Siirry sisältöön
normaali(ko)

Moi ajattelin vaa semmost että olenko ylipainonen. Mä olen 11-vuotias, noin 156 pitkä ja painan noin 54 kiloo. Oonko ylipainonen? mun muut luokkalaiset painaa noin 36-46 kiloo… Kiitos vastauksista!!!

mm

nojaa :D oot tietenki kasvuiässä että ei tarpeettoman huolissaan tarvi olla mutta ehkä sulla on muutama ylimääränen kilo :)jätä herkut ja karkit vähemmälle,ne lihottaa eniten :D ja liikkkua saa aina se oo pahitteeksi kellekkään mutta muuten turha edes miettiä tuossa iässä mittää laihutuskuureja tai jotai semmosta :)ite oon 15v 168cm ja painan 55kg :D

Aurinko

Mun mielestä toi on kyllä ihan ok paino, ei kaikkien tarvii niin laihoja ollakaan. Sä oot myös aika pitkä, ja varmaan monet sun luokalta on sua lyhyempiä. Ja murrosiässä paino voi nousta, mäkin olin jossain vaiheessa 68kg kun vielä kasvoin pituutta, mutta sitten ilmeisesti murrosiän päätyttyä mä aloin ilman mitään erityistä syytä laihtua 62kg asti, nykyään oon n. 64kg ja n. 164cm, mikä on musta erittäin ok.
Tietenki kaikkien pitäis olla syömättä herkkuja joka päivä ja mustaa liikkua, mut älä ota mitää stressiä :)

…tuntematon…

Mun mielestä oot ihan ok.

Neuvoja

Ihan normi olet. Eikä pientä pullukkuutta pidä hävetä, parempi se, kuin ainainen nälkä. Jos syöt monipuolisesti ja liikut tarpeeksi, niin nou hätä!

:)

Mulle on ainaki aina opetettu,et ei saa kattoa toisista mallia omaan painoon,koska kaikki on erinlaisia.Ja hyvä niin:))Ja äiti on kans sanonu,et kotona saa syödä niin paljon haluu,mutt karkkia ja muu
ita sellasii kerran viikossa,mut oon karkkilakossa,niin niillä rahoilla voi ostaa jtn kivempaa:))sääki voit kans tehä niin(jos saat rahaa siitä,ku jotku mun kaverit ei saa;( )

joku…

mullakin huolestuttaa painoni olen jotn 12 .. äitini sanoo että en ole yli painoinen mutta siltä tuntuu että olisin =) älä huolehdi kysy äidilyäsi oletko hänen mielestään yli painoinen ;)
ja jos et kehtaa kysyä äidiltäsi kysy vaikka koulun terveyden hoitajalta tai joltain suku laiseltasi=) ja myös pituutesi vaikuttaa painoosi yms yms ja kun tulet murros ikään kehosi muuttuu

[osa tekstistä poistettu]

da fug?

..voi vaan sanoa että elä kuuntele kiusaajia.

[osa tekstistä poistettu]

äiti

Hei sinä, jonka paino huolettaa.
Kerroit, että sinulla on hyvät välit vanhempien kanssa, mutta et uskalla tai halua jutella vaikeuksistasi heidän kanssaan, Miksi?
Olen kolmen lapsen äiti ja minullakin on hyvät välit kaikkien lasten kanssa. Me olemme jutelleet lähes kaikista asioista yhdessä, joskus ”noloistakin” asioista. Huomaan, että nuorille on vaikea tulla puhumaan ”henkilökohtaisista” intimiasioista, joihin lasken hormonitoiminnan aiheuttamat tai seksuaalisuuteen liittyvät tai vaikka ylipainoon liittyvät asiat.
Itse olen usein saanut kuulla lapsiltani, että älä kysele tollasia, mutta kysymykset ovat herättäneet lapissani tietoisuuden siitä, että minäkin olen ajatellut heidän asioitaan. Ja usko pois sinunkin vanhempasi ajattelevat sinun asoita, joskus he eivät vaan osaa tai uskalla kysellä asioita, joita ei näe päällepäin.
Luulen, että molemminpuolinen tietämättömyys siitä, miten vastapuoli reagoi keskustelun aiheeseen voi myös estää keskustelun syntymistä.
Eli ehdotukseni on, että avaat rohkeasti keskustelun vaikka ensin jomman kumman vanhemman kanssa ja kerrot huolesi. Uskon, että se kuitenkin helpottaa omaa oloasi.
Tsemppiä

mirazz

Mullekin on kai joskus joku terkkari sanonu, että oon alipainoinen, mutta musta mä oon ihan normaali, aika laiha, mut silti normaali, sillä kyl muakin laihempia on! Mä syön ehkä liikaakin, mut yritän syödä terveellisesti, kuten esim. mustikoita ja marjoja ja hedelmiä ja ruisleipää yms. Mutta en mä kyllä yritä lihota, vaikka joku ajattelis, et oon alipainoinen. Oon vaan aina ollu pienikokoinen tyttö. : )

Xd

Oon 152cm pitkä ja [osa tekstistä poistettu] tein semmosen jutun ja se sano et oon livästi ylipainonen onko totta? Välil katon peilii ja oon mun mielest lsihempi mut sit taas ku katon uuestaa oon lihava):

UWU

Paino ei oikeesti kerro terveydentilasta yhtään mitää, monet on painoindeksin mukaan ylipainosia vaik on tosi hyväs kunnossa ja elää tosi terveellisesti

Vastaa aiheeseen: Paino huolestuttaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top