/7 nurkassa jne.. murta on mulla huonoiki ajatuksii, esim että haluun jonnekki osastolle, haluun kaikesta tauon jnee…
[osa teksistä poistettu] joskus on nii hankala löytää sanoja mun tunteille

3. no ehkä vähän, toivottavasti sä paranet pian❤️❤️❤️

oot tärkee <3

Perho

Vastaan nyt näihin 😙
1. Kukaan ei ole sitä sanonut ääneen, mutta kaikki tietävät, että minulla oli sellainen masennus. Se on kestänyt jo yli vuoden.

2. Iltaisin on joskus kauhea olo ja itkettää sikana. Päivisin on yleensä parempi. Masennus on minulla kuin vesi, jos tulee pienikin reikä, mistä se voi tunkeutua, se tulee rajusti, välillä se taas pysyy sisälläni. Masennus on vaan KAUHEAA!

3. No.. on tuo, minä en ole koskaan viillellyt, mutta olen raapinut itseäni kynsillä, j ase on melkein sama asia. Mutta muista että selvisit ja olet tärkee! ❤️💚🤍

🌈rainbow🌈

Kiitos ku vastasit!
Siis mun viestistä oli poistettu noin puolet. Puhuin siis siinä mun sh:sta (self harn).
Mut kiitos <3 Oot tärkee myös!

Yks vaan

1. Mulla on ihan lääkärin diagnosoima keskivaikea masennus. Oon saanut siihen lääkityksen ja keskusteluapua.

2. Ennen diagnoosia olin n. puoli vuotta niin maassa koko ajan että iltaisin itkin ihan vaan siitä syystä että huomennakin pitää herätä. Olisin halunnut vaan lakata olemasta. En olis jaksanut tehdä yhtään mitään, mutta koin syyllisyyttä jos en suoriutunut esim arkiaskareista.

3. Aina on huolestuttavaa jos itsensä satuttaminen helpottaa oloa, kannattaa ottaa tarjottu apu vastaan niin ei mene pahemmaksi

Tsemppiä!

Lisa, verkk@ri

Hei, tosi harmillista että teillä on oletettavasti masennusta. Olen sen verran asiasta kuullut, että masennusdiagnoosin voi luultavasti saada lääkäriltä. Diagnoosi perustuu siihen, kuinka paljon masennuksen oireita sulla on ja kuinka vahvasti ne esiintyy, ja toki kuinka vahvasti se vaikuttaa sun arkielämää. Masennuksen toteamiseen on olemassa testiä, jonka pisteiden määrien kautta voi määrittää onko ihmisellä lievä, kohtalainen vai vaikea masennus.

Viiltely on aina vakava asia. Itsensä satuttaminen ei ole hyvä juttu, vaikka siltä tuntuiskin. Siihen toivoisin, että pystyisit löytämään jotain muuta keinoa saada pahaa oloa purettua. Hyvä, että kuitenkin pystyt asiasta keskustelemaan ja oot hakenut itsellesi apua. On aika yleistä, että on kriittinen itseään kohtaan, pystyisitkö olemaan myötätuntoisempi itseäsi kohtaan? Toivottavasti tästä oli apua :)

🌈rainbow🌈

Hei!
Kiitos kaikille avusta!
Kävin tänään kuraattorilla ja tein sellasen pisteytetyn testin.
Siinä tuli ilmi, että mulla on kohtalaisen masennuksen oireita. Mun pitäis mennä joku päivä tässä terveysasemalle niin katotaan siellä sit paremmin!
Mut kiitos!!!!! <333 Tsemppii teille kaikille!! <333333333333333

1. Mulla ei oo diagnosoitu mitää masennusta, koska en oo missää lääkäris käyny mut oon melko varma et joku mielenterveys ”sairaus” mulla on. Oon myös tehny jotain netis olevia ”masennus testejä” ja saanu tulokseks vaikea masennus.(ja tiedän kyllä et niiden perusteel ei voi ite tehä mitää diagnoosii)

2. Mul on suunnilee koko ajan enemmän tai vähemmän sellane ”tyhjä olo”. Joskus on kuitenki tosi paska olo(yleensä syksyllä/talvella)

3. Onhan toi aina huolestuttavaa ku ittensö satuttaminen helpottaa oloo ja kannnattaa hakee apuu vaik se tuntuuki tosi vaikeelta.

Joo ja tsemppii kaikille<3

[osa viestistä poistettu]

🌼Tyttö 08🌼

Pliis, itken teidän takia kohta!😭😭😭 Älkää viillelkö tai satuttako itseänne, me ollaan kaikki tärkeitä😢😢😢
Onnea ja rakkautta kaikille😍😍😍

Joka ei ole paikalla

En oo saanu diagnoosii, ja kaikkien mielestä oon ilonen ja reipas, mutta oikeasti se on kuorta. Mutta hyvä niin, ettei kukaan näe sitä synkkää pilveä sisälläni. [Osa tekstistä poistettu.] Eikä huomaa sitä tuskaa joka hiljaa mussa kytee. Oon kokeku ihan liikaa, ja kaiken lisäks luokassa on aina jotain riitaa, ja tänäänkin juoksin vaan itkemään luokkaan. En vaan enää jaksa tätä! En jaksa!

Juu

Vastaan nyt sitten

1. Mulla todettiin masennus pitkän kuraattorijakson jälkeen koululääkärillä. Kuraattori totesi että ehkä parempi että varataan sulle aika ihan lääkärille ja siinä sitä oltiin.
2. Oon välillä ihan fine, mutta se paha olo voi iskeä ihan yhtäkkiä ja kestää monta päivää. Myös silloin kun on tavallaan ”hyvä fiilis” niin tuntuu, kuin siitä puuttuisi jotakin. En osaa enää käsitellä ilon tunnetta samalla tavalla.
3. Itsensä satuttaminen on huolestuttavaa kuten moni tässä on sanonut ja toivon, että kerrot siitä mahdollisimman pikaisesti jollekulle.

winter bear 🐻‍❄️❄️

moi! mulle ei olla tehty diagnoosiin. mutta ajatuksia mulla on yleensä et haluun vaan luovuttaa, väsyttää, turhauttaa, jne. ja aika paljon itsetuhosia ajatuksia. en oo lukenu sitä toista viestiä mut aina se on huolestuttavaa kun kuulee et jollakin ei mee hyvin.

[Tämä viesti on siirretty ketjusta ”Onko täällä masentuneita? Mulla ois kysymyksiä” ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -palstalle.]

MLL Nuortennetin ylläpito

Hei winter bear 🐻‍❄️❄️,

Kiitos viestistäsi. Asia, josta kirjoitit, on sellainen, että haluamme tarjota sinulle vertaistuen lisäksi aikuisen tukea. Viestisi on siirretty kokonaisuudessaan myös ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -keskustelualueelle. Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjät osallistuvat kyseisellä keskustelupalstalla keskusteluun. Kun päivystäjä vastaa viestiisi, julkaisemme myös viestisi tai osan siitä. Tekstisi saatetaan julkaista ajoittain hitaammin kuin muilla keskustelualueilla.

Jos asiasi on kiireellinen, suosittelemme olemaan yhteydessä Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111) tai chattiin https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/. Voit myös kirjoittaa anonyymisti Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun https://lasten-ja-nuorten.kirjepalvelu.mll.fi/.

Lämpimin terveisin,
MLL Nuortennetin ylläpito

Vastaa aiheeseen: Onko täällä masentuneita? Mulla ois kysymyksiä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top