Siirry sisältöön
°[TransboyNamed -]° nimimerkki muutettu

Elikkä siis mun nimi on [osa viestistä poistettu – emme julkaise henkilötietoja] ja oon siis transpoika eli mulla on naisen osat ja joudun menee naisten pukkariin jne. Mä en uskalla tulla ulos kaapista äitille koska mua pelottaa sen reaktio. Se sanoo mua tytöks ”ollaan nyt tyttären kanssa kaupassa” ”(deadname) tuu syömään” Niiku just tollasta vaikka oon sanonu sille et ”sano pojaks” ja se ei joko kuule tai ignooraa. Onneks mun kaverit sanoo et Aleksi mut ne välillä unohtaa josta en ota itteeni ku ne on sanonu mua (deadname) nää 7 vuotta. (En siis haluu sanoo mun deadnamee koska mua alettas sanoo kommenteis sillä) Mut onko teillä jotain vinkkejä miten tulla ulos kaapista perheelle?

🌈rainbow🌈

Tietenki on ok olla trans! <3

Kannattaa vaan rohkeesti kertoo tai vaikka kirjottaa kirje.
Ota, vaikka kaveri mukaan ku kerrot nii sulla ois jotain tukea.
Tsemppiä Aleksi! <3

🦭

Kehottaisin puhumaan asiasta esim. Koulupsykologille. Asiata voi olla raskasta kantaa yksin. On ok olla trans, mutta asia voi olla pelottava ja uusi äitillesi. Jos oma lapsi haluaa häntä kutsuttavan uudella nimellä, voi tilanne olla hankala vanhemmalle. Äitisi varmasti rakastaa sinua kuten ennen, mutta hän on kasvanut erilaisella maailmassa mitä me nuoret. Hänen nuoruudessaan seksuaalivähemmistöt olivat erilaisessa asemassa ja esim. transukupuolisuutta pidettiin mielensairautena ja outona. Tsemppiä!

Tuuskaaja

Mul on sama tilanne ja oon tullut niinsanotusti kaapista ulos, muttei mua uskottu. Ne vaan sanoo että mä luulen vaan ja yritän olla jotain mitä en oo. Ne ei suostu vaan hyväksymään että oon poika.

On tosi tosi okei olla trans ja sulla ei oo mitään hätää! Voit kertoo vanhemmilles esim. Kirjottamalla vaikka viestin tai kirjeen missä kerrot miltä susta tuntuu, tai vaikka puhumalla heille. Kaverin ottaminen mukaan voi auttaa. Voit katsoo myös esim netistä apua kaapista ulos tulemiseen.
Katsot vaan itselles sopivan tavan, niin kaikki menee hyvin!
Isosti tsemppii sulle ja kaikkee hyvää!

moms spaghetti

on ok olla trans❤️, hyväksyn sut 100% :)

Kyl mäkin oon trans.

Moi aloittaja. Tietysti on ok olla trans. Tai oikeastaan parempi kuin ok. Maailmaan olisi ihan tylsä jos olisi pelkästään heteroita ja cissy-sukupuolisia. Kyllä mäkin olen transpoika. Saan kyllä joka päivä kuulla koulussa nälvimistä että (mun nimi) on tyttö ja…
Sitten mun luokkalaiset kutsuvat mua koko aja mun vanhalla ahdistavalla nimellä. Oon siis 11v. Onneksi jotkut mun luokalla ovat alkaneet oppia jo mun uutta nimeä.

Se ei ole yhtään kivaa, että äitisi sanoo sinua tytöksi. Minun toinen vanhempani ei myöskään ottanut ilolla vastaan mun transsukupuolisuutta. Ei ole kai edelleenkään toipunut siitä, että hänellä onkin poika eikä tytär.

Jos naisten pukuhuone ahdistaa, kysy vaikka koulussa pääsetkö poikien/miesten puolella. Jos et, jätä sun esim. Ulkovaatteet johonkin muualle kuin pukkareihin ja älä vaihda asua koulussa. Niin mä ainakin teen. (Mä en kuitenkaan tiedä oletko enää koulussa, mutta oletan niin.)
Uiminen on sitten vähän vaikeampi asia. Koulu-uinnista voit jotenkin päästä vapaaksi, mutta uimahalleissa käynti on sitten vähän eri asia. Siellä sun kai täytyy mennä naisten puolelle. Mutta siellä voi toki vaihtaa vessassakin vaatteet. Mä ainakin luulen niin.

