Siirry sisältöön
En tiedä

Hei, tääll 14v tyttö joka on 7lk. Mulla on ongelma, johon tarviin apua. Elikkäs siirryin yläkouluun syksyllä. Mä oon aika villi tapaus, sähellän ja riehun koko ajan, oon opettajille oikein hankala. Mulla on fykee 2 kertaa viikossa. Fyken ope on eräs reilu 30v(?) mies. Alusta alkaen kyseinen opettaja on ollu hieman ahdistava minua kohtaan. Hän iskee silmää, nauraa typerille asioille ja koko ajan tuijottaa. Usein tulee kysymään tarvitsenko apua (mikä on ok), ja vaikka vastaisin kieltävästi, ottaa tuolin ja istuutuu viereeni katsomaan työskentelyäni. Olen aika pienikokoinen, hän sanoo minua ”pieneksi” ja vihjailee koko ajan koostani kaikkea, ottaa olkapäästäni kiinni, kerran heitti paperin tahallaan tuolini alle ja kumartui ottamaan… Jos tämä ei ole seksuaalista ahdistelua, niin ainakin epämiellyttävää käytöstä. Pitäisikö minun kertoa jollekkin? kavereiden kanssa ollaan juteltu ja he ainakin kauhistelevat opettajan käytöstä… Huomenna tuplatunti kyseistä opettajaa, Help!

Samu, nuortennetin toimittaja

Hei!
Kerroit viestissäsi, että opettaja käyttääntyy ahdistavasti sinua kohtaan. Sinun ei pitäisi kokea tuollaista missään! Varsinkaan omassa koulussasi!

Mikäli otat asian ahdistavana, ota yhteyttä koulusi rehtoriin ja kerro hänelle tästä.
Rehtori varmasti osaa auttaa sinua, eteenpäin ja tehdä tarvittavat toiminpiteet!

Jos tilanne on todella paha, voit harkita rikoisilmoituksen tekemistä. Rikosilmoituksen saat tehtyä oman paikkakuntasi poliisiasemalla.

Kerro asiasta myös huoltajallesi. Hänkin varmasti haluaa auttaa sinua, tässä asiassa!

Lähetähän keskustelupalstalle viestiä, kun asia alkaa selviämään <3

Peukkuja sinulle!

Samu,, nuortennetin toimittaja

Sairasta

Kyllä tuosta kannattaa sanoo jonnekkii, sairasta touhuu. Aikuinen mies lääppii lapsia, hyh hyh! Ite vaihtaisin opettajaa, mikäkii pedari :0

En tiedä

Olen miettinyt asiaa itsekseni, enkä uskalla kertoa kenellekkään. Olen jutellut kuraattorin kanssa koulustani jne. Mutta en ole kertonut opettajan käytöksestä. Vaihdan luultavasti erityisopettajan luokkaan keskittymisvaikeuden takia, joten pääsen hieman eroon kyseisestä opettajasta

MLL Ylläpito

Hei,

Hyvä, kun olet kirjoittanut tänne. Kannustaisin sinua vielä kertomaan asiasta jollekin luotettavalle aikuiselle. Voisivatko vanhempasi auttaa asiassa ja kertoa asiasta koulussa? Tai voisitko pyytää jotain kaveriasi kertomaan kuraattorille tai rehtorille, kuten Samu tuolla aiemmin neuvoi, sinun puolestasi? Jos asiasta on hankala puhua. On tosi epäreilua, jos joudut tämän takia itse vaihtamaan luokkaa tm.

Haluaisitko puhua aiheesta luotettavalle vapaaehtoiselle aikuiselle? Voit soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on auki arkisin klo 14–20 ja viikonloppuisin klo 17–20 (puhelu on maksuton ja luottamuksellinen) tai kirjoittaa MLL:n Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun (www.mll.fi/nuortennetti). Saat kirjeeseesi henkilökohtaisen vastauksen luotettavalta aikuiselta. Voit myös chatata kanssamme ma-ke klo 17–20.

Toivottavasti rohkenet kertoa asiasta jollekin aikuiselle ja saa apua! Voimia asian esiin tuomiseen. <3

Lämpimin terveisin, MLL Ylläpito

En tiedä

En pysty puhumaan vanhemmilleni tai muille aikuisille, olen liian ahdistunut… Minulla ja opettajalla oli tänään keskustelu jossa puhuimme fyken opiskelusta. Opettaja istui aivan vieressäni ja otti kädestäni kiinni… Eikä tuo taida olla ahdistelua, vain normaalia opettajan käytöstä

Pop

Ei, kyllä se on ahdistelua. Ei (normaali) opettaja tekisi noin.

Dínen

Toi opettaja ei tosiaankaan vaikuta ihan terveeltä, ei normaali opettaja koske oppilaisiinsa tai käyttäydy niin, että oppilas alkaa miettiä onko opettajalla jotain ikävää mielessä. Kaikenlaisia sairaita ihmisiä löytyy – ja tärkeää ois, että asia saatais esille. Ymmärrän tosi hyvin, että asia ahdistaa sua, mutta oisko mahdollista vaikka kirjoittaa Wilma-viesti tai kirje jollekin kivalle opettajalle tai vanhemmalle? Mieti asiaa vaikka sitä kautta, että mitään pahaa ei sulle voi sattua sen takia että kerrot, mutta entäs jos tää opettaja vaikka ahdistelee muitakin oppilaita? Voisit tehdä hyvän työn ja niidenkin puolesta käräyttää opettajan epäasiallisesta käytöksestä. Tsemppiä!

Kirsi

Hyi hitto miten kehtaa puhu joko poliisillle tai aikuiselle

Vastaa aiheeseen: Opettaja ahdistelee?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top