Siirry sisältöön
Lihava

[osa tekstistä poistettu] ja olen vasta 6lk… Olen melkein 160cm, mutta yli 155cm… Onko painoni teidän mielestä aivan liikaa?
Ystäväni mielestä en ole lihava, tai ainakaan sen näköinen. Taino tuo oli vain kahden ihmisien mielipide…
Pitäisikö minun aloittaa joku dietti, laihdutus tai ”terveellinen elämäntapa”? [osa tekstistä poistettu]…
T.
Lihava joka tarvitsee apua :c

MLL Ylläpito

Hei,

emme julkaise painoa keskusteluissamme. Pelkkien lukujen perusteella ei voi määritellä, onko joku ”sopiva” vai ei, sillä niin moni asia vaikuttaa painoon. Sen lisäksi kasvavassa iässä paino saattaa myös vaihdella pituuskasvun ja muun kehityksen myötä.

Lukuihin ei kannata kiinnittää siis huomiota. Vaikka luokkalaisesi painaisivat vähemmän, se ei lainkaan tarkoita, että sinä olisit ylipainoinen! Pääasia on se, että olet hyvinvoiva, syöt riittävästi ja liikut sopivasti. Kasvuiässä ei kannata laihduttaa, sillä se voi vaikuttaa kehitykseen. Poikkeuksena se, jos esim. terveydenhoitaja suosittelee lapselle/nuorelle painon pudottamista terveydellisistä syistä. Silloin terveydenhoitaja myös antaa tarkat ohjeet ja seuraa lapsen/nuoren kehitystä. Sinun tapauksessasi ei ole tästä kuitenkaan kyse eikä tarvetta moiselle.

Terveellinen elämäntapa on toki aina hyvästä, mutta se ei vaadi mitään dieettejä tai suurempaa tarkkailua. Kun syö tavallista ruokaa, mitä esimerkiksi koulussa tarjotaan, syö monipuolisesti ja muistaa myös nautiskella, niin se on aivan normaali, terveellinen elämäntapa.

Ymmärrän, että sitä monesti vertailee itseään muihin, mutta kannattaa muistaa, että kukaan meistä ei ole samasta muotista tehty eikä siihen tarvitse pyrkiäkään. Jokainen on kaunis ja ainutlaatuinen itsenään!

Jos sinua mietityttää vielä kovasti nämä asiat, niin käy vaikka juttelemassa kouluterkkarin kanssa.

Tsemppiä syksyysi!

Vastaa aiheeseen: Painan [osa tekstistä poistettu] ja olen 6lk.

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top