Siirry sisältöön
Surullinen tyttö

Mun luokalla on tyttö joka kioilee mulle ja haukkuu mua ja kiusaa itken usein kotona en tiiä mitä tehä, koska yritän olla välittämättä mut en pysty siihen. :(

1 Kerro opettajalle…
2 …jos se ei saa asiaa selväks, voit mennä terkkarille
3 tai kuraattorille

Nimetön

Moi sinä Surullinen tyttö!

Kuulostaapa tosi inhottavalta se, miten sua kohdellaan! Kenenkään ei tarvitse kestää tollaista. Muakin on kiusattu ja haukuttu joskus ja siitä tulee kamala olo. Ja onhan se älyttömän vaikeaa olla välittämättä jos saa kuulla haukkuja!

Sulla on oikeus olla surullinen siitä, että se tyttö kohtelee sua noin huonosti, ei sun tarvitse yrittää unohtaa sitä. Ootko kertonut kenellekään, että sua haukutaan? Onko ketään ystävää tai aikuista, kenelle voisit sanoa? Terveydenhoitajalle voi ainakin mennä sanomaan esimerkiksi, että yksi luokkalaisesi aiheuttaa sulle pahaa oloa, etkä tiedä mitä pitäisi tehdä. Hienoa, että ainakin tänne uskalsit kirjoittaa tunteistasi:)

Se auttaa, ettei jää yksin miettimään asioita. Silloin joudut kantamaan koko taakan yksinäsi ja elämästä tulee kauheen raskasta. Eli yritä puhua jollekin ja kysyä neuvoa ja apua tilanteeseen. Vika ei ole sinussa, vaan kiusaajassa. Oon huomannut, että kiusaajilla on itsellään tosi huono omatunto ja ne haluaa purkaa omaa pahaa oloa toisiin ihmisiin.

Onko kukaan huomannut sitä kiusaamista? Onko sulla kavereita, joilta voisit pyytää puolustamista?

Toivotan sulle hirveesti hyvää mieltä ja jaksamista! Vaikka en tunnekaan sinua, niin toivon kauheesti että sulla olisi parempi mieli, etkä joutuisi kotona itkemään. Olet äärettömän arvokas ihminen juuri sellaisena kuin olet, tiedä se!:) Kirjoita tänne vaikka uudestaan, jos se helpottaa :)

Nimetön

Hei,

Koita puhua opettajallesi ihan kahden kesken, vaikka kun välitunti on alkamassa. Olisi myös tärkeätä, että kotona tiedetään koulupäiväsi todellisesta tilanteesta. Aikuisten tehtävä on puuttua koulukiusaamiseen ja saada se loppumaan. Siksi on tärkeätä, että he tietävät siittä. Sinulla on oikeus koulunkäynti rauhaan.

Tälläinen tytsy täälä

Hei!

Oli ikävä kuulla siitä että snua kiusataan. Minua kiusattiin tossa syksyllä siitä että minä muka matkisin toisia. Koko luokka osallistui kiusaamaan minua. Siinä meni kuukausi ennenkuin uskalsin puhua äidille/isälle. Mutta nyt se on onneksi ohi. Suosittelisin että menisit puhumaan opettajalle. Taikka sitten miekkarille/kuraattorille/terveydenhoitajalle. Itsekkin kävin puhumassa ja se auttoi paljon!

Onnea sinulle! Elä elämääsi täysillä äläkä kuuntele mitä toiset sanovat! Olet vain oma itsesi! :)

epävarma

Mun entinen poikaystävä lähettelee mulle melkein joka päivä viestejä, joissa haukkuu mua huoraksi, nörtiksi, rumaksi ja elämänsä suurimmaksi virheeksi. Lisäksi tää tyyppi sanoo oksentavansa mun Instagramkuvista ja kertoo jatkuvasti mulle, että olen arvoton ja säälittävä.
Tätä on jatkunut n. 5kk (kohta 6kk). Lasketaanko tää kiusaamiseks??

MLL Ylläpito

Hei nimim. ”epävarma”,

kertomasi toiminta, eli törkeiden ja loukkaavien viestien lähettäminen päivittäin, lasketaan kiusaamiseksi. Toiminta on jatkunut myös tosi kauan. Kannustaisin sinua kertomaan asiasta vanhemmillesi tai esimerkiksi opettajalle, jos kyseinen poika on samassa koulussa kanssasi. Missään nimessä sinun ei tule joutua tuollaisen häirinnän ja kiusaamisen kohteeksi. Jos sinulla on viestit tallella, niin voit näyttää viestit aikuiselle, kenelle kerrot asiasta.

Toivon, että poika lopettaa häiriköinnin.

Vastaa aiheeseen: Onks ketään teistä kiusattu?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top