Siirry sisältöön
Tyttö🤕

Moi
Oon 14v tyttö. Kukaan välitä musta. Oon ihan väsynyt ja kyllästynyt mun elämään. Tän pahan olon johdosta oon päätyny käyttää päihteitä eikä mikään enää kiinnosta.

[Viestistä poistettu osa.]

MLL Ylläpito

Hei,

Hyvä, kun olet kirjoittanut tänne. Se on ensimmäinen askel avun hakemisessa. Voitko kertoa vanhemmille tunteistasi? Tai olisiko ketään muuta luotettavaa aikuista, jolle voisit puhua? Koulussa sinua voisivat mahdollisesti auttaa kuraattori tai terveydenhoitaja.

Voit myös soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on auki arkisin klo 14–20 ja viikonloppuisin klo 17–20 (puhelu on maksuton ja luottamuksellinen) tai kirjoittaa MLL:n Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun (www.mll.fi/nuortennetti). Saat kirjeeseesi henkilökohtaisen vastauksen luotettavalta aikuiselta. Voit myös chatata kanssamme ma-ke klo 17–20.

Toivottavasti rohkenet kertoa asiasta jollekin aikuiselle ja saa apua! Älä jää tunteidesi kanssa yksin, voimia.

Lämpimin terveisin, MLL Ylläpito

Tyttö🤕

Moi!
[Viestistä poistettu osa.] Mun päihteiden käyttö on vaan lisääntyny. Enkä juttele perheelleni oikeen mittää. Mun elämä väsyttää ja koulukin menee huonosti😩

MLL Ylläpito

Hei Tyttö,

Hyvä, että otit yhteyttä meihin, se oli rohkeaa. Kirjoitit vakavasta aiheesta, jonka selvittämiseen tarvitset aikuisen apua. Löytyykö lähipiiristäsi sellaista aikuista, jonka puoleen voisit kääntyä? Tietävätkö vanhempasi ajatuksistasi? Kouluissa ja oppilaitoksissa tällaisia tilanteita varten on myös esimerkiksi kouluterveydenhoitaja tai koulukuraattori, joiden tehtävä on auttaa. Sinua lähellä olevista auttavista tahoista löydät lisätietoa Nuortennetin Apua ja tukea -osiosta https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/.

Voit myös soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on auki arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20 (puhelu on maksuton ja luottamuksellinen) tai kirjoittaa MLL:n Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun https://www.lastenjanuortennetti.net/. Saat kirjeeseesi henkilökohtaisen vastauksen luotettavalta aikuiselta. Voit myös chatata kanssamme ma-ke klo 17-20.

Vaikka voi tuntuu, että elämässä ei juuri nyt meinaa valoa näkyä, niin uskon, että toivoa on. Ethän jää ajatustesi ja huoliesi kanssa yksin, olemme mielellämme tukenasi!

Lämpimin terveisin, MLL Ylläpito

Vastaa aiheeseen: paha olo

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top