Siirry sisältöön
Ylipainoinen

Olen 12 vuotias poika osa tekstistä poistettu], olen 90 kg. Olen yhtä painava kuin isäni, mutta minua ei vain kiinnosta vaikka pitäisi. [osa tekstistä poistettu] Niinsanotut ”kaverini” eivät oikeasti edes tykkää minusta. He puhuvat pahaa paljon selkäni takana, ja jättävät minut ulos kaikesta. Olen jo käynyt salilla isäni kanssa ja jättänyt herkut sivuun, mutta paino ei vaan putoa. Pitäisikö minun vain luovuttaa?

Nimetön

Hei,

Kiitos viestistäsi. Asiasi, josta kirjoitit, on sellainen, että haluamme tarjota sinulle vertaistuen lisäksi myös aikuisen tukea. Viestisi on siirretty kokonaisuudessaan myös ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -keskustelualueelle. Lasten ja nuorten puhelimen vapaaehtoiset päivystäjät osallistuvat kyseisellä keskustelupalstalla keskusteluun. Kun päivystäjä vastaa viestiisi, julkaisemme myös viestisi tai osan siitä. Tekstisi saatetaan julkaista ajoittain hitaammin kuin muilla keskustelualueilla.

Jos haluat, voit myös olla yhteydessä Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111) tai chattiin https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/.

Lämpimin terveisin,
MLL Nuortennetin ylläpito

Ä

Oon ite 14 ja painan 82kg. SO?!?!

Näköys (Vaaahdiss)

Mä oon 14 ja painan 44

Kysy siltä!

Oon 14v tyttö. Ite painan 64kg. Musta se on hirveen paljon. Se mikä itellä on auttanu on se että
Juot 3l vettä ja teetä mieluiten vihreää tai mustaa
Syöt kasviksia, marjoja, pähkinöitä,
Liikut paljon ja käyt kävelyllä. Ja mä oon oivaltanu että jos sä teet tän liikkeen niin sä pudotat aika paljon. En tiedä pystyykö tähän jokainen mutta ite pystyn… mutta tee näin
Meen lattialle selinmakuulle. Laita kädet eli se rannesormiosa ihan tonne alaselkään melkein peppuun. Nostat sun jalat ylös ja tätä ennen laitat sun lempimusiikkia ja kun oot tässä asenossa alat tanssia sun jaloilla eli mitä vaan pyörittelet niitä tai vispaat siinä kunhan pysyt tossa asennossa sillä pitäis saada paino putoamaan. Toivon että tästä olis sulle apua. Pliiiiiiiisssss. Kertokaa toimiiko muilla

12v urpo

Noo [osa tekstistä poistettu] en tiiä oonko ylipainone vai en..? Syön sillee terveellisesti ja liikun about yhtä paljo ku normaali ihminen liikkuis nii en sit tiiä.. Ja jos et vielä äkynny nii oon 12v

Dream🥀4ever

Omaa painoa ei kannata verrata toisten painoon!!!!! Jokainen painaa oman verran ja on hyvä sellaisenaan. Painon nouseminen kuuluu kasvamiseen ja murrosikään eikä se välttämättä tee sinusta ylipainoista. Jos kaverisi ovat esim painavempia kuin sinä, he ovat ehkä jo alkeneet kehittyä aikuiseksi ja se on normaalia.
Paino nousee kuitenkin tietyssä iässä kaikilla ja jos on terveelliset elämäntavat, se on hyvä, normaali ja luonnollinen asia jota ei kannata hävetä. Toki ylipaino ja murrosikä ovat eri asioita, mutta jos olet ylipainoinen, älä edes koeta ns laihduttaa vaan keskity enemmänkin terveellisiin elämäntapoihin ja hyvinvointiin sillä laihduttaminen on loppujen lopuksi vain haitallista sekä henkisesti, että fyysisesti kasvavassa iässä. Sanon vielä kerran :
Oot hyvä just tollasena ja ton painosena.
Kannattaa jutella näistä asioista esim terkkarille jos jäi vielä vaivaamaan.
Tsemppiä !

🦋🎀🦋(tyttö)

Oon 11 ja [Osa tekstistä poistettu.]

Harmaakorva

Kyllä se paino vielä pituudeksi muuttuu. itekki olin alakoulussa aikamoinen kivi mutta ei se mua haitannut. eipähän kiusaajat saanu mua yhtä helposti kumoon (:

anonyymi

Moi.
Siis tullee hiukan myöhään mut siis oot täydellinen just tollee. Kannattaa vielä jatkaa ja yrittää. Se kyllä palkitaan lopuksi💗

Seon

Painoa Ei kannattaisi hävetä ne jotka jätää sen takia ulko puolelle ei ole oikeita ihmisiä sun ympärillle

Pusheli Pasheli

Okei minkä takia täällä edes julkastaan noi paniot?? Paino ei mitenkään muuta sua huonommaks ihmiseks. Tietenkin voi laihduttaa terveyssyistä, mutta ulkonäön vuoksi se saattaa johtaa syömishäiriöönkin. Muutenkin ei vaan kuulu verrata sun paino muihin. Joillain on vaan sellaset geenit et on vähän isompi tai pienempi. Jos nyt kuitenkin haluat laihduttaa älä missään nimessä vaan lopeta syömistä kokonaan. Mikä sua oikeasti edistää on terveelliset elämäntavat. Laihduttamisen avain on se, et sä käytät enemmän kaloreita kun sä syöt. Eli voit laskea kuinka paljon kaloreita syöt päivässä ja sit tehdä niin paljon liikuntaa et sä poltat ne kaikki. Mä en kuitenkaa suosittele tätä koska kalorien laskeminen yleensä pilaa sun suhteen ruokaan.
Muista et jos joku ei osaa arvostaa sua sun painon takia ei sunkaan kuulu arvostaa niitä. <33

13 vuotias girl🔥

Tää on vähän eri jutu mut osaaks joku autaa miten nostaa omaa painoo ja olla vähemmän ns hontelo

Vastaa aiheeseen: Paino

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top