Siirry sisältöön
pilallemeni_

Oon siis 15-16v tyttö ja mulle on jäänyt kauheen paha mieli kun olin yks päivä juomassa ( joo tiedän ei oo ehkä alaikäsenä mikään järkevä vaihtoehto tiedostin sen nyt itsekkin ) ja sit mua ahisteltiin se oli joku jätkä varmaan joku yli 18 mut alle 23 ja olin niiin sammumispisteessä että en periaatteessa tajunnut tilannetta vaikka kyllä tiedustin sen jotenkin päässä..joo huono selitys mutta toivottavasti tajusitte. Nyt se kummittelee päässä ja jotenkii vaa pelottaa ku mul on käyny tota ennen silleen et mua potkittiiin ( mul tuli kauheet mustelmat ) ja kosketeltiin ja sitten sain kuulla siitä monia kuukausia ja kiusattiin. miten saisin pahan mielen noista pois…

MLL Ylläpito

Heippa,

hyvä, että tulit tänne kertomaan pahasta mielestäsi. Kuulostaa siltä, että sinua kohtaan on tehty tosi väärin. Kuten itse sanoit, juominen ei ollut viisasta, mutta siitä sinä päätit itse ja vastaisuudessa päätät ehkä toisin, mutta se, että tämä toinen henkilö tuli (ilmeisesti) seksuaalisesti koskemaan sinua ja eteni vastoin tahtoasi (jopa yhdyntäänkö saakka?), oli sinusta riippumatonta ja erittäin väärin. Se on rikos, johon sinä olet syytön. Tämä nuori mies EI olisi missään nimessä saanut kajota sinuun ilman lupaasi.

Sen lisäksi, että hän kajosi sinuun luvatta, sinun ollessa puolustuskyvyttömässä tilassa, hän rikkoi Suomessa määriteltyä suojaikärajaa. Suojaikäraja tarkoittaa, että yli 16 vuotta täyttänyt henkilö ei saa olla seksuaalisessa kanssakäymisessä tai tehdä seksuaalisia tekoja alle 16 -vuotiaalle tai tämän kanssa.

Asia painaa mieltäsi, ansaitset tukea ja sen lisäksi nuori mies tulisi saada vastuuseen teostaan. Jos hän eteni yhdyntään saakka, olisi tärkeää, että varmistuisi, ettet ole tullut raskaaksi tai saanut sukupuolitautia. Ymmärrän, että asia varmasti pelottaa sinua. Saatat pelätä vanhempiesi/aikuisten reaktiota, koska olit ehkä luvatta juopottelemassa, mutta muista, että tapahtunut ei ole sinun syytäsi. Se, että olit humalassa, ei millään lailla oikeuta miehen tekoja eikä vähennä hänen vastuutaan väärinteosta. Olisi niin tärkeää, että saisit varmistuksen terveydestäsi ja saisit puhua asiasta jollekin. Olisiko siis lähelläsi joku sellainen aikuinen, kenelle uskaltaisit kertoa tapahtuneesta? Voit myös itse varata ajan terveyskeskuksesta ja käydä juttelemassa ja pyytämässä tarvittavat testit lääkäriltä. Olisi kuitenkin hyvä, jos saisit kerrottua esimerkiksi toiselle vanhemmistasi tai muulle lähiaikuiselle.

Voit soittaa jutellaksesi Lasten ja nuorten puhelimeen 116 111. Tai sitten voit soittaa nimettömänä Raiskauskriisikeskus Tukinaiseen (puh. 0800-97899, ma-to klo 9-15, la-su klo 15-21, pyhinä ja niiden aattoina klo 15-21). Molemmat puhelimet ovat maksuttomia sinulle.

Kerro rohkeasti aikuiselle! Olit jo rohkea kirjoittaessasi tänne!

Vastaa aiheeseen: Paha mieli

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top