Siirry sisältöön
Suklainensydän

Moii! Mun kaveriporukka on tosi hyvä, ja tuun toimeen kaikkien kanssa. Tykkään viettää aikaa heidän kanssaan, tai ainakin melkein kaikkien kanssa. On eräs tyyppi, josta en niin paljon pidä. Sehän on ok, ettei kaikista tykkää, mutta oon huomannu, että oon alkanu vältteleen häntä. Hän ahdistaa mua käytöksellään, puhuu mielenterveysongelmista ja uskonnosta sillä tavalla, että se saa mut ahdistumaan (heittää vitsiä kummastakin), ja tuntuu, että hän tulee liian lähelle mua fyysisesti. Oon semmone, että en tykkää hirveesti ihmisten lähelläolosta, ellei se oo mun perheenjäsen tai oikeesti läheinen ystävä. Kaikki muut mun ystävät siitä porukasta on kuitenkin mulle tutumpia ja annan yleensä heidän sitten tehdä sitä sun tätä, niin nyt oon alkanu vähentää sitäkin, ettei sitä käsitetä syrjimiseksi…

Välttelen hänen lähelläoloaan ja hänelle puhumista, ja tuntuu, että hänkin on huomannut käytökseni. Pelkään, että hän käsittää sen kiusaamiseksi tms. kun on herkkä henkilö. Ahdistaa kuitenkin mennä puhumaan asiasta hänen kanssa…

Hipu

Moi Suklainensydän!
Mä en itekkään tuu kaikkien kaa hirveen hyvin toimeen ja on pari ihmistä joiden kanssa en haluais olla tekemisissä ollenkaan😅 Tiiän kuitenki et jos alan välttelee niitä liikaa oon niiden mielestä outo, onhan meidän luokassa toisista pahaa puhuminen ”outouden” takia aika suosittu juttu, eli ymmärrän ainaki jollain tasolla sun tilanteen. Ymmärrän kyllä noi ei niin kivat läpät.
Jos olisin sä nii sanoisin tai pyytäisin kaveria sanomaan kyseiselle henkilölle ettei kyseessä ole mitään henkilökohtaista, vaan et yksinkertaisesti vain tunne oloasi niin mukavaksi hänen kanssaan. Selittäisin asian niin mukavasti ja ystävällisesti kuin voin.

Tsemppiä ja rohkeutta!!!🥰
-Hipu

Merenaallot

En tiedä onko välttely oikein 🤔 mutta muistan kun minua kerran välteltiin, Tai yksi ystävä teki niin, minua ahdisti se paljon. Tuntui että vika oli minussa. Nykyään itse oon ruvennut välttelee yhtä ystävää mutta vaan sen takia koska minua ahdistaa ja on paha olla. Kai se välttely on silloin sallittua jos itsellä on huono olo ystävän seurassa. Mutta vaikka välttelen tätä kamua, Niin kerroin hänelle syyn että tällä hetkellä on vaikee aika, enkä pysty hirveenä juttelee. Ystävä onneksi ymmärsi tuon. Mun neuvo on se että kerro miltä sinusta tuntuu, ystävä ymmärtää varmasti ja sitten vaan oot niin ettet pitkään aikaan juttele tai näe. Sitten jos haluat niin voit joku kerta nähdä ystävää ja katsoa paraneeko olo.

Vastaa aiheeseen: Onko välttely oikein?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top