Siirry sisältöön
en tiiä

No tota mulla olis suunnitelmissa alottaa nyt syksyllä lukiossa valinnaisia kieliä. Aion jatkaa b2 ranskaa ja sit otan b3:na espanjaa, kiinaa ja italiaa. En vaan tiedä, onko se vähän liikaa, kun otan myös valinnaista teatteria jonkin verran.
Mulla on kyllä tilaa ottaa valinnaisia, kun tiedän jo että otan a1 enkun, b1 ruotsin sekä mab:in eli lyhyen matikan. Meille annettiin ainevalintakortin yhteydessä semmoinen listaus, että mikä olisi ns ”hyvä määrä” valinnaisia, ja mitä oon yrittänyt laskea niin noi mun valitsemat menee kai jo sen yli.
En kyllä oo ihan varma asiasta, kun siinä ainevalintakortissa kuitenkin kerrottiin noi kurssien määrät jokaisessa aineessa. Ranskassa ja espanjassa on molemmissa 8 kurssia, kiinassa 3-5 ja italiassa 1-2. Siitä ajattelin, ettei ehkä haittaa jos otan ne kaikki.
Onko se ihan liikaa? Jos se on, niin oon myös ajatellut et voisin sit tyyliin siirtää italian ja kiinan toiselle tai kolmannelle vuodelle kun ekan vuoden pakolliset kurssit on käyty. Tiedän ainakin, etten halua ranskasta tai espanjasta luopua, joten ne ainakin otan.

Swarley☕

Suuri kurssimäärä haittaa vain, jos se käy oman jaksamisen päälle. Suosittelen mielummin testaamaan paljon ja vaikka lopettamaan kesken kuin olla kokeilematta. Kyllä sen sitten huomaa, jos vapaa-aikaa ei ole enää yhtään läksyiltä. Ja opoon kannattaa olla yhteydessä matalalla kynnyksellä.

en minäkään tiedä

Mullakin on b2-kieli ja aion lisäks alottaa vielä b3-kielen lukiossa! Meiän paikkakunnalla ei läheskään joka vuos tuu yhtään b2-ryhmää niin kiva kuulla että jollain on myös b2-kieli! Vieraita kieliä on mullaki siis aika paljon ja mietin itekki et paljo voi ottaa. Mulla on sit viel pitkä matikka. Kokeillaan näitä!

gold rose

lukion pakollinen opintopistemäärähän on nykyään 150, mutta ei haittaa vaikka kävisitki enemmmän. mulla itellä tulee noin 180 ehkä. ainut haitta on vaan se, että jos kokee ite ettei jaksa ja on ihab ymmärrettävää jos ei jaksa ”ylimääräsiä”. kannattaa kuitenki mieluummin testata ja jättää sitte pois jos ei jaksaminen riitäkkään eikä nii että ei testaa ollenkaan ja sitte harmittaa

Lukion 2. vuoden opiskelija

Se mitä ei ole vielä mainittu, niin aina voi käydä lukion myös 3,5 tai 4 vuoteen, jos tuntuu, että kursseja on liikaa muttet myöskään halua jättää mitään pois. Se on tosi ymmärrettävää. Hienoa, jos noin moni asia kiinnostaa. Opon kanssa kannattaa jutella, miten opintosuunnitelmasi järjestetään.

Vastaa aiheeseen: Paljonko kursseja on liikaa lukiossa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top