Siirry sisältöön
surullinen

Muutimme noin puoli vuotta sitten. Tulin uuteen luokkaan. Alusta asti muutama poika on pitänyt minua pilkkanaan. En tiedä onko se kiusaamista. Pojat haukkuvat minua,muistuttavat minua koko ajan siitä,että olen muita nuorempi (olen siis mennyt vuoden aikaisemmin kouluun), he tönivät ja väittävät opettajalle minun tehneeni heille jotain,vaikka se on kyllä toisinpäin! Olen sen verran ujo, että pelkään sanoa opettajalle. Pelkään että pojat saattaisivat kuullessaan käydä kimppuuni. Tänään koulussa tyttöporukka lähti ulos,itse en ollut vielä kerennyt solmia kengän nauhoja joten jäin yksin naulakoille. Kyseiset pojat tulivat syömästä ja toinen tönäisi minua. Nousin ylös ja olin lähtemässä nopeasti ulos. Toinen pojista tönäisi minua vielä olkapäähän. Minua pelottaa olla koulussa näiden poikien takia. Pitäisikö tästä sanoa jollekkin? Onko tämä edes kiusaamista?

MLL Ylläpito

Hei,

Hyvä, että otit yhteyttä meihin, olit tosi rohkea. Tilanteesi kuulostaa tosi kurjalta ja poikien käytös kiusaamiselta. Löytyykö lähipiiristäsi sellaista aikuista, jonka puoleen voisit kääntyä? Tietävätkö vanhempasi kiusaamisesta ja pelostasi olla koulussa? Koulussa voit pyytää apua esimerkiksi opettajalta tai kouluterveydenhoitajalta, jotka osaavat ja haluavat auttaa. Sinua lähellä olevista auttavista tahoista löydät lisätietoa Nuortennetin Mistä apua? –osiosta (www.mll.fi/nuortennetti/mista_apua).

Jos haluat miettiä tilannettasi tarkemmin meidän kanssa, voit myös soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on auki arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20 (puhelu on maksuton ja luottamuksellinen) tai kirjoittaa MLL:n Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun (www.mll.fi/nuortennetti). Saat kirjeeseesi henkilökohtaisen vastauksen luotettavalta aikuiselta. Voit myös chatata kanssamme ma-ke klo 17-20.

Hienoa, että lähdit kysymään mieltäsi painaneesta asiasta. Ota rohkeasti yhteyttä uudestaan tai ota asia puheeksi jonkun aikuisen kanssa. Aurinkoisin terkuin Ylläpito!

Vastaa aiheeseen: Onko tämä kiusaamista?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top