Siirry sisältöön
Se kuka olen:)

Olen viime vuosina kärsinyt paljon koulutressaamisesta. Olen myös ollut monta vuotta tapaamatta kavereita muualla kuin koulussa. Näiden huomaaminen on saanut minut miettimään, miksi? Mietittyäni tajusin, että pakkomielle saada kymppejä koulussa ja halu olla olematta kavereiden kanssa vapaa-ajalla, johtuu siitä, että haluan kovasti miellyttää kaikkia.
Tressaan koulusta ja kokeista, koska haluan täyttää vanhempien, sukulaisten ja tuttujen odotukset siitä, että olen kympin oppilas. Se, että kaikki ovat tottuneet siihen, että saan paljon kymppejä, saa minut ahdistumaan ajatuksesta, että minuun petytään, jos saan kasin(mikä olisi sekin riittävä). Minulle on monesti sanottu, että jos saan joskus kasin tai vaikka seiskan, se ei haittaa mitään. Se on vähän auttanut, mutta silti petyn jos saan odotuksiani huonomman numeron.
En halua tavata kavereitani, koska pelkään, että minusta olisi haittaa. Pelkään, että he eivät tykkää olla kanssani ja se olisi heille vain harmiksi. Pelkään myös, että loukkaan jotakuta jotenkin, vaikka ei olisi ollut tarkoitus, ahdistaa myös.
Onko muita, jotka ovat kokeneet samoin? Haluaisin kovasti tietää, miten olette selvinneet tämä asian kanssa.

Sinisiipi

Mullakin on ollut samanlaisia ajatuksia. Uskon, että jos haluat hengailla kavereidesi kanssa, sun kannattaa rohkeasti kysyä. Jos he ovat hyviä kavereita, he haluavat viettää aikaa kanssasi. On ollut paineita siitä tosiasiasta, että menen ens vuonna seiskalle, ja mun opettaja on nyt lepsu, että tippuuko keskiarvo paljonkin yläkoulus.. Mut uskon että selviän, koska tiedän että olen tehnyt sen mihin pystyn. Koulu on usein ärsyttävän arvosteleva😐 mut tsemppii❤

Se kuka olen:)

Ennen kuin laitoin ton viestin ajattelin, että ne neljä kaveria luokallani, joiden kanssa olen, ovat kaikki läheisiä minulle. Viimeisten viikkojen aikana olen kuitenkin huomannut, että parin kanssa olemme kavereita, koska satumme olemaan samalla luokalla. Pitkät välkät he viettävät läheisimpien kavereidensa kanssa muilta luokilta. Nämä kaksi olen tuntenut vain yläasteen ajan.
Toiset kaksi kaveriani olen tuntenut päiväkodista asti ja olemme sillä tavalla läheisiä. Toisen kanssa heistä olen joka välkällä, toinen on toisen luokan kaverinsa kanssa. Me ollaan kuitenkin tunnettu niin kauan, että se vaikuttaisi. Olen myös miettinyt, että mitä kauemmin toisen tuntee sitä enemmän voi pitää etäisyyttä ilman välien viilenemistä.
Koulusta, olen oppinut ottamaan hellemmin. En stressaa enää niin paljon, käytän vähemmän aikaa kouluhommiin, mikä on tehnyt oppimisesta helpompaa. Eikä arvosanatkaan ole laskenu! (Kemiaa lukuun ottamatta, hapot ja emäkset meni pikkusen väärin😂)
Halusin kertoa tästä, kertoakseni mahdollisuudesta selvitä tästäkin haasteesta!

Sinisiipi, haluan nyt jo kasiluokan käyneenä rohkaista sua. Omasta mielestäni yläasteen opettajat opettavat paljon paremmin, sillä joka ainetta opettaa joku joka on itse siitä kiinnostunut. Jos opettajista joku ei ole mieleesi, on varmasti myös joku jonka tunnit ovat viikkosi kohokohta.
Monella lähtee yläasteella numerot laskuun. Itsellä numerot pysyi, jopa nousi, kun otin asiat kiinnostuneena vastaan. Jos on mielenkiintoa ja motivaatiota opiskella se auttaa paljon. Äläkä säikähdä jos numerot romahtaa, ota se mieluummin uutena alkuna ja mieti uusia opiskelutekniikoita, jotka toimivat juuri sinulle. Älä kuitenkaan ota liikaa stressiä, se vain vaikeuttaa asioita (kokemusta on😂). Muista, aina kannattaa yrittää! Seiskakin on loistava, jos on tehnyt parhaansa!!!

moo

Et ole ainut. Saman tyyppinen ongelma minullakin! Vihaan omia luokan tyttöjä, mutten tiedä miksi, ja koitan silti miellyttää heitä, onneksi olen löytänyt uudet ystävät, mutta… ahistaa, kun viimeinkin olen löytänyt sen oman ystäväporukan, ja nyt emme voi enään hengailla yhes, kun menen seiskalle (meijän koulussa on vaan ala-aste) ja ne jää vitoselle! Kesäloman ekan viikon aikana en nöhnyt heitä ollenkaa, ja olin ihan itku kurkussa, joten miten selviän seuraavat 2 vuotta, koska minulla on tosi vähän vapaa-aikaa, niin voidaan silloinkin nähdä tosi harvoin!😭😭😭 OIKEESTI, MITEN SELVIÄN ILMAN HERMOROMAHDUKSIA TAI AHDISTUSKOHTAUKSIA TAI ARVOSANOJEN LASKEMISTA, KUN EN VOI NÄHDÄ HEITÄ?!?.!,😭😭😭💔💔💔

Vastaa aiheeseen: Pakkomielle miellyttää muita

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top