Siirry sisältöön
X33

Eli mua on jääny mietityttämään sellanen asia et oonko mä jotenkin nösysö/tyhmä tai jokin tollanen koska oon 13 likka ja mun kaverit on just jotain 12-13 vuotiaita ja osa tupakoi, rikkoo paikkoja, leikkii koulussa sytkärillä ja muuta tollasta (tuntuu jotenkin pelottavalta porukalta ja en halua olla kuvioissa). Oonko jotenkin ulkopuolinen ku en uskalla tai halua tehdä mitään tollasta pahaa ja tupakoida tms. Olin kaikken noiden mielestä ihan kiva kaveri kun oltiin vanhassa koulussa ala-asteella. Mutta nyt kaikista tuli tollasia ”gangstoja” jotka heittää kirosanan joka sanan väliin joka kuulostaa multa vähän lapselliselta :D.
Enkö mä vaan oo tarpeeks kova? Pitäiskö mun olla samanlainen? Haluun vaan olla kiltti kaikille, ja tehdä hyviä tekoja. Kun joku kysyy multa: ”Otakko röökin?” Sanon että en polta enkä haluu polttaa. Sitten mulle sanotaan et oon nössö tai jotain. Oon siis sellanen perus ”metalhead”. Ehkä aika herkkä sellanen. Mun varmaan vaan pitäis olla ”kovempi”.
Niitä on ärsyttävää kuulla kun välillä ovat juosseet poliisia karkuu ja välillä ovat junaradalla juosseet jne. Kiitos kun jaksoit lukea.

SellasiaNeVaanOn

Etpä oikeestaan. Muistan itekkin kuinka kaverit oli aina juomas tai jotai muuta söhläämäs. En polta, enkä juo. Tarjottu on, mutta vastaan että ei kiitos. Heidän oma vikansa on haluavat menettää jonkun, vain sen takia että he eivät suostu johonkin heidän omalta mukavuus alueeltaan. Ei muakaan oikee kiinnostas (jotkut asiat pelottaa vieläkin tehdä. t:16v) rikkoo tavaroit kautta esittää pahis/gangstaa. Omapa on heidän vikansa kun menettää kaverin, joka on, sanotaanko näin että ”normaali”. Tsemppi’ vaa. Aivan oma ittes oot ja oo ylpee siitä!

HotChocolate

Moikka!

Ekaksi et taida tietääkään miten ”kovis” olet itse ja juuri sunkaltaistasi kovuutta mä ihailen.
Uskallat ja haluat olla sellainen kuin oikeasti olet, epäilen vahvasti että nuo sun kyseiset kaverisi esittävät ihan erilaista ja varsinkin päihteiden yms. takia saavat elämänsä väärille raiteille.
On siis todella ihanaa että tunnet itsesi tarpeet ja tyypin miten haluat käyttäytyä!
Ole vaan ylpeä siitä, se on tosi hieno piirre :)
Herkkyys on myös tärkeää (sitä on kaikilla tiesi sen itse tai ei) ja on vaan hyvä jos sitä vaalii, älä siis yritä olla mitenkään kovempi kuin olet, mutta muista myös että herkkä ei tarkoita alistuvaa ihmistä joka on muka huonompi kuin muut ja ”ansaitsee” osakseen huonoa kohtelua. Sitä ei tarvitse kestää.

Noin nuorena, ei tietenkään missään iässä muutenkaan, ei ole yhtään hyvä tupakoida. Se voi vahingoittaa aivoja, hidastaa kasvamista jne. vaikka missä sanottaisiin mitä. Päihteet ei ole hyvä juttu eikä varsinkaan kun on vielä lapsi.
Jos mahdollista niin voisit kertoa jollekin vaikka tupakoijalle että se oikeasti on vaarallista ja mahdollisesti olet huolissasi heistä. Joillekin se antaa ajattelemisen aihetta, toiset jatkaa silti, mutta aina on hyvä yrittää.

Harrastatko mitään tai onko sulla vapaa-ajalla muita kavereita? Jos ymmärsin oikein koit tilanteen välillä vähän pelottavaksi tms. ja vaikkei välejä tarvitsekaan katkaista ja kaikkia siltoja polttaa, voi olla hyvä etsiä myös muunlaista seuraa juurikin harrastuksista tai muilta luokilta. Vaikka yksin voi olla joskus hyvä olla niin yksinäiseksi ei kannata jäädä :)

Paljon siunausta! Vaikutat fiksulle ihmiselle ja jos koet että haluat vielä puhua asiasta jonkun kanssa niin koulun henkilökunta, perhe ja ihan MLLn puhelin-, chat- ja kirjepalvelut kyllä antaa vastauksia ja neuvoo vaikeissakin tilanteissa. :) Tuollainen ihminen varmasti löytää ystäviä ja toivon sulle kaikkea hyvää!

ET

Et oo mikään ulkopuolinen, etkä nössö tai tyhmä. Ei siinä oo mitään nössöä, jos ei ota jotakin tupakkaa. Tupakasta voi tulla nimittäin kaikkea keuhkotautia yms. Ja tällästä ”pahaa” ei pidäkkään tehdä.
Ei todellakaan tarvi olla niinkun noi sun kaverit! Kaikki ihmiset on erilaisia.
Ne saattaa ehkä ne sun kaverit vähän ”esittää koviksia”. (Ei siis pahalla!)

tyttö 16

Mä olen sammallainen kuin sä..:3 en polta,en kiroile, en juo,en tee tyhmyyksiä..:) ole vain oma itsesi! älä mene mukaan porukkaan joka ei ole mielestäsi sinulle sopivaa seuraa, älä mene mukaan siihen harmaaseen massaan jonka takia maailma on paljon huonompi paikka elää. Tuossa iässä juuri yleensä aletaan kokeilemaan omia rajojaan ja olemaan vähän gangstereita, mutta se pahin menee parissa vuodessa ohi kun kasvatte ja kypsytte:) Voimia ja jaksamista! <3 :3

tyttö 16

Mä olen sammallainen kuin sä..:3 en polta,en kiroile, en juo,en tee tyhmyyksiä..:) ole vain oma itsesi! älä mene mukaan porukkaan joka ei ole mielestäsi sinulle sopivaa seuraa, älä mene mukaan siihen harmaaseen massaan jonka takia maailma on paljon huonompi paikka elää. Tuossa iässä juuri yleensä aletaan kokeilemaan omia rajojaan ja olemaan vähän gangstereita, mutta se pahin menee parissa vuodessa ohi kun kasvatte ja kypsytte:) Voimia ja jaksamista! <3 :3

Nimetön

Kannattaa hankkia semmosia kavereita jotka ei tupakoi, juo tai mitää. Menisit jutteleen joillekin mukavilta vaikuttaville tyypeille siellä koulussa :)

Vastaa aiheeseen: Oonko ulkopuolinen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top