Siirry sisältöön
Bubblegum

Oon siis 12-vuotias tyttö. Teen kotitöitä ja vahdin 6kk vanhaa pikkusiskoani. Vanhempani ovat eronneet joten asun heillä vuoroviikoin. Äidilläni saan kuukausi rahaa 50 euroa ja isälläni saan 10 euroa per viikko. Onko tuo liikaa? Molemmilla vanhemmillani on keskivertoa suomalaista parempi palkka mutta omatuntoni silti huutaa. Tuntuu vaan pahalta ottaa noin paljon rahaa vanhemmiltani. He maksavat vaatteeni mutta en melkein ikinä halua ostaa vaatteita huonon omatunnon takia. Tuntuu myös pahalta että jotkut ikäiseni ei edes saa viikkorahaa! En kuitenkaan halua vaikuttaa epäkiitolliselta. Mitä pitäs tehä vai pitäskö tehä mitään?

Jade, verkk@ri

Moikka! Kuukausirahat ja viikkorahat vaihtelevat tosi paljon riippuen perheestä ja siitä millaset säännöt ja tulot missäkin perheessä on. Musta on ihanaa että ajattelet muitakin ja pohdit rahan arvoa ja sen käyttöä. Ja se että teet kotityöt ja vahdit pikkusisaruksia kertoo myös siitä, että oot tehnyt hommia kuukausirahan eteen! :) Toki jos tunnet, että saat enemmän rahaa, kuin mitä käytät, voisit vaikka ehdottaa että sun vanhemmat laittaa osan rahoista sulle säästöön tai vaikka johonkin hyväntekeväisyyskohteeseen? Ei kuitenkaan kannata tuntea huonoa omatuntoa <3

Helsinkiläinen lesbo

Siis et mun mielest oo lellitty ja kiva et otat muut huomioon. Niinkuin Jade verkk@ri sano niin jos saat omasta mielestäs liikaa rahaa nii pyydä vanhempias joko pitämään ne rahat ite tai laittaa sulle tulevaisuutta varten säästöön.
Kannattaa miettiä.<33

Vastaa aiheeseen: Oonko lellitty?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top