Siirry sisältöön
Huolestunut

Olen ensi viikolla ysin aloittava tyttö, minulla on kaksisuuntainen mielialahäiriö ja syömishäiriö. Olen jo pidemmän aikaa miettinyt, että mahtaakohan nuo häiriöt haitata opiskelupaikan hakua ensivuonna ? Haluaisin kouluttautua nuorisotyöntekijäksi, tietääkö kukaan, voidaanko hakemustani hylätä pelkästään noiden vuoksi ?

Tämä kai kuuluisi ennemminkin tuonne kirjepalvelun puolelle, mutta sinne ei enempää kirjeitä tällä hetkellä oteta ja asia on minua niin pitkään vaivannut, että laitoin sen nyt tänne :D

Tietoviisas näsäviisas

Syömishäiriöllä ei oikeastaan ole tekemistä minkään muun kuin sinun itsesi kanssa, mutta olisi kuitenkin varmaan hyvä yrittää päästä siitä eroon. Nuorisotyöntekijä, kuten ammattinimike itsessään jo kertoo, tekee työtä nuorten parissa. Sinne siis vaaditaan tietty psykologinen taso, joten riippuu aika pitkälti siitä, että minkälaatuinen ja kuinka vakava mielialahäiriösi on, voidaanko hakemus hylätä.

Toisaalta jos haluat nuorisotyöntekijäksi ja tulet tänne siitä kysymään, niin uskon ettei se ole niin paha, että sinua sen takia hylättäisi. Kannattaa kuitenkin yrittää. Ja voihan mielialahäiriötäkin oppia jonkin verran kontrolloimaan. Tai siis ei häiriötä itsessään, vaan voit oppia kontrolloimaan itseäsi. Suosittelen meditaatiota. Se on hyväksi mielelle.

Onnea nyt kuitenkin

Nimetön

Olen samoilla linjoilla edellisen kirjoittajan kanssa. Syömishäiriöstä kannattaa ainakin yrittää päästä eroon, ja kaksisuuntaiseenkin mielialahäiriöön on olemassa lääkitys, jos se tuntuu hallitsemattomalta. Oon myös samaa mieltä siitä, et meditaatio voi auttaa, itse meditoin joskus ja olo on sen jälkeen ihanan rentoutunut:). Tosi hienoo, kun tahdot nuorisotyöntekijäksi, tuntuu et heitä todella tarvitaan. Ja asennehan on se joka monesti loppupeleissä ratkaisee…:D

Vastaa aiheeseen: Opiskelupaikoista

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top