Siirry sisältöön
ihanhullu

Mä en tiedä mikä mua vaivaa!! Mulla on ollu tosi synkkiä ajatuksia jo melkeen vuoden. Aluks niille oli syy, ei ollu kavereita ja kotona ei menny hyvin… Mut nyt ku asiat on huomattavasti paremmin ni silti mä vieläki ajattelen kauheen synkkiä juttuja.

[osa viestistä poistettu]

Muuten oon jotenki tosi lukossa ja ahdistunu. Mikä miussa on vikana?!?

MLL Ylläpito

Hei,

Hyvä, että otit yhteyttä meihin, olit tosi rohkea. Kirjoitit vakavasta asiasta, jonka selvittämiseen tarvitset aikuisen apua. Löytyykö lähipiiristäsi sellaista aikuista, jonka puoleen voisit kääntyä? Tietävätkö vanhempasi ajatuksistasi? Kouluissa ja oppilaitoksissa tällaisia tilanteita varten on myös esimerkiksi kouluterveydenhoitaja tai koulukuraattori, jotka osaavat ja haluavat auttaa. Sinua lähellä olevista auttavista tahoista löydät lisätietoa Nuortennetin Mistä apua? -osiosta (www.mll.fi/nuortennetti/mista_apua).

Voit myös soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on auki arkisin klo 14–20 ja viikonloppuisin klo 17-20 (puhelu on maksuton ja luottamuksellinen) tai kirjoittaa MLL:n Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun (www.mll.fi/nuortennetti). Saat kirjeeseesi henkilökohtaisen vastauksen luotettavalta aikuiselta. Voit myös chatata kanssamme ma-ke klo 17–20.

Ethän jää ajatustesi ja huoliesi kanssa yksin, olemme mielellämme tukenasi!

Aikuinen

On hienoa että pystyt avoimesti kertomaan ja nimeämään tunteitasi. Joskus elämässä tulee hetkiä jolloin tuntuu synkältä ja ajatukset voivat pyöriä synkissä asioissa. Olisi hyvä puhua asiasta jonkun kanssa, useimmiten se helpottaa jo kun saa jakaa asian jonkun kanssa. Olisiko sinulla lähipiirissä jokin henkilö kenen kanssa voisot asiasta keskustella? Useimmiten lukot aukeaa kun on joku jonka kanssa jakaa niitä. Jos lähipiirissä ei ole henkilöä kenelle jutella niin olisiko hyvä ajatus että kävisit juttelemassa jollekkin ulkopuoliselle esim. koulusi terveydenhoitaja auttaa sinua kyllä ja osaa miettiä kanssasi miten lähteä oloasi helpottamaan. Kirjoitat että mikä sinussa on vikana, sinussa ei ole mitään vikana. Joskus vain elämässä tunteet ja ajatukset voivat mennä solmuun, mutta on tärkeää ettei niiden ajatusten kanssa jää yksin. Toivon että rohkenet hakea apua ja hymyä huuleen, kevättä kohti mennään. Tsemppiä.

Vastaa aiheeseen: [osa viestistä poistettu]

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top