Siirry sisältöön
Tuleva seiska

Mä en tiedä, mitä pitäis tehdä. Mulla on oikeesti huono kunto ja terkkarikin on yrittäny selkeesti sanoo, että oon vähän ylipainoinen. Sen näkee suoraan niistä sen diagrammeista sun muistakin. Meillä oli kutosella, sanotaanko, asialleen omistautunut liikunnan ope ja aika paljon kaikenlaisia juoksutehtäviä ja -testejä. Jouduin oikeesti keskeyttämään suurimman osan niistä, koska ne oli mulle tosi rankkoja – en tietenkään kehdannu vaan huutaa siellä keskellä salia tai kenttää, että MULLA ON HUONO KUNTO ENKÄ JAKSA JUOSTA ENÄÄ. No, mua kuiteski hengästytti niin, että pysähyin joko ”solmimaan lenkkarinnauhoja”, esitin kaatuvani tai sanoin, että mun nilkka taittu vahingossa juostessa, et en mielellään juoksis enää. Oikeesti.

Mä en haluu enää tehdä niin. Olin eilen yhden mun kaverin ja sen entisen luokkalaisen kanssa niillä. Mun piti mennä bussilla takas kotiin joskus neljän maissa, ja kello oli just pari minuuttia vaille eli tuli kiire. Ja sit me tietty juostiin sinne pysäkille, kun ne tili saattaa mua. Ja se oli oikeesti niin noloo, koska mun ois kuitenki pitäny juosta ekana tai pysyy ees mukana, kun se oli kuitenki mun bussi. Mut ei. Ne juos ihan normaalisti ja mä hölkkäsin ihan henkihieverissä muutama kymmenen metriä jäljessä. Ja olin vielä ihan punainen, kun lopulta ne pysähty siihen pysäkille, kun mä sit puolijuoksen sieltä kaukana niitten perässä. Sanoin vaan pikasesti moikka ja painuin sinne bussiin. Oisin oikeesti halunnu vajota vaan maan alle.

Mitä mä voisin tehdä? Vanhemmat on jotenki niin ylihuolehtivaisia, niin ne ei anna mun käydä een kävelyllä yksin. Ja hössöttää vaan, että ihan normaalikuntoinen mä oon, kun kerran menin kertomaan että oon ihan surkee juoksemaan. Liikkanumerokin oli hyvällä käyttäytymisellä 7. Miten mä saan kuntoo nostettua ees sen verran, että selviän hengissä yläasteesta? Päivystäjätkin vois vastata tähän, koska en usko et kovin moni muukaan osais vastata :/

Nuortennetin ylläpito

Hei Tuleva seiska
Kiitos viestistäsi.

Asia, josta kirjoitit, on sellainen, että haluamme tarjota sinulle vertaistuen lisäksi
aikuisen tukea. Viestisi on siirretty kokonaisuudessaan myös ”Päivystäjä mukana keskustelussa”
-keskustelualueelle. Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjät osallistuvat kyseisellä keskustelupalstalla
keskusteluun. Kun päivystäjä vastaa viestiisi, julkaisemme myös viestisi tai osan siitä. Tekstisi saatetaan julkaista ajoittain hitaammin kuin muilla keskustelualueilla.

Jos asiasi on kiireellinen, suosittelemme olemaan yhteydessä Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111)
tai chattiin https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/. Voit myös kirjoittaa
anonyymisti Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun https://lasten-ja-nuorten.kirjepalvelu.mll.fi/.

Lämpimin terveisin,
MLL Nuortennetin ylläpito

Girl_power 010 💋

Mulla on vähä sama ongelma vaikka mä oon alipainonen 😕

Tsemppiä yläkouluun!

Swarley☕

Päivittäinen/lähes päivittäinen lenkkeily olisi erittäin hyvä idea. Normaalikuntoisillekin. Mutta etenkin jos on huono kunto, siitä olisi paljon hyötyä. Ja sitten hyötyliikunta: kävelee/pyöräilee bussin/auton sijasta, kävelee portaat hissin sijasta jne. Niin hankalaa kuin se varmasti onkin, ei pitäisi ajatella kuntoansa verraten sitä muihin, vaan oman terveyden kannalta. Jos ajattelee liikunnan omaa terveyttä edistävänä asiana, voi ajatella vähäiselläkin liikunnalla olevan positiivinen vaikutus siinä missä muihin itseään verratessa tavoitteiden saavuttaminen vaatii usein pitempiaikaisempaa panosta. Pienistä puroista sitten lopulta kasvaa se suuri joki. Pienillä muutoksilla kohti aktiivisempaa elämää.

Tuleva seiska

Kiitos että vastasitte :) Hyötyliikuntaa tulee muutenkin aika paljon, koska perheessä ei oo edes autoa ja niin edelleen. Lenkkeilyä oon miettinyt, mutta mun äiti on vähän ylihuolehtivainen, joten kun kysyin kerran suunnilleen, että ”Mä aattelin tässä et tuolla on ihan hyvä keli niin voisin lähtee vähän kävelee…”, siinä tuli sit kiusallinen hiljaisuus. Ja sit se alko kyselee, että ”Onko sulla jotain mitä tarviit? Siis mihin oisit menossa?” JA KAIKEN LISÄKS SE HALUSTULLA MUKAAN. En oo sen jälkeen kysyny. Oisko ideoita, miten tästä sais vähemmän kiusallista? 😭

Sama juttu, en harrasta mitään liikunnallista, en syö terveellisesti ja oon kai ylipainoinenki. Asia häiritsee ja ärsyttää mua, mut en osaa tehä sille mitään. Oon yrittäny, mut oon kai sit liian laiska ku siit ei lopulta ikinä tuu mitään.

Mul on oikeesti ihan sama juttu ja munki liikka numero oli 7

Nettiystävä

Jos äidin kanssa on kiusallista, voit tietenkin sanoa että haluaisit alkaa lenkkeillä rauhassa yksinäsi, eiköhän hän sen ymmärrä. Toki, yhdessä lenkkeilykään ei välttämättä ole niin huono juttu. Päinvastoin se saattaa jopa lähentää teitä, yhteinen harrastus voi olla mukava tapa viettää aikaa hänen kanssaan. Mutta sinä teet päätöksesi.

Tyttö kohta 13v

Mulla on ihan sama juttu, vaikka olen alipainoinen, mutta kunto on ihan huono. En jaksa juosta pitkiä matkoja tyyliin alkaa hengästyttää jo ku oon juossut 20metrii😱😥 yritän kyllä nostaa kuntoon, mutta miten sitä nostetaan jos ei kerran saatana jaksa liikkua 🥺 en tiiä miten selviän yläkoulun liikkua tunneista!!!

Vastaa aiheeseen: Oon huonokuntoinen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top