Siirry sisältöön
Vasta 13

Oon nyt varmaan kesästä asti miettiny omaa seksuaalista suuntautumista ja pelottaa ajatus kertoa vanhemmille että olen pan koska en ole 100% varma asiasta pelkään että kun minulla oli ihastus minun parhaaseen kaveriin joka on samaa sukupuolta kuin minä että ne tunteet olisi ollut vain tosi läheisen ystävän kanssa koettu. Eräs ystäväni (vaikka Kaisa) on bi ja hänen kaverinsa tuli ulos ja kertoi Kaisalle että on ihastunut tähän niin Kaisa reagoi tosi tylysti ja väitti että hänen ystävänsä ei ollut ihastunut häneen vain että se oli pelkkää hyvää ystävyyttä mikä mielestäni oli todella töykeää. No mutta olen silti miettinyt kauvan omaa seksuaalisuuttani ja olen kertonut yhdelle ihmiselle ajatuksistani mutta hän ei ymmärrä minua koska hän on hetero mutta yrittää aina parhaansa mukaan auttaa ja en ymmärrä omia tunteitani ollenkaan koska olen miettinyt että ei sillä sukupuolella ole niin väliä mutta ihastun silti enemmän poikiin ja Vain kerran olen ihastunut tyttöön en kiihotu peniksestä enkä vaginasta tai mistään muusta kehon ostasta vaan seksistä ja en ollenkaan tiedä mikä minä olen vai olenko hetero vai pan vai joku muu en myöskään tiedä olenko tyttö vai poika koska rakastan poikien seuraa ja sisimmässäni rakastan sitä kun minua kutsutaan pojaksi vitsillä mutta sitten kumminkin meikkaan ja teen muuta ”tyttöjen juttuja” mutta rakastan vain olla minä en tiedä vihaan tätä tunnetta kun mietin mikä olen ja kun en tiedä mitään mikä minun ”kuuluisi olla” haluaisin apua ihmisiltä ketkä ovat pohtineet saman laista asiaa tai joiltain apua joka ymmärtää mistä puhun ja joka haluaa yrittää minua auttaa kiitos kaikille rakkaille ihmisille ja eläkää mahtavaa elämää❤️

mämmi

kuulumisen tunne on varsinkin nuoruudessa, mutta silti ylipäätään elämässä tosi tärkeää. Se, että olet valmis ja avointutkimaan tunteitasi on loistavaa, ja termeillä ei ole kiire, mutta ymmärrän hyvin miksi se olisi sinulle tärkeä asia koska asialle nimen antaminen ja sitä kautta yhteisön ja tuen löytäminen on mieltä rauhoittavaa.

Termejä miettiessä sinun ei ole pakko juuttua heti täysin yhteen; seksuaalisuus on muuttuva ja se miten kutsumme itseämme saa muuttua. Jos päädyt omaksumaan termin panseksuaali, ei mieltymyksesi/taipumuksesi ihastua poikiin tee sinusta vähemmän pätevää osaa yhteisöä.

Vanhemmillesi kertoessa sinun ei ole pakko käyttää termejä, jos niiden vaihtuminen pelottaa. voit vain sanoa, ettet välitä niinkään ihastuksesi sukupuolesta.

Jos ”tunteet ensin, termit sitten (harkitsisit miltä sinusta tuntuu, sitten etsisit siihen ”sopivat” termit)” ei toimi, voit tutkia miltä termit sinusta tuntuvat ns. testaamalla vaikka kirjoittamalla itsestäsi ja miettimällä miltä sinusta tuntuisi kuvailla itseäsi sillä termillä; olet nuori, sinulla on lupa etsiä itseäsi älä anna kenenkään sanoa muuta! Et loukkaa ketään vain yrittämällä kuulua.

Sukupuolestasi minun on hankala sanoa; en tiedä kokemuksestasi niin tarkkaan, mutta tiedä, että vaihtoehtoja on. Tottakai, voit olla esim. ”poikatyttö” tai poika kun tykkäät hengata poikien kanssa ja olla maskuliininen, mutta jos sinua ahdistaa ajatus olla ”jompaa kumpaa” voit myös ehkä olla muunsukupuolinen? Joku jonka sukupuoli on mies-TAI-nainen käsitteen ulkopuolella. Voit myös olla transmies, jossa tapauksessa esim. meikkaamisesi ei tee sinusta vähempää miestä.

En tiedä tasan millaista tukea tarvitset ja autoinko yhtään, mutta toivon, että sait tästä jotain irti ja otat aikasi, olet kokonainen, vaikket koko identiteettiäsi osaisi nimetäkkään sanasta sanaan. yritä etsiä jos paikkakunnaltasi tai netistä löytyisi jotain sateenkaarinuoritapahtumia/ryhmiä, joista voisit saada henkilöhtaisempaa vertaistukea, tai muuten vaan tutustua sateenkaari ihmisiin. Pidä mielesi avoinna ja yritä olla turhautumatta, vaikka joskus onkin vähän hankalaa; Sulla ei oo missään nimessä kiire, mut silti kannustan sua ettiin ja tutkiin tätä osaa itestäs! Ps. On myös täysin ok jos kaiken etutkimises jälkeen päädyt siihen tulokseen et oot hetero. Ittes ettiminen ja tutkiminen ei ikinä oo negatiivinen asia! pysy turvassa<3

Vastaa aiheeseen: Pan vai ihan hetero?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top