Siirry sisältöön

Oon aika yksinäinen onko kenneläkää vinkkejä miten vois saada kavereita?

Yksinäinen ihminen :(

Mä oon siis 16 vuotias poika  [osa tekstistä poistettu] ja oon aika yksinäinen ja ujo. Mä en oikein tiiä minne mennä ettii kavereita tai mist voisin saada. Mulle on tosi vaikeeta olla vähän isommassa ryhmässä koska en oikein pysy perässä missään keskustelussa ja tunnen olevani ulkopuolinen keskustelussa. Uskon että osa syystä voi olla ihan siitä että minulla on Aspergerin syndrooman diagnoosi. Ja tämän takia minulla on vähän heikommat sosiaaliset taidot, saatan esim lukea tunteita väärin. Mä kyllä käyn semmosessa seurakunnan nuorisohommassa jossa vaa hengataa, mut ongelma siinä on ensinäki että en pysy keskustelussa perässä ja myöskin se että siellä tilat on aika kaikuvia ja mulla on yliherkät korvat nii en kestä sitä melua. Eli niiku pärjään aikapaljon paremmin kahen kesken jonkun ihmisen kanssa.

Mutta kuitenki mä harrastan ohjelmointia aika paljon opiskelen myös sitä ja minua kiinnostaa kaikenlainen pohtiminen. Jos tiedätte mitää hommia minne voin mennä tääl helsingin alueella nii kertokaa mulle! mulla on hyvät julkiset yhteydet.

Koulussa en oikein voi saada kavereita ku voin tehä mun opinnot kotoa käsin ku on paljon helpompi keskittyä ja parempi työympäristö

Ihminenn

Moii. Mullakin on vähän samanlaisii ongelmii (tosin oon kyl tyttö) mutta jooh. Voisit ehkä kokeilla ettiä jotain nettikeskusteluja esim. ohjelmoimiseen liittyviä ja tälläin. En kyllä usko että niitä mitenkään hirveästi on mutta aina voi yrittää.😅 Esimerkiks jos sulla on vaikka ig kannattaa yrittää tutustua sielä ihmisiin jotka ei myöskään tykkää olla isossa porukassa. Sitä vaan oikeestaan yritän sanoo että kokeile vaikka kysyä muilta esim. ig:ssä haluaako joku tutustua, ja ettiä jostain sieltä ihminen joka osaa ymmärtää ja auttaa. Joo ymmärrän se on ihan järkyttävän vaikeeta mutta kyllä jossain päin maailmaa on ihmisiä jotka kykenee ymmärtämään. :)

(Joo tiiän kukaan ei tuu saamaan tosta tekstistä mitään selvää mutta jooh)

Hhmm

Itellä on aika paljon kavereita, joten yritän tässä miettiä, mistä ne on tullut ja olisko siitä tiedosta tässä apua. Hhmm…
Oon oikeestaan tuntenut muutaman kaverin alakoulusta saakka. Sillon vaan olin silleen ”moi oon (nimi)” ja sen jälkeen oltiin kavereita. Ei toimi yläkoulussa enää yhtä hyvin. Monet on siitä vähän vaivaantuneita. :(
Jos on jossain opiskelemassa niin sieltä voi tietty yrittää ettiä jonkun toisen, joka vaikuttaa yksinäiseltä. Joo, ihmisille voi olla vaikee puhua, mut helpottaa, jos on heti alkuun joku aihe, josta puhua. Esim voi kysyä missä joku luokka on tai oliko jostain läksyä.
Harrastukset on kans ihan hyvä paikka.
Sit netti, mut siä pitää olla varovainen. On ainakin sovellus nimeltä Yubo, joka on vähän kuin Tinder, mutta se on kavereitten hankkimista varten ja se on k13, joten siä on paljon nuoria.
Vois myös laittaa johkin koulun seinälle ilmotuksen, että ettii vaikka lenkkeilyseuraa tai jotain.

Vastaa aiheeseen: Oon aika yksinäinen onko kenneläkää vinkkejä miten vois saada kavereita?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top