Siirry sisältöön
Tyttöhän mä täällä vaan

Mä oon siis pian kolmetoistavuotias tyttö ja nään itteni [Viestistä poistettu loput]

Kata, verkk@ri

Hei!

Jos syöt pelkkiä kasviksia ja hedelmiä, sun ruokavalio on todella yksipuolinen! Jos haluaa laihduttaa, silloin pitää nimenomaan syödä riittävästi ja monipuolisesti terveellistä ruokaa. Se tarkoittaa kunnollinen aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala, johon jokaiseen ateriaan kuuluu proteiinia, hiilihydraattia, hyviä rasvoja sekä kasviksia/marjoja/hedelmiä. Missään nimessä ei kannata ajatella, että ”kaikki energiaa pitää kuluttaa heti pois”. Sun keho tarvitsee energiaa palautumiseen, opiskeluun, perus elintoimintoihin ja ihan jo kaikkeen ajatteluun. Paastot ja dieetit eivät ole keholle terveellisiä, ja vaikka laihtuisit, niiden mukana tulleet kilot tulevat usein takaisin myös hyvin nopeasti. Enemmän suosittelen tähtäämään pysyvään terveelliseen elämäntapaan, johon kuuluu hyvä ruoka, liikunta sopivissa määrin sekä lepo.

Suosittelen sinua juttelemaan jonkun aikuisen, esimerkiksi terveydenhoitajan kanssa sun tilanteesta. Olet vielä kasvavassa iässä oleva nuori, ja silloin tälläiset dieetit ja paastot voi olla erityisen vaarallisia!

-Kata, verkk@ri

Nuortennetin yllapito

Hei,

Kiitos viestistäsi Tyttöhän mä täällä vaan. Asiasi, josta kirjoitit, on sellainen, että haluamme tarjota sinulle vertaistuen lisäksi aikuisen tukea. Emme halua, että Nuortennetin keskustelupalstalla jaetaan laihdutusvinkkejä, koska emme voi tietää esim. pelkän painon tai painon ja pituudenkaan perusteella, minkälainen on kokonaisterveytesi.

Viestisi on siirretty kokonaisuudessaan ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -keskustelualueelle. Lasten ja nuorten puhelimen vapaaehtoiset päivystäjät osallistuvat kyseisellä keskustelupalstalla keskusteluun. Kun päivystäjä vastaa viestiisi, julkaisemme myös viestisi tai osan siitä. Tekstisi saatetaan julkaista ajoittain hitaammin kuin muilla keskustelualueilla.

Jos haluat, voit myös olla yhteydessä Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111) tai chattiin https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/.

Lämpimin terveisin,
MLL Nuortennetin ylläpito

Vastaa aiheeseen: Paastot & dieetit

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top