Siirry sisältöön
tyttö12v

Eli oon siis 12- kohta 13-vuotias tyttö. Oon kaikkien käyrien mukaan alipainoinen ja haluaisin saada vähän ”lihaa luitten ympärille” mutta en tiedä miten se onnistuu. Neuvoja? Kiitos jo etukäteen :))

ooksää kattonu lasten ja nuorten painoindeksistä, vai aikuisten? vai jostai muusta? itte en oo alipainonen mutta aika laiha. syö vaan normaalisti, siis ruokaympyrän mukaisesti ja muista liikkua. ja sun iässäs on normaalia olla vähän alipainoinen, jos sulla on kasvupyrähdys. murrosiän edetessä sun kehoon tulee lisää rasvaa. ei kannata stressaa jos alipaino ei ole vaarallista.

Nimetön

Komppaan edellistä, jos oot kattonu aikuisten painoindeksiä esim. netistä niin ne voi näyttää väärin, mutta taas vaikka terkan painokäyrät osottaa jo vähän paremmin.
Mullakin on ollu tosi lievää alipainoa mutta se kyllä lähtee kun tulee kasvupyrähdys.
Yritä vaan syödä normaalisti (ruokaympyrän mukaisesti mutta ei tietenkään liikaa/liian vähän) ja muutenkin terveelliset elämäntavat (liikuntaa, unta…)
Jos on lievää alipainoa niin ei tartte olla edes huolissaan mutta toki vakavasta alipainosta kannattaa alottaa keskustelu vaikka vanhempien kanssa :)

Tsemppiä!

Vastaa aiheeseen: Paino

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top