Siirry sisältöön

Hei. Olen juuri aloittanut ylä-asteen ja minun liikunnan opettaja sano että on pakko mennä suihkuun Liikunta tunnin jälkeen ja kun Kitin sanoa että mä käyn koulun jälkeen suihkussa se sano että veljes kyllä meni nätisti suihkuun. Mua suihkuun meno luokkalaisten ja rinnakkais luokkalaisten edessä meno ilman koppeja tai mitään tuntuu niin ahdistavalta. Mitä pitää tehä?

Kata, verkk@ri

Moi,

Ymmärrän että suihkussa meno luokkalaisten läsnäollessa tuntuu ahdistavilta. Et ole ainoa, jota se ahdistaa. Mikä siinä tuntuu kaikkein vaikeimmalta. Se, että muut näkevät sinut alasti? Tämä on kuitenkin kaikille sama tilanne ja varmasti useammalle hieman kiusallinen. Pystyisitkö ajatella niin, että asia on vain hoidettava oli se mukavaa tai ei. Heti liikunnan jälkeen olisi kuitenkin hyvä hygienian ja terveyden kannalta käydä pesulla. Vaikka olisitkin menossa suoraan kotiin. ❤️

Tsemppiä!
– Kata

Neuvonantaja

Heippa

Suihkussa käyminen voi kyllä olla ahistavaa jees. Mutta aivan pakko sitä ei ole tehdä, etenkin jos se johtaa kovaankin ahdistukseen. Olen samaa mieltä Katan kanssa, hygienia on tärkeää, mutta joskus mielenterveys on tärkeämpää. Kannattaa koettaa siellä suihkussa käydä, mutta kannattaa myös miettiä, että jos ahdistus on kovaa niin onko se sitten niin tärkeää käydä siellä. Jos et mene niin muista ainakin sitten kotona heti käydä suihkussa!

🤗

Hei ! 🤗

Ymmärrän, jos suihkuun meno liikkatunnin jälkeen ahdistaa.

Suosittelen menemään juttelemaan kuraattorin kanssa.
Hän tuntee koulun hyvin, ja osaa varmasti auttaa, ja keksii ehkä, miten voit käydä liikkatunnin jälkeen suihkussa niin, että se ei ahdista.
Hän voi sitten jutella asiasta liikkaopen kanssa ja kysyä, sopisiko joku vaihtoehto.

Tsemppiä ! 🤗

Lehmäkala ( – – )

Hei.
Voi puhua myös opettajasi kanssa, jos se kovin ahdistaa.
Älä jää sen kanssa yksin.

16v tyttö

Yläkoulussa meillä oli sama tilanne, mutta suihkuja oli 4kpl n.55 tyttöä kohti. Vain 6 henkilöä yleensä ottikin sen suihkun, mutta heitä ei se haitannut ja he olivatkin jo hyvin urheilullisia. Suurinosa vain huuhtaisi kainalot lavuaarissa ja laittoi dödöä, mutta ei me otettu mitään suihkuja.

Jos opettaja ei usko, niin pyydä ryhmän vaihtoa eri opettajalle tai mene sanomaan asiasta vaikka koulun kuraattorille joka voi laittaa asiaan lopun.

17

Voi ei. Ymmärrän täysin! Ite yläasteella en käyny kertaakaan suihkussa, pesin vain kainalot ja vaihdoin puhtaat vaatteet… Kuitenkin kannattaa käydä jos siltä tuntuu. (”pakkosuihku” on suositeltavaa, eikä pakollista) Pese edes kainalot lavuaarissa ja puhtaat vaatteet päälle, sitten muista käydä kotona suihkussa.

Lukiossa olen alkanut liikan jälkeen käymään ihan suihkussa, virkistää mukavasti ennen seuraavaa tuntia!

Tiedän tunteen

Itse aina jään viimekseksi pukuhuoneeseen ja käyn kun muut ovat lähteneet

Vastaa aiheeseen: Pakkosuihku Liikunta tunnin jälkeen ahdistaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top