Siirry sisältöön
omituinen tyttö

Hei,

Mä olen 16-vuotias tyttö ja musta tuntuu, että oon negatiivisella tavalla outo.

Jo ekaluokasta lähtien mun kavereilla ja tyylii kaikilla muilla on ollu monia ihastuksia. Kun multa on kysytty: ”Kuka on sun ihastus?”, en ole koskaan voinut vastaa muuta, kuin ”En mä ole koskaan ihastunut kehenkään”. Se on ollut niin koko elämäni ajan, ja se on herättänyt kavereideni kesken pientä kummastusta. Ei mua ole siitä kiusattu tai mitään, mutta joskus he luulivat, että en vaa haluu kertoo, enkä luota niihin. Oon kyllä kuullu, mitä tunteita se herättää (ja kavereiden käyttäytymisestä ite nähnyki), mutta en mä oikeasti oo mitään sellasta tuntenu ketään kohtaan.

Sitten yläasteella aloimme kaikki kehittymään ja kaikkia alkoi kiinnostaa seurustelu ja seksi. Monesti puheenaiheena oli joku ’kuuma jätkä’. Mä en voinu ymmärtää tätä, koska vaikka mielestäni joku ihminen onkin hyvännäköinen, en mä ole tuntenut seksuaalista vetoa ketään (kumpaakaan sukupuolta) kohtaan. Mulla ei ole ollut mitään halua olla seurustelusuhteessa tai mitään. Mua ei vaan yksinkertasesti kiinnosta! Seksi on mulle vaan biologinen ilmiö (lisääntymisprosessi), enkä mä halua sitä kenenkään kanssa.

Tykkään lukea rakkauskirjoja ja kattoo leffoja. (kuhan rakkauden lisäksi on jokin muukin juoni)
Mutta en mä mitään sellasta haluis mun oikeeseen elämään.

Mua on alkanut huolettaa tosi paljo, että oonko jotenki sairas? Onko kellään muulla samanlainen tilanne?

Azzie

Ei, et ole millään tavalla sairas. Jokainen on yksilö ihastumisen, seurustelun ja seksin suhteen, ja on täysin ymmärrettävää ja normaalia, jos ei koe mitään vetoa kumpaankaan sukupuoleen, siinä ei ole mitään väärää tai epäluonnollista. Eräs ystäväni on aseksuaali, eli hän ei tunne seksuaalista vetoa kehenkään, ei tyttöihin eikä poikiin, häntä yksinkertaisesti ei vain kiinnosta, ja se on täysin hyväksyttävää. Koska, miksi pitäisi kiinnostaa, loppujen lopuksi? Kenelle se muka kuuluu, kuka harrastaa seksiä ja kenen kanssa, jos edes harrastaa. Sehän on täysin henkilökohtainen asia. Se, ettei seurustelu kiinnosta, ei tee ihmisestä mitenkään rikkinäistä, hän on sama persoona joka tapauksessa.

Itse olen myös aika pitkälti samassa tilanteessa, sillä en juurikaan koe seksuaalista halua. Minua ei vain kiinnosta seurustelu, ihmissuhteet ja seksi, eivät vain ole minun juttuni.

jokuvaan

Sinussa ei ole mitään vikaa! Haluaisin vain edellistä tarkentaa, että olet luultavasti aromanttinen aseksuaali :)

Vastaa aiheeseen: Oonko ainut? Onko mussa jotain vikaa?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top