Siirry sisältöön
tyttönen

hei, elikkäs oon nyt 14 eikä mulla oo vieläkkän menkkoja, rinnatkaan ei oo kasvanu.
tuntuu oudolta. kaikilla muilla luokkalaisillani on jo menkat..
Koulu-uinneissa ahdistaa.. peittelen kokoajan rintojani. Häpeän niitä. näytän 10 vuotiaalta. Tai no.. osa 9 vuotiasta tytöistäkin näyttää mua vanhemmilta joten oonko 8??
oon kyllä aika pitkä. 168 olisko? mut jännä ku muuten oon niin kehittymätön.
Ajattelin että mulle pitäis antaa hormonihoitoa, mutta vanhemmat sanoo että se on haitallista. en tiiä mitä teen!!! auttaisko joku?

Kata, verkk@ri

Moi!

Ymmärrän, että oma kehitys mietityttää etenkin kun tuntuu että kehitys tapahtuu jäljessä muista ikätovereista. Sulla ei ole kuitenkaan mitään huolta! Toiset vain kehittyvät myöhemmin. Useimmilla alkavat kuukautiset noin 13-vuotiaana, mutta toisilla ne alkavat huomattavasti aikaisemmin, toisilla taas useitakin vuosia myöhemmin. Toisilla rinnat kasvavat jo nuorena isoiksi ja toisilla ne jäävät kokonaan pienemmiksi. Rintoja on todella monenlaisia eikä se tarkoita että niissä olisi mitään vikaa.

Aina kuitenkin voi ja kannattaakin jutella terveydenhoitajan kanssa, jos jokin asia omaan kehitykseen liittyen askarruttaa. Ota ihan rohkeesti yhteyttä terveydenhoitajaan, hän on paras asiantuntija näissä asioissa!

Tsemppiä syksyyn! ❤️
Terkuin Kata

Moi

Oon 15, ja näytän just samalt (pari senttii pidempi) mut ei siin oo mitää pahaa et näyttää erilaiselt kun muut, siis aattelin ehkä jotain 13 vee just noin miten sä, mut en aattele enää, ja joo siis muista et kaikki on kauniita, klisee mut totta <3 siis mä en oo oikeesti ikinä nähy ketään oikeesti rumaa, (paitsi donald trump😂) , ja mun mielestä on nii surullista et melkei kaikki on nii tyytymättömii ulkonäköönsä, näytti ne miltä tahansa

Kantturat

Moi!
Ei kyllä kannata hätäillä. Jos menkat ei oo 16-vuotiaana vielä alkanu niin sitten kannattaa tutkia asiaa. 14 on vielä oikeesti aika nuori, eikä sillä kehityksellä ole vielä niin kiire. Itselläni alkoi menkat ihan liian aikaisiin. Olisin ollut iloinen, jos olisi alkanut myöhemmin, olin silloin nimittäin vielä täysin lapsi:D Kehosi kehittyy vsrmasti ajallaan. Ja vaikka rinnat jäisivätkin pieniksi, ei sekään haittaa. Jos pelkäät, että pojat eivät pidä sinusta, se on täysin turha huoli!! Varmasti pitävät.

:)

Hei!

Mulla olko menkat 12 vuotiaana, ja oon nyt kolmetoista.

Menkat alkavat kaikilla eri aikaan. Joillakin ne voi alkaa vaikka jo 9 vuotiaana ja toisilla vasta 16 vuotiaana. Sinulla (joka aloitti tän keskustelun) saattaa alkaa menkat vaikka vasta 16 vuotiaana. Eikä se haittaa, kaikilla alkaa sitten kun on niiden aika. :)

Muista kuitenkin, että jos sinua vieläkin mietityttävät menkat, kannattaa jutella niistä jonkun luotettavan aikuisen kanssa, tai terveydenhoitajan. :)

Tsemppiä sinulle! :)

Vastaa aiheeseen: Oon 14, ei vieläkään menkkoja. AUTTAKAA!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top