Siirry sisältöön
Perho

Olen monesti kuullut, että masennus voi olla sairaus. Että tarvitaan oikeaa hoitoa yms.
Mutta onko mahdollista, että minullakin on joku sellainen? En tiedä näistä asioista lähes yhtään, mutta koska olen ollut masentunut jo kaksi ja puoli vuotta masentunut, mieti sitä siksi.
Menen syksyllä seiskalle. Olen kohta 13 vuotta. Tai oikeastaan alle kuukauden päästä. :) Eli leikitään että olen 13. :D
Se alkoi, kun olin neljännellä. Minua alkoi ahdistaa monet asiat. Eikä Korona liittynyt siihen. Korona ja karanteeni alkoivat myöhemmin.
Minä TIEDÄN että tätä lukee ainakin joku yhdestä TB-jutusta… Katsos minua vähän ahdistaa, mitä he ajattelevat tästä. Ehkä he pitävät minua idioottina.
Eli se on kestänyt kohta kolme vuotta. Olen ahdistunut usein. Välillä tunnen olevani oikein onnellinen ja ajattelen, että se masennusjuttuni on poissa. Mutta se palaa aina. Aina, kun ajattelen että se tunne menee pois, se tulee.
Joskus oli jopa kuukauden taukoja. Mutta se palasi.
Välillä itken niin pitkään, että en enää jaksa. Ehkä olen alkanut toivoa liikaa, että saisin jotain lääkettä ja masennus vaan häipyy.

Tiedän, että tämä on normaalia, koska murrosikä. Mutta onko? Yli kaksi vuotta? Vaikka välillä olen onnellinen ja olen kuin onnellisin ihminen koko hemmetin maailmassa.

Voin kyllä kirjoittaa lisääkin tästä. Jos tahdotte.

Kiitos, jos vastaat ja luit tämän. <3

[osa viestistä poistettu – siirretty kokonaisuudessaan Päivystäjä mukana keskustelussa-palstalle]

MLL Nuortennetin ylläpito

Hei,

Kiitos viestistäsi. Asia, josta kirjoitit, on sellainen, että haluamme tarjota sinulle vertaistuen lisäksi aikuisen tukea. Viestisi on siirretty kokonaisuudessaan myös ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -keskustelualueelle. Lasten ja nuorten puhelimen vapaaehtoiset päivystäjät osallistuvat kyseisellä keskustelupalstalla keskusteluun. Kun päivystäjä vastaa viestiisi, julkaisemme myös viestisi tai osan siitä. Tekstisi saatetaan julkaista ajoittain hitaammin kuin muilla keskustelualueilla.

Jos haluat, voit myös olla yhteydessä Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111) tai chattiin https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/.

Lämpimin terveisin,
MLL Nuortennetin ylläpito

Vastaa aiheeseen: Onko tämä masennus vakavaa?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top