Mutta heippa. T: 11v transpoika.

Terva

Moi kaikille täs viestiketjussa :D oon 17v ja ajattelin tulla jakamaan elämänviisauksiani ku oon niin vanha jo :) no ei, mut kuiteski. On täysin okei olla trans, olen itsekin. Täytyy kuitenkin muistaa, että ihmisillä on eri mielipiteitä ja kaikki ei oo samaa mieltä, jonka takia pitää olla varovainen (harmi kyllä) kun tulee kaapista ulos yms. Suomi on suht turvallinen maa asua, mutta meillä on vielä huonoja lakeja ja näin poispäin, jotka koskee meitä ja täällä on ihmisiä, jotka ei hyväksy meitä. ”Tulla kaapista ulos” on aika monimuotonen käsite, koska on monta tapaa tulla kaapista ulos. Se yleisin, eli et kertoo muille, kuka oikeesti on, mutta sitten on myös se kaapista tuleminen, jossa tulee ns. yhteiskunnalle kaapista ulos, eli alkaa elää elämäänsä avoimesti sinä, kuka on. Kaapista tuleminen ei todellakaan ole helppoa, varsinkaan nuoremmassa iässä, mutta jos ketjun alottaja haluat tulla perheelle ulos kaapista, niin oo varma, että se on turvallista. Vaikka se saattaa tuntuu oudolta ajatukselta et perhe esim. katkasee välit, potkasee pihalle tai alkaa kohdella sua vielä huonomin, vaikkakin harvinaista niin siinä on aina se riski. Se toki riippuu täysin sun perheestä, mut itse neuvosin sua ensin kertomaan esim. sisarukselle tai serkulle tai miksei vaikka jommallekummalle vanhemmallekin ensin, koska on helpompi tulla yhdelle henkilölle ensin ulos ja hän voi sitten auttaa sinua tulemaan muullekin perheelle kaapista ulos. Varsinkin, jos sua pelottaa äitin reaktio, niin vois olla helpompi kertoo hänelle kun joku toinen tukee sua ja auttaa selittään asian hänelle. Toisaalta, muista kans et sul ei oo mikää kiire tulla kaapista ulos, mäkään en oo kaikille ja se on täysin okei. Tsemppiä!

Ihmis_Tyhjiö

On täysin ok olla trans. En itse ole trans mutta mulla on läheinen joka on trans.

Tomboy vai Trans🤔

Mun mielestä kaikilla on oikeus olla sellainen kuin haluaa ja tuntee.
Ite oon aina ollu tomboy ja nyt sit alkanu miettii et mitä jos oonki trans enkä viitti sanoo siitä kellekkään (BFF on homofoobikko).
Tsemppiä sulle:)

Se on täysin ok. Tärkeintä on et oot oma ittes ja et sulla on hyvä olla sun kehossa. Oot täydellinen just tollasena. Se on sun keho! ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

⭐🔷️Kristallienkeli🔷️⭐

Joo.

⭐🔷️Kristallienkeli🔷️⭐

On.

⭐🔷️Kristallienkeli🔷️⭐

On. Kyllä on ok.

Oy pvp voice ab!🐶🍎

Bag

On täysin ok olla trans<333
Siiis wooot woot rakastan trans ihmisiääääää🏳️‍⚧️🏳️‍⚧️🏳️‍⚧️🏳️‍⚧️
*rauhottelen itteeni*
Muista et mä hyväksyn sut 1000000%%%%
Oot mahtava ja upee ja EVERYTHING!:3
Kerro rohkeesti vaa äidilles uskon että hän hyväksyy asian ehkä hän joutuu sitä sulattelemaan mutta kyllä se siitä xx
Tsemppiä rakas

TransBoy

No miks v*** ei ois?

Vastaa aiheeseen: Onks ok olla trans?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top