Siirry sisältöön
apua tarvitseva

Moi, oonko mä trans, jos mä vaan haluisin olla poika, käytän usein poikien vaatteita ja oon maskuliininen? Haluisin tietää! Pitääkö muuttaa nimi yms et voi olla trans?? Tarviin niin paljon apuu kaikessa ja oon ihan hukassa!!😭😭😭👋

rainbow

Moikka!
Se että ”haluaa olla poika” ei tarkoita sitä että olisi trans yms.
Se, että on trans tulee ihan syntymästä lähtien ja se on ihan aivoissa, sen saattaa tajuta vähän myöhemmin, kun tietää asiasta (”mikä” on trans, mitä se tarkoittaa) yms.

Mutta se, että on trans ei ole mikään päätös, että ”nyt oon trans mut ens vuonna oon taas cis”
Ja ei, sun tarvii vaihtaa nimee, josset halua. Ja jos sun nykynen nimi tuntuu hyvältä.
Ja on ihan ”tyttöjä” jotka vaan on masc, pukeutuu enemmän maskuliinisemmin kun feminiinisemmin.

On myös olemassa Transvestisuus. (Transvestisuus tai transvestismi on sukupuolinen halu esiintyä ajoittain vastakkaiseen sukupuoleen kuuluvana varsinkin ”ristiinpukeutumalla” eli pukeutumalla ”vastakkaisen sukupuolen vaatteisiin”. Vaikka eihän niitä sukupuolitettuja vatteita, värejä yms pitäis olla)

Selvittele ihan rauhassa!👍
Mukavaa jatkoa!

Kepe

moi!

transsukupuolisuus tarkottaa sitä, että sä oot syntyny tytöks, mutta koet itsesi pojaksi/haluat olla poika. sä itse määrittelet sun sukupuolen eikä kellään muulla oo siihen mitään oikeutta sanoa <3

Suomessa voi nykyisin uuden translain myötä muuttaa juridisen sukupuolensa vain ilmoittamalla siitä, jos on täyttänyt 18 vuotta!

sukupuolen korjaamiseen liittyy kyllä nimen vaihtaminen! jos sä oot keksiny itselles uuden nimen, voit kertoa siitä ja sun sukupuolikokemuksesta jollekkin sun läheiselle esim. kaverille ja pyytää häntä käyttämään sun uutta nimeä🫶🏻 ihmiset oppii kyllä nopeesti käyttämään susta eri nimeä, jos ne vaan haluu oppia!

ite oon non-binary ja niin on mun kaverikin, asiasta puhumalla voi löytää vertaistukea❤️

tsemppiä sulle ihan kaikkeen ja ihanaa kevättä!🙏🫂❤️

transpoika

Moi!
Sulla ei oo mitään kiirettä löytää omaa identiteettiäs. On toki mahdollista, että saattaisit olla trans, mutta kukaan muu ei voi sitä tietää varmaksi kuin sä itse. Kannattaa jutella luotettavalle aikuiselle sun pohdinnoista ja miettiä, mikä susta itsestä tuntuu hyvältä! Ja mitä nimiasiaan tulee, ei todellakaan oo pakko muuttaa nimeä ollakseen trans. Monille (kuten itselleni) kutsumanimen muuttaminen on tärkeä osa oman identiteetin tukemista ja sukupuolen ilmaisua, mutta MIKÄÄN ei oo pakollista. Monet transihmiset ei muuta nimeään koskaan, jotkut muuttavat monta kertaa; kokemuksia on yhtä paljon kuin ihmisiäkin.

Tsemppiä identiteetin etsintään, sulla on loputtomasti aikaa pohtia itseäs! <3

apua tarvitseva

Kiitos paljon teille kaikille!! <3

Vastaa aiheeseen: Oonko trans??

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top