Siirry sisältöön
14-v tyttö.

Oisko kellään vinkkejä miten pääsen yli masennuksesta.. Syön masennus ja ahdistus lääkkeitä ja käyn psykologilla.. Mut se paha olo tulee aina iltasin ku en voi soittaa mun psykologille enään ja mikään ei auta siihen.. Oon aivan hysteerinen ja tärisen ja itkenn vaan… Kellään muulla samanlaisia ongelmia?

[Osa viestistä poistettu]

Nuortennetti

Olit tosi rohkea kirjottaessasi tunnetiloistasi!

Pahaa oloa kokee joskus kaikki, sen kanssa ei tarvitse olla yksin!

Otathan yhteyttä kirje -ja puhelinpalveluun sieltä löytyy kuunteleva aikuinen!

Voimaterveisin,
Nuortennetin ylläpito

MLL Ylläpito

Hei,

Hyvä, että otit yhteyttä meihin, olit tosi rohkea. Kirjoitit vakavasta asiasta, jonka selvittämiseen tarvitset aikuisen apua. Löytyykö lähipiiristäsi sellaista aikuista, jonka puoleen voisit kääntyä? Tietävätkö vanhempasi ajatuksistasi? Kouluissa ja oppilaitoksissa tällaisia tilanteita varten on myös esimerkiksi kouluterveydenhoitaja tai koulukuraattori, jotka osaavat ja haluavat auttaa. Sinua lähellä olevista auttavista tahoista löydät lisätietoa Nuortennetin Mistä apua? -osiosta (www.mll.fi/nuortennetti/mista_apua).

Voit myös soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on auki arkisin klo 14–20 ja viikonloppuisin klo 17-20 (puhelu on maksuton ja luottamuksellinen) tai kirjoittaa MLL:n Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun (www.mll.fi/nuortennetti). Saat kirjeeseesi henkilökohtaisen vastauksen luotettavalta aikuiselta. Voit myös chatata kanssamme ma-ke klo 17–20.

Ethän jää ajatustesi ja huoliesi kanssa yksin, olemme mielellämme tukenasi!

Aikuinen

On hienoa että pystyt avoimesti kertomaan ja nimeämään tunteitasi. Joskus elämässä tulee hetkiä jolloin tuntuu synkältä ja ajatukset voivat pyöriä synkissä asioissa. Olisi hyvä puhua asiasta jonkun kanssa, useimmiten se helpottaa jo kun saa jakaa asian jonkun kanssa. Olisiko sinulla lähipiirissä jokin henkilö kenen kanssa voisot asiasta keskustella? Useimmiten lukot aukeaa kun on joku jonka kanssa jakaa niitä. Jos lähipiirissä ei ole henkilöä kenelle jutella niin olisiko hyvä ajatus että kävisit juttelemassa jollekkin ulkopuoliselle esim. koulusi terveydenhoitaja auttaa sinua kyllä ja osaa miettiä kanssasi miten lähteä oloasi helpottamaan. Kirjoitat että mikä sinussa on vikana, sinussa ei ole mitään vikana. Joskus vain elämässä tunteet ja ajatukset voivat mennä solmuun, mutta on tärkeää ettei niiden ajatusten kanssa jää yksin. Toivon että rohkenet hakea apua ja hymyä huuleen, kevättä kohti mennään. Tsemppiä.

Vastaa aiheeseen: [Osa viestistä poistettu]

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